Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Δημιουργία «Ταμείου» για την απόκτηση κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων αποφάσισε ο Δήμος Αμαρουσίου

Δημιουργία «Ταμείου» για την απόκτηση κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων αποφάσισε ο Δήμος Αμαρουσίου

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Δήμος Αμαρουσίου, «με τη συμβολή των κατοίκων θα καταστεί δυνατή η απόκτηση σημαντικών ΚΧ-ΚΘ της πόλης».

Κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου στην τακτική συνεδρίαση της 21ης Οκτωβρίου 2024 αποφάσισε για τη χρηματοδότηση των προς απόκτηση κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων στα όρια του Δήμου Αμαρουσίου τη δημιουργία ειδικού ανταποδοτικού τέλους, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Δήμος Αμαρουσίου, «με τη συμβολή των κατοίκων θα καταστεί δυνατή η απόκτηση σημαντικών ΚΧ-ΚΘ της πόλης, οι οποίοι σε ανταπόδοση θα πετύχουν σημαντική αναβάθμιση των περιβαλλοντικών συνθηκών, θα αποφευχθεί να χαθούν οι ελεύθεροι χώροι που έως σήμερα δεν έχουν απαλλοτριωθεί με συνέπεια την περαιτέρω επιβάρυνση της πόλης με τσιμεντοποίηση.

Η συμβολή μεταφράζεται σε επιβάρυνση με ειδικό ανταποδοτικό ετήσιο τέλος 0,50€/τ.μ.

Ως  δικαιότερο τρόπο κατανομής του τέλους επιλέχθηκε η αναλογική συσχέτιση με την επιφάνεια των κατοικιών και των επιχειρήσεων, με υπόχρεους για την καταβολή τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας.

Του ειδικού τέλους απαλλάσσονται όσοι πολίτες είναι δικαιούχοι είτε μείωσης των δημοτικών τελών, είτε πλήρους απαλλαγής αυτών».

«Τα χρήματα που θα εισπράττονται να τροφοδοτούν έναν συγκεκριμένο κωδικό του προϋπολογισμού του Δήμου μόνο για πολεοδομικούς σκοπούς»

Ο κ. Αμπατζόγλου σημείωσε ότι «αντιγράφουμε το μέτρο και την αντίστοιχη εμπειρία από όμορους Δήμους που το έχουν ήδη εφαρμόσει και έχουν θετική ανταπόκριση, όπως ο Δήμος Γαλατσίου, ο Δήμος Χαλανδρίου, κ.α., ώστε τα χρήματα που θα εισπράττονται να τροφοδοτούν έναν συγκεκριμένο κωδικό του προϋπολογισμού του Δήμου μόνο για πολεοδομικούς σκοπούς. Δημιουργούμε ένα «κουμπαρά» που θα ανέρχεται στα 3.300.000 ευρώ το χρόνο, και θα μας δίνει τη δυνατότητα αγοράς ελεύθερων χώρων που κινδυνεύουν με τσιμεντοποίηση.»

Το μέτρο τόνισε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου είναι «απόλυτα δίκαιο, αναπτυξιακό, ισορροπημένο και απόλυτα προοδευτικό και ως τέτοιο θα το αγκαλιάσει η κοινωνία που θέλει ελεύθερους χώρους.

Όταν κινδυνεύει με άρση απαλλοτρίωσης ένα οικόπεδο εμείς πρέπει να έχουμε ένα ταμείο για να αντιμετωπίσουμε αυτή την άρση, να αγοράσουμε το οικόπεδο και να το κρατήσουμε για το Μαρούσι, για το Δήμο, για τα παιδιά μας.»

Σημειώνεται ότι με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα καθορίζεται ο κάθε ελεύθερος χώρος που θα χρήζει αγοράς από το Δήμο Αμαρουσίου.

Only in

Τι θα ήταν το ΠΑΣΟΚ χωρίς την Φώφη Γεννηματά;

Ο πρόωρος χαμός της Γεννηματά, από μια ασθένεια που πολεμούν κάθε μέρα όλο και περισσότερες γυναίκες, συγκινεί ακόμα και εκείνους που ποτέ θα άκουσαν όσα έλεγε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024