Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Beatles και Μάρτιν Σκορσέζε κάνουν το θρύλο των Σκαθαριών ξανά επίκαιρο (και σε 4K ποιότητα)

Beatles και Μάρτιν Σκορσέζε κάνουν το θρύλο των Σκαθαριών ξανά επίκαιρο (και σε 4K ποιότητα)

Ανέκδοτο υλικό και αποκλειστικότητες στο νέο ντοκιμαντέρ του Μάρτιν Σκορσέζε για το μύθο των Beatles.

O βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός και ιδρυτής του World Cinema Foundation Μάρτιν Σκορσέζε συμμαχεί με τους Beatles επικαιροποιώντας την ιστορία και τον θρύλο τους.

Ο Μάρτιν Σκορσέζε είναι παραγωγός του νέου μουσικού ντοκιμαντέρ «Beatles ’64», μια νέα ανάγνωση της πορείας των θρυλικών Σκαθαριών στην αρχή της μετεωρικής τους καριέρας με ανέκδοτο υλικό σε ψηφιακή ποιότητα.

Το ντοκιμαντέρ που συνυπογράφει ο Μάρτιν Σκορσέζε και ο Ντέιβιντ Τεντέσκι φέρνει σε πρώτο πλάνο την εμβληματική πρώτη επίσκεψη των Beatles στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, στις 7 Φεβρουαρίου του 1964. Τότε που τίποτα δεν ήταν προδιαγεγραμμένο και όλα ήταν πιθανά.

Οι συντελεστές της ταινίας υπόσχονται μία «μοναδική ματιά σε μία από τις πιο ιστορικές στιγμές του συγκροτήματος με αρχειακό υλικό που δεν έχει παρουσιαστεί ποτέ, συμπεριλαμβανομένων πλάνων που έχουν καταγραφεί από τους διάσημους ντοκιμαντερίστες Αλμπερτ και Ντέιβιντ Μέισλες.

Υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Τεντέσκι οι Πολ Μακάρτνεϊ και Ρίνγκο Σταρ αποκαλύπτουν ανέκδοτες ιστορίες από τα παρασκήνια. Επιπλέον πέρα από το θέμα του ντοκιμαντέρ είναι και συμπαραγωγοί του.

Όταν οι Beatles εμφανίστηκαν στο The Ed Sullivan Show στο Studio 50 του CBS στις 9 Φεβρουαρίου 1964 καθηλώνοντας περισσότερους από 73 εκατ. τηλεθεατές, πέρασαν στην ιστορία

Μια αυστηρά οικογενειακή υπόθεση το ντοκιμαντέρ έχει στους συντελεστές παραγωγής του και τον γιο του Τζον Λένον και της Γιόκο Ονο, Σον, και την Ολίβια Χάρισον, χήρα του Τζορτζ Χάρισον.

Οι ζωντανές εμφανίσεις των Σκαθαριών στο DC Coliseum, στην Ουάσιγκτον, καθώς και στο The Ed Sullivan Show στο Studio 50 του CBS, στη Νέα Υόρκη, 9 Φεβρουαρίου 1964 -μια στιγμή τους που πέρασε στην ιστορία καθηλώνοντας περισσότερους από 73 εκατ. τηλεθεατές- θα ζωντανέψουν στη μικρή οθόνη με αποκλειστικές συνεντεύξεις των μελών του συγκροτήματος που συνεχίζει να γράφει ιστορία.

Το ντοκιμαντέρ σε 4K ποιότητα «ανανεώνει» τις αναμνήσεις με υψηλή ευκρίνεια στη streaming πλατφόρμα Disney+ στις 29 Νοεμβρίου.

Οι Beatles δεν θα είναι ρετρό ποτέ

beatles

Το νέο ντοκιμαντέρ δεν είναι και το μόνο που αφορά στο μύθο των Βρετανών που άλλαξαν τη μουσική ιστορία.

Η Apple TV ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει ένα ντοκιμαντέρ σχετικά με τα Σκαθάρια, ή μάλλον ένα ακόμα ντοκιμαντέρ, καθώς η πορεία τους έχει μεταφερθεί στη μικρή και τη μεγάλη οθόνη ουκ ολίγες φορές τις τελευταίες δεκαετίες – με πιο πρόσφατη αυτή του Πίτερ Τζάκσον και το μαραθώνιο-αφιέρωμα των 468 λεπτών.

Στις αρχές του 2024, ο σκηνοθέτης Σαμ Μέντες σχεδιάζει να γυρίσει τέσσερις ξεχωριστές ταινίες, μία από τη σκοπιά κάθε μέλους των Beatles, οι οποίες θα διασταυρωθούν για να «αφηγηθούν την εκπληκτική ιστορία της μεγαλύτερης μπάντας στην ιστορία» έως τη διάλυση της το 1970, σύμφωνα με δελτίο Τύπου.

Ο Τζον, ο Πολ, ο Τζορτζ και ο Ρίνγκο θα αποτελέσουν θέμα μιας διαφορετικής επερχόμενης ταινίας μεγάλου μήκους ο καθένας για μια ιστορία πιο μεγάλη από τη ζωή.

«Είναι τιμή μου που αφηγούμαι την ιστορία της μεγαλύτερης ροκ μπάντας όλων των εποχών και είμαι ενθουσιασμένος που αμφισβητώ την ιδέα του τι συνιστά ένα ταξίδι στον κινηματογράφο» είπε ο Σαμ Μέντες, υποψήφιος για Όσκαρ σκηνοθέτης του φιλμ «American Beauty», του πολεμικού δράματος «1917» και των ταινιών Τζέιμς Μποντ «Skyfall» και «Spectre» στο Variety.

Η Sony Pictures Entertainment θα χρηματοδοτήσει και θα διανείμει και τις τέσσερις ταινίες στον κινηματογράφο το 2027. Λεπτομέρειες σχετικά με τα σχέδια κυκλοφορίας θα κοινοποιηθούν αργότερα, αλλά το κινηματογραφικό στούντιο υπόσχεται ότι η στρατηγική θα είναι «καινοτόμος και πρωτοποριακή».

Only in

Τι θα ήταν το ΠΑΣΟΚ χωρίς την Φώφη Γεννηματά;

Ο πρόωρος χαμός της Γεννηματά, από μια ασθένεια που πολεμούν κάθε μέρα όλο και περισσότερες γυναίκες, συγκινεί ακόμα και εκείνους που ποτέ θα άκουσαν όσα έλεγε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024