Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Το αφήγημα των ακροδεξιών καταρρέει: Τα τρανς άτομα δεν μετανιώνουν για την διαδικασία επιβεβαίωσης φύλου

Το αφήγημα των ακροδεξιών καταρρέει: Τα τρανς άτομα δεν μετανιώνουν για την διαδικασία επιβεβαίωσης φύλου

Σύμφωνα με νέα έρευνα μόνο το 4% από περισσότερα από 200 τρανς άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω μετάνιωσαν για την έναρξη της διαδικασίας επιβεβαίωσης (ή αλλαγής) φύλου.

Σύμφωνα με νέα μελέτη, τα νεαρά τρανς άτομα σπανίως μετανιώνουν για την έναρξη της διαδικασίας που επιβεβαιώνει το φύλο τους.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι μόνο το 4% από περισσότερα από 200 τρανς άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω μετάνιωσαν για την έναρξη της διαδικασίας επιβεβαίωσης (ή αλλαγής) φύλου.

Η θεραπεία που επιβεβαιώνει το φύλο για τους νέους αφορά συνήθως φαρμακευτική αγωγή, όπως οι αναστρέψιμοι αναστολείς της εφηβείας ή οι ορμόνες.

Η μελέτη επιβεβαίωσε κάτι που τα νεαρά τρανς άτομα ήδη γνωρίζουν

Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο Jama Pediatrics τη Δευτέρα (21 Οκτωβρίου), αποκάλυψε ότι το 97% των ασθενών στις ΗΠΑ και τον Καναδά που είχαν πρόσβαση σε ιατρική περίθαλψη με σκοπό την φυλομετάβαση ήταν «πολύ ικανοποιημένοι», ενώ μόλις εννέα νέοι μετάνιωσαν που έλαβαν αναστολείς της εφηβείας ή/και ορμόνες.

Οι αριθμοί έρχονται σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς των ακροδεξιών που υποστηρίζουν ότι η υγειονομική περίθαλψη που επιβεβαιώνει το φύλο πρέπει να περιοριστεί λόγω του ότι κάποιοι μπορεί να μετανιώσουν για την απόφαση τους. Επιπλέον, πολλοί μεγάλοι ιατρικοί οργανισμοί στις ΗΠΑ συμφωνούν ότι η προσβασιμότητα στη φροντίδα επιβεβαίωσης φύλου είναι ζωτικής σημασίας για τα νεαρά τρανς άτομα.

Ο Chris Barcelos, αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης στη Βοστώνη, δήλωσε στην Washington Post: «Μακάρι να μην χρειαζόμασταν τέτοιες έρευνες, αλλά είναι απαραίτητες. Είναι σημαντικό να υπάρχουν περισσότερα δεδομένα που να υποστηρίζουν κάτι που τα τρανς άτομα… γνωρίζουν, ότι δηλαδή υπάρχει πολύ χαμηλό ποσοστό ανθρώπων που αλλάζουν τελικά γνώμη και πολύ υψηλά ποσοστά ανθρώπων που αισθάνονται ικανοποιημένοι από την περίθαλψη που επιβεβαιώνει το φύλο».

Το ποσοστό είναι εξαιρετικά χαμηλό

Η επικεφαλής της μελέτης, Kristina Olson, σημείωσε ότι η « «μετάνοια» μπορεί να περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα πραγμάτων», προσθέτοντας: «Θα μπορούσε οφείλεται σε οτιδήποτε», συμπεριλαμβανομένου του να επιλέξουν αναστολείς της εφηβείας αντί για ορμόνες, ενώ άλλοι ανησυχούσαν για πιθανές παρενέργειες.

Το ποσοστό είναι εξαιρετικά χαμηλό σε σύγκριση με επεμβάσεις όπως η χειρουργική επέμβαση στο γόνατο, η οποία φτάνει στο 20%, σύμφωνα με τον Barcelos.

«Αυτό που οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν σχετικά με τη θεραπεία που επιβεβαιώνει το φύλο είναι ότι δεν είναι εύκολο να την αποκτήσει κανείς… ακόμη και αν ζει σε μια πολιτεία όπου δεν υπάρχουν νομοθετικά εμπόδια», πρόσθεσε ο Barcelos.

*Με πληροφορίες από: Pink News | Κεντρική φωτογραφία θέματος: Υποστηρικτές της drag κοινότητας διαμαρτύρονται ενάντια στο νομοσχέδιο της Φλόριντα για την «προστασία των παιδιών», το οποίο θα απαγόρευε τα παιδιά σε ζωντανές παραστάσεις ενηλίκων, μέσα στο πολιτειακό Καπιτώλιο στο Tallahassee, Φλόριντα, ΗΠΑ 25 Απριλίου 2023. REUTERS/Octavio Jones

Only in

Τι θα ήταν το ΠΑΣΟΚ χωρίς την Φώφη Γεννηματά;

Ο πρόωρος χαμός της Γεννηματά, από μια ασθένεια που πολεμούν κάθε μέρα όλο και περισσότερες γυναίκες, συγκινεί ακόμα και εκείνους που ποτέ θα άκουσαν όσα έλεγε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024