Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Αντλίες Θερμότητας: Αποδοτικά και προηγμένα συστήματα για το σπίτι σας

Αντλίες Θερμότητας: Αποδοτικά και προηγμένα συστήματα για το σπίτι σας

Οι νέες αντλίες θερμότητας αέρος-νερού της Toshiba είναι μία αποτελεσματική και προσιτή λύση για να απολαμβάνουμε το σπίτι μας όλο τον χρόνο.

Βρισκόμαστε στις αρχές του φετινού φθινοπώρου και οι περισσότεροι προετοιμάζουμε το σπίτι μας για τους χειμερινούς μήνες, ώστε να εξασφαλίσουμε μεγαλύτερη άνεση στον προσωπικό μας χώρο, αλλά και μεγαλύτερη οικονομία στα λειτουργικά του έξοδά. Λογικό είναι, λοιπόν, πολλοί από εμάς να σκεφτόμαστε έντονα το ενδεχόμενο να επενδύσουμε στην αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης του σπιτιού μας.

Οι αντλίες θερμότητας αποτελούν μια σύγχρονη λύση θέρμανσης και ψύξης, συνδυάζοντας αποδοτικότητα και οικονομία για κάθε σπίτι, όλο τον χρόνο. Η αρχή λειτουργίας της αντλίας θερμότητας είναι πολύ απλή. Ο ήλιος θερμαίνει τον αέρα του περιβάλλοντος, του οποίου την ενέργεια η αντλία θερμότητας μετατρέπει σε θέρμανση. Η μετατροπή αυτή για να επιτευχθεί απαιτεί την κατανάλωση μικρού μόνο ποσού ηλεκτρικής ενέργειας. Για παράδειγμα 3 kWh ανανεώσιμης ενέργειας + 1 kWh ηλεκτρικής ενέργειας αποδίδουν 4 kWh θερμικής ενέργειας.

Οι αντλίες θερμότητας ξεχωρίζουν για τον υψηλό εποχιακό συντελεστή απόδοσης, ο οποίος ξεπερνά αυτόν των παραδοσιακών συστημάτων θέρμανσης, όπως οι λέβητες πετρελαίου και φυσικού αερίου. Έτσι, προσφέρουν την ίδια θέρμανση με λιγότερη ενέργεια, μειώνοντας αισθητά τους λογαριασμούς ρεύματος. Παρέχουν θέρμανση τον χειμώνα και ψύξη το καλοκαίρι, όταν συνδυάζονται με τις κατάλληλες τερματικές μονάδες, ενώ ταυτόχρονα μπορούν να παράγουν ζεστό νερό χρήσης. Επιπλέον, είναι επιλέξιμες για επιδοτούμενα προγράμματα, καθιστώντας τις μια οικονομικά προσιτή επιλογή.

Οι αντλίες θερμότητας μπορούν να αντικαταστήσουν πλήρως ή να συνδυαστούν με το υπάρχον σύστημα θέρμανσης, και μπορούν να συνδεθούν με κλασικά καλοριφέρ, τερματικές μονάδες νερού και ενδοδαπέδιο σύστημα. Λειτουργούν αποδοτικά ακόμα και σε ακραίες συνθήκες, γεγονός που τις καθιστά κατάλληλες για διάφορα κλίματα.

Κατά την επιλογή της κατάλληλης αντλίας θερμότητας, καλό θα ήταν να συμβουλευτούμε κάποιον ειδικό καθώς πρέπει να εξεταστούν διάφοροι παράγοντες. Οι επώνυμες, εξειδικευμένες μάρκες προσφέρουν εγγυήσεις και πιστοποιήσεις που επιβεβαιώνουν τη μειωμένη κατανάλωση ενέργειας που υπόσχονται. Για παράδειγμα, η Toshiba, με μακρά παράδοση και τεχνογνωσία στον τομέα, προσφέρει τις αντλίες θερμότητας ESTIA, που ξεχωρίζουν για τις υψηλές επιδόσεις και την αξιοπιστία τους.

Οι αντλίες θερμότητας ESTIA διαθέτουν πιστοποιήσεις ποιότητας για την αποδοτικότητα τους, καθώς και καινοτόμες τεχνολογίες όπως τον διπλό περιστροφικό συμπιεστή DC Twin-Rotary Inverter, προσφέροντας απόδοση ακόμα και σε ακραίες συνθήκες (-25°C έως +43°C). Χρησιμοποιούν το ψυκτικό μέσο R32 χαμηλού GWP, φιλικότερο προς το περιβάλλον, και έχουν ενεργειακή κλάση A+++/A++, διασφαλίζοντας την εξοικονόμηση ενέργειας.

Η σειρά ESTIA περιλαμβάνει τα μοντέλα All In One και Wall Mounted, σχεδιασμένα για εύκολη εγκατάσταση και εξοικονόμηση χώρου:

  • All In One με μία ή δύο ζώνες ελέγχου: Όλες οι λειτουργίες (θέρμανση, ψύξη και ζεστό νερό χρήσης) συνδυάζονται σε μία μονάδα. Η minimal λευκή εμφάνισή τους ενσωματώνεται άψογα ακόμα και στο εσωτερικό του σπιτιού.
  • Wall Mounted: Επίτοιχη μονάδα που παρέχει θέρμανση και ψύξη, με δυνατότητα σύνδεσης με εξωτερικό δοχείο για παραγωγή ζεστού νερού χρήσης.

Είναι ιδανικές για νέα κτίρια ή ανακαινίσεις και μπορούν να λειτουργήσουν αυτόνομα ή σε συνδυασμό με υπάρχοντα συστήματα θέρμανσης, προσφέροντας ευελιξία στη διαχείριση της ενέργειας. Οι αντλίες ESTIA είναι εξοπλισμένες με έξυπνο ελεγκτή που επιτρέπει απομακρυσμένη διαχείριση και παρακολούθηση της κατανάλωσης ισχύος. Είναι συμβατές με ασύρματους θερμοστάτες και η εφαρμογή Toshiba Home AC Control, επιτρέπει την παρακολούθηση και τον έλεγχο του συστήματος από το smartphone, διευκολύνοντας την καθημερινή χρήση.

Οι αντλίες θερμότητας Toshiba Estia είναι οι  «σύμμαχοί» μας στην εξοικονόμηση ενέργειας, όπως και στην… ησυχία μας γιατί διαθέτουν 5 χρόνια εγγύηση. Αν θέλουμε, λοιπόν, να βελτιώσουμε ενεργειακά το σπίτι μας ενόψει του φετινού χειμώνα, να απολαμβάνουμε καθημερινά τις ιδανικές θερμοκρασίες στον χώρο μας, χωρίς να χρειαστεί να ξεφύγουμε από τον προϋπολογισμό μας, αρκεί να εμπιστευτούμε τις αντλίες θερμότητας ESTIA που μας προσφέρει η Toshiba.

Only in

Τι θα ήταν το ΠΑΣΟΚ χωρίς την Φώφη Γεννηματά;

Ο πρόωρος χαμός της Γεννηματά, από μια ασθένεια που πολεμούν κάθε μέρα όλο και περισσότερες γυναίκες, συγκινεί ακόμα και εκείνους που ποτέ θα άκουσαν όσα έλεγε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024