Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Digital Innovation Days by Telekom: η COSMOTE πρωτοπόρος της Ψηφιακής Καινοτομίας

Digital Innovation Days by Telekom: η COSMOTE πρωτοπόρος της Ψηφιακής Καινοτομίας

Η COSMOTE και η Telekom στοχεύουν στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων, προωθώντας καινοτόμες λύσεις και πρωτοποριακές εφαρμογές.

Η ψηφιακή καινοτομία στο σύγχρονο ελληνικό επιχειρείν αποτέλεσε το βασικό θέμα συζήτησης, παρουσίασης και ανάλυσης στα Digital Innovation Days by Telekom, σε συνεργασία με την COSMOTE, που πραγματοποιήθηκε προ ημερών στην Αθήνα. Στις εκδηλώσεις αυτές πρωτοστάτησαν ο τραπεζικός, ασφαλιστικός και ξενοδοχειακός κλάδος.

Αυτό το διήμερο, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ακούσουν ειδικούς από Ελλάδα και εξωτερικό να μοιράζονται τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους πάνω σε καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις ψηφιοποίησης. Κορυφαία στελέχη των προαναφερθέντων κλάδων ενημερώθηκαν για όλα αυτά τα νέα εργαλεία που μπορούν να οδηγήσουν μέσω της ψηφιακής πρωτοπορίας, τις επιχειρήσεις τους σε ανάπτυξη με όρους βιωσιμότητας, προκειμένου να μπορούν ευκολότερα να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα και τις προκλήσεις της αγοράς.Η πρώτη ημέρα

Την πρώτη ημέρα της διημερίδας, οι βασικές θεματικές ήταν οι εξελίξεις που αφορούσαν στην ψηφιακή τραπεζική, το fintech και την κυβερνοασφάλεια. Κορυφαία στελέχη της COSMOTE, της Telekom, όπως και τραπεζών παρουσίασαν πραγματικά παραδείγματα ψηφιακών εφαρμογών που αναδεικνύουν λύσεις, όπως οι: SDWAN, Cloud, Collaboration Platforms, Managed Services και άλλες, που μπορούν να αλλάξουν προς το καλύτερο τόσο την εμπειρία των πελατών, όσο και την επιχειρηματική αποτελεσματικότητά τους. Πλέον, οι τραπεζικές λειτουργίες γίνονται πιο ευέλικτες με αποτέλεσμα την πιο αποτελεσματική διαχείριση δεδομένων, όπως και τη γρηγορότερη ανταπόκριση στις σύγχρονες απαιτήσεις των πελατών.Η δεύτερη ημέρα

Τη δεύτερη ημέρα, κεντρικό θέμα ήταν οι προκλήσεις και οι λύσεις στην ψηφιοποίηση των ξενοδοχειακών υπηρεσιών. Οι παρουσιάσεις και οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στις καινοτομίες του ξενοδοχειακού κλάδου με έμφαση στην ανάγκη για ασφαλή συνδεσιμότητα με υπερ-υψηλές ταχύτητες, μέσω τεχνολογιών, όπως οι WiFi 7, 5G SA, Campus Networks και FibertotheRoom.

Οι παραπάνω τεχνολογίες φάνηκε ότι μπορούν πράγματι να οδηγήσουν στη βελτίωση των ξενοδοχειακών υπηρεσιών, καθότι με ταχύτερη και ασφαλέστερη δικτύωση, ενισχύεται από τη μία η εμπειρία των επισκεπτών, ενώ παράλληλα μειώνεται το λειτουργικό κόστος. Σε όλα αυτά, αν προσθέσουμε και τις δυνατότητες που προσφέρει η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) στις επιχειρήσεις του ξενοδοχειακού κλάδου, σημαίνει ότι έχουμε επιπλέον καλύτερη διαχείριση πόρων και μείωση του περιβαλλοντικού τους αποτυπώματος, ενισχύοντας τη βιωσιμότητά τους.

Για τις παραπάνω σύγχρονες εφαρμογές, οι συμμετέχοντες έμαθαν σχετικά και με πρακτικά παραδείγματα που ήδη εφαρμόζονται από κορυφαίες αλυσίδες ξενοδοχείων για την παροχή εξατομικευμένων υπηρεσιών στους πελάτες τους.Η COSMOTE, κεντρικός πυλώνας της ψηφιακής καινοτομίας

Μέσω των Digital Innovation Days, η COSMOTE, σε συνεργασία με την Τelekom, επιβεβαίωσε τον ρόλο της ως κορυφαίος υποστηρικτής καινοτόμων πρωτοβουλιών και τεχνολογικών λύσεων, για όλη την αγορά. Έχοντας ως όραμα μια συνδεδεμένη Ελλάδα, η εταιρεία καθοδηγεί τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων, πριμοδοτώντας προηγμένα ψηφιακά εργαλεία που θα επισπεύσουν την ανάπτυξη και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας στη χώρα.

Η Telekom αποτελεί έναν από τους κορυφαίους ομίλους τηλεπικοινωνιών και ψηφιακών υπηρεσιών σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο όμιλος έχει ως στόχο να μπορέσουν όλοι οι άνθρωποι ανεξαιρέτως να έχουν πρόσβαση στα ψηφιακά εργαλεία και στις δυνατότητες που προσφέρουν, προκειμένου να γίνει η ζωή και η εργασία τους πιο εύκολη και αποτελεσματική. Η COSMOTE ως μέλος της διασφαλίζει ότι κανείς δεν θα μείνει πίσω, οδηγώντας με επιτυχία και όραμα τον ψηφιακό μετασχηματισμό της ελληνικής αγοράς.

Only in

Τι θα ήταν το ΠΑΣΟΚ χωρίς την Φώφη Γεννηματά;

Ο πρόωρος χαμός της Γεννηματά, από μια ασθένεια που πολεμούν κάθε μέρα όλο και περισσότερες γυναίκες, συγκινεί ακόμα και εκείνους που ποτέ θα άκουσαν όσα έλεγε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024