Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Skin care routine: Λέμε «ναι» στα πρεβιοτικά για ένα ισορροπημένο μικροβίωμα και μία υγιή επιδερμίδα

Skin care routine: Λέμε «ναι» στα πρεβιοτικά για ένα ισορροπημένο μικροβίωμα και μία υγιή επιδερμίδα

Η σειρά Derma Balance της PHARMASEPT προσφέρει μία ολοκληρωμένη ρουτίνα περιποίησης, ειδικά σχεδιασμένη για επιδερμίδες με τάση ατοπίας.

Μπορεί οι beauty experts των social media να προσπαθούν να μας πείσουν πως μία αποτελεσματική skin care ρουτίνα προσώπου και σώματος απαιτεί πολλά προϊόντα για να μας χαρίσει μία υγιή επιδερμίδα, όμως, η αλήθεια «κρύβεται» κάπου αλλού: Στο μικροβίωμα. Το μικροβίωμα είναι μία αόρατη «ασπίδα» που ενισχύει τη λειτουργία του δερματικού φραγμού, ένα σύστημα φιλικών βακτηρίων που καλύπτει το σώμα, προστατεύοντάς το από επιβλαβή μικρόβια. Παράλληλα, συμβάλλει στη διατήρηση της ισορροπίας του pH και στην υγιή όψη της επιδερμίδας, μειώνοντας την πιθανότητα εμφάνισης δερματικών παθήσεων.

Αν θέλουμε, λοιπόν, να απολαμβάνουμε καθημερινά μία ρουτίνα περιποίησης προσώπου και σώματος που θα είναι όντως αποτελεσματική, τότε χρειάζεται να εντάξουμε στην καθημερινότητά μας τα προϊόντα περιποίησης που είναι ειδικά σχεδιασμένα για τις ιδιαίτερες ανάγκες του μικροβιώματος και συνεπώς, της επιδερμίδας μας. Ωστόσο, ισχύει ο ίδιος κανόνας και για όσους έχουν ξηρή, ευαίσθητη επιδερμίδα με τάση ατοπίας; Την απάντηση σε αυτό το ερώτημα την έχει δώσει η ελληνική εταιρεία δερμοκαλλυντικών PHARMASEPT, η οποία μέσα από την πρωτοποριακή σειρά Derma Balance μας συστήνει μία ολοκληρωμένη ρουτίνα περιποίησης, ειδικά σχεδιασμένη για επιδερμίδες με τάση ατοπίας.

Τι είναι αυτό που ξεχωρίζει τα προϊόντα της συγκεκριμένης σειράς; Οι απαλές, πλούσιες συνθέσεις της που περιλαμβάνουν συστατικά τα οποία συμβάλλουν στην εξισορρόπηση του μικροβιώματος της επιδερμίδας και μας χαρίζουν μία επιδερμίδα που λάμπει από υγεία.

Ένα ήπιο gel καθαρισμού που ενισχύει τα φιλικά βακτήρια της επιδερμίδας

Ανεξάρτητα από τον τύπο της επιδερμίδας μας ή τις μοναδικές ανάγκες που παρουσιάζει, η skin care ρουτίνα μας επιβάλλεται να περιλαμβάνει ένα καθαριστικό gel το οποίο θα της χαρίζει βαθιά ενυδάτωση και έναν ήπιο, αλλά αποτελεσματικό καθαρισμό, χωρίς να εντείνει την ξηρότητά της.

Ειδικότερα αν έχουμε ευαίσθητη επιδερμίδα που ανά σημεία παρουσιάζει τάσεις ατοπίας, καλό θα ήταν να επιλέξουμε ένα προϊόν όπως το ενυδατικό Derma Balance Cleansing Gel της PHARMASEPT για πρόσωπο και σώμα, το οποίο είναι εμπλουτισμένο με τον ισχυρό πρεβιοτικό παράγοντα Biolin™, ένα συστατικό που ενισχύει την ανάπτυξη των ωφέλιμων μικροοργανισμών του δέρματος και συνεπώς, του μικροβιώματος της επιδερμίδας.

Μία κρέμα σώματος που χαρίζει στην επιδερμίδα ένα boost ενυδάτωσης

Για να διατηρούμε μία υγιή και απαλή επιδερμίδα όλο τον χρόνο, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες , δεν πρέπει να παραβλέπουμε την κρέμα σώματος, αλλά να την εφαρμόζουμε στην επιδερμίδα μας, ιδανικά μετά το ντους ή πριν από τον ύπνο. Με αυτόν τον τρόπο, το δέρμα απορροφά καλύτερα τους ενυδατικούς παράγοντες, αναπληρώνει την υγρασία και επανορθώνει τυχόν βλάβες στην επιδερμίδα.

Ωστόσο, για βρέφη, παιδιά και ενήλικες που παρουσιάζουν έντονη ξηρότητα, η Derma Balance Body Cream είναι ιδανική επιλογή. Όχι μόνο γιατί προσφέρει κλινικά αποδεδειγμένα 23% περισσότερη ενυδάτωση στην επιδερμίδα, έπειτα από εφαρμογή 2 εβδομάδων, αλλά διότι καταπραΰνει ερεθισμούς και μας ανακουφίζει από το αίσθημα του κνησμού. Όλα αυτά προσφέροντας μοναδική ενυδάτωση στην επιδερμίδα, εξισορροπώντας το μικροβίωμα και θρέφοντας τον επιδερμικό φραγμό.

Μία κρέμα που «θωρακίζει» την επιδερμίδα από το οξειδωτικό στρες

Κακά τα ψέματα. Σε μία καθημερινότητα που η ηλιακή ακτινοβολία, η ρύπανση του περιβάλλοντος, το μπλε φως από τις οθόνες των συσκευών μας, ακόμη και η διατροφή ή ο καθιστικός τρόπος ζωής μας, ενισχύουν το οξειδωτικό στρες στον οργανισμό μας, είναι αναγκαίο να επενδύσουμε σε ένα προϊόν περιποίησης, το οποίο θα προστατεύει την επιδερμίδα, ενώ παράλληλα θα βοηθά στην επανόρθωσή της.

Κάτι τέτοιο κάνει και η επανορθωτική κρέμα προσώπου Derma Balance Recovery Cream, η οποία, εκτός από τον πρεβιοτικό παράγοντα Biolin™, περιλαμβάνει στη σύνθεσή της τον παράγοντα Εctoin. Πρόκειται για ένα συστατικό που συμβάλλει στην επανόρθωση του δερματικού φραγμού, έχει αντιγηραντική δράση και συγχρόνως προστατεύει την επιδερμίδα από τις επιπτώσεις του οξειδωτικού στρες. Πράγματι, είναι η κατάλληλη επιλογή για τη μείωση ερεθισμών, που προκύπτουν από τη χρήση ρετινοειδών, κατά τη θεραπεία της ακμής..

Όποιες και αν είναι οι ανάγκες της επιδερμίδας μας, το σίγουρο είναι πως η PHARMASEPT, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο του φαρμακείου εδώ και 29 χρόνια, θα έχει σίγουρα ένα προϊόν που αξίζει την εμπιστοσύνη μας και φυσικά, μία θέση στο ντουλάπι του μπάνιου μας. Επίσης, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως η σειρά Derma Balance, η οποία περιλαμβάνει άλλα δύο προϊόντα, το αποσμητικό Mild Deo Roll-on και το gel καθαρισμού ευαίσθητης περιοχής Intim Gel, όπως και όλες οι σειρές που μας προσφέρει η PHARMASEPT, είναι δερματολογικά ελεγμένες και κλινικά δοκιμασμένες σε αναγνωρισμένα εργαστήρια, με απόλυτο σεβασμό στη φυσιολογία και το pH του δέρματος.

Only in

Τι θα ήταν το ΠΑΣΟΚ χωρίς την Φώφη Γεννηματά;

Ο πρόωρος χαμός της Γεννηματά, από μια ασθένεια που πολεμούν κάθε μέρα όλο και περισσότερες γυναίκες, συγκινεί ακόμα και εκείνους που ποτέ θα άκουσαν όσα έλεγε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024