Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Εγκαίνια με ομιλία Κασσελάκη στα νέα γραφεία – Άμυνα μέχρι τέλους από τους «100», μάχη στη βάση για εγγραφές μελών

Εγκαίνια με ομιλία Κασσελάκη στα νέα γραφεία – Άμυνα μέχρι τέλους από τους «100», μάχη στη βάση για εγγραφές μελών

Ο χρόνος τρέχει για την εγγραφή μελών με υπέρτατο στόχο την εξασφάλιση της πλειοψηφίας των Συνέδρων ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης στήνει μηχανισμό εθελοντών για να στηρίξει την υποψηφιότητά του

Στο ΣΥΡΙΖΑ όλα τα σενάρια της δυστοπίας έχουν επαληθευτεί και όπως όλα δείχνουν πολιτικά και επικοινωνιακά η σύγκρουση δεν τελειώνει ούτε στο Συνέδριο, αλλά θα συνεχιστεί και αμέσως μετά.

Η πλειοψηφία ρίχνεται στην μάχη για να ελέγξει πλήρως τους συσχετισμούς και η φημολογία της Κυριακής για αναδίπλωση σε σχέση με το μπλόκο της υποψηφιότητας του κ. Κασσελάκη υπερ της πολιτικής αντιπαράθεσης δεν φαίνεται να βρίσκει ευήκοα ώτα στους κόλπους της πλειοψηφίας.

Καμιά πλευρά δεν κάνει πίσω στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν φαίνεται ούτε εκείνος να κάνει πίσω από το plan b του εσωτερικού δημοψηφίσματος πριν ή μετά το Συνέδριο και σε δεύτερο χρόνο της δημιουργίας δικού του κόμματος, όπως εκτιμούν οριζόντια πλέον στην Κουμουνδούρου.

Ό,τι χρειαστεί

Η ομάδα των «100» ξεκαθαρίζει σε όλους τους τόνους ότι θα κάνει «ό,τι χρειαστεί» για να «προστατέψουν το σπίτι» τους, κάτι άλλωστε που έχει καταθέσει στην δημόσια συζήτηση σε όλους τους τόνους η Όλγα Γεροβασίλη, όταν λέει ότι «το κόμμα πρέπει να αμυνθεί» απέναντι στις επιθέσεις που δέχεται η αξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ από το ίδιο τον κ. Κασσελάκη.

Πρακτικά δηλαδή, η προτροπή του γνωστού αρθρογράφου Θανάση Καρτερού της Αυγής και σε κάποιες περιπτώσεις «his master voice» του Αλέξη Τσίπρα με την κατακλείδα στο άρθρο του «εκείνο τον αποκλεισμό, που είναι και νόμιμος και ηθικός, αλλά είναι συζητήσιμο αν συμβάλει στο κλίμα ψυχραιμίας που χρειάζεται σήμερα, δεν τον ξανασκέφτονται;», οι 100 δεν την ακούν.

Εγκαίνια μετά ομιλίας

Την Πέμπτη θα γνωρίζει ο κ. Κασσελάκης αν θα πάρει το εισιτήριο για το Συνέδριο, πράγμα απίθανο και οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη θα αποτελέσει έκπληξη.

Ωστόσο ο ίδιος τρέχει το plan b, όπως το έχει περιγράψει το in.

Αύριο ο κ. Κασσελάκης θα ανοίξει τα γραφεία της καμπάνιας του στην Πειραιώς και εκεί θα πραγματοποιηθεί και η εξ αναβολής ομιλία της Αθήνας την οποία είχε αιτηθεί από το Δήμο Αθηναίων με παραχώρηση της πλατείας μπροστά από την παλιά Βουλή.

Για τους επόμενους δυο μήνες όλα θα οργανώνονται από εκεί και ήδη ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχοντας στήσει την πλατφόρμα του εγγράφει μέλη, εθελοντές και προετοιμάζεται για την αντεπίθεση με το εσωτερικό δημοψήφισμα αν δεν καταφέρει την ανατροπή του Συνεδρίου.

Στα εγκαίνια των τεραστίων διαστάσεων γραφείων του (1.500τ.μ.) ο κ. Κασσελάκης θα καλέσει τους εθελοντές, που έχουν εγγραφεί στην πλατφόρμα odikomassyriza, για να τους απευθυνθεί και με το γνωστό αδιαμεσολάβητο μοτίβο να απαντήσει και σε τυχόν απορίες και ερωτήσεις τους για το στόχο της πρωτοβουλίας του.

Φωτογραφία: Αλέξανδρος Γαστεράτος

Φωτογραφία: Αλέξανδρος Γαστεράτος

Κομματική πραγματικότητα

Από την πλευρά της πλειοψηφίας, ασχέτως αν συντάσσεται εν μπλοκ με την υποψηφιότητά του Σωκράτη Φάμελλου ή όχι, εκφράζεται μια συγκρατημένη αισιοδοξία για τον έλεγχο του Συνεδρίου.

Ο κ. Φάμελλος πάντως οργώνει και αυτός την Ελλάδα και μετά τη Θεσσαλία βρέθηκε στη Δυτική Ελλάδα.

Η αναφορά του στην ΕΡΤ για τις δυο πραγματικότητες του ΣΥΡΙΖΑ, τη μιντιακή και τη σοσιαλμιντιακή σε αντιδιαστολή με την εικόνα που συναντά στις οργανώσεις του κόμματος δεν ήταν τυχαία.

«Εκατοντάδες φίλοι και μέλη του κόμματος ήρθαν στις συγκεντρώσεις και στις συναντήσεις μας. Στις εκδηλώσεις αυτές υπήρξε και εγγραφή νέων μελών στον ΣΥΡΙΖΑ» ανάφερε ο κ. Φάμελλος για να καταδείξει ότι το κόμμα στη βάση εξακολουθεί να δείχνει αντανακλαστικά απέναντι στη διαρκή απαξίωση των τελευταίων μηνών.

«Και στη Λάρισα και στην Πάτρα και στον Πύργο υπήρχε πρώτα απ’ όλα μια ανακούφιση και μια χαρά στις συγκεντρώσεις με πολύ μεγάλη συμμετοχή» είπε χαρακτηριστικά για να καταδείξει ότι υπάρχει τάση επιστροφής στο ΣΥΡΙΖΑ των αποστασιοποιημένων μελών και ψηφοφόρων.

Ο Νίκος Φαραντούρης επιμένει και εκείνος να πολιτικοποιεί την καμπάνια του με παρεμβάσεις για την ακρίβεια και την οικονομία, που είναι και τα μείζονα διακυβεύματα της εποχής.

Μοναχικός λύκος

Και οι δυο θα δώσουν το παρών στην ημερίδα του Ινστιτούτου Τσίπρα αύριο το απόγευμα στο Θέατρο Πειραιά, εκεί όπου ο πρώην πρωθυπουργός αναμένεται να καταθέσει μια πλατφόρμα για τον προοδευτικό χώρο που θα εστιάζει στο αναπτυξιακό πρότυπο για να αντιμετωπιστεί η νέα οικονομική κρίση που έρχεται στην ελληνική οικονομία και στην αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Ο Παύλος Πολάκης την ίδια ώρα θα μιλά στο Περιστέρι δείχνοντας ότι έχει πλέον τραβήξει τις δικές του διαχωριστικές γραμμές μέσα στο κόμμα και σε σχέση με τις αποφάσεις της πλειοψηφίας.

Ήδη πάντως έχει ολοκληρώσει έναν κύκλο περιοδειών σε Κρήτη και Πελοπόννησο.

Only in

Τι θα ήταν το ΠΑΣΟΚ χωρίς την Φώφη Γεννηματά;

Ο πρόωρος χαμός της Γεννηματά, από μια ασθένεια που πολεμούν κάθε μέρα όλο και περισσότερες γυναίκες, συγκινεί ακόμα και εκείνους που ποτέ θα άκουσαν όσα έλεγε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024