Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Γεραπετρίτης: «Μασάζ» σε βουλευτές της ΝΔ – Κατά του ειδικού χωροταξικού για τον τουρισμό ο υπουργός

Γεραπετρίτης: «Μασάζ» σε βουλευτές της ΝΔ – Κατά του ειδικού χωροταξικού για τον τουρισμό ο υπουργός

O Γ. Γεραπετρίτης ενημέρωσε τους βουλευτές της ΝΔ που είναι και μέλη της επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών υποθέσεων για όλες τις εξελίξεις στα ανοιχτά εθνικά μέτωπα

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται το υπουργικό μασάζ στους βουλευτές της ΝΔ σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης να λειάνει τις γωνιές που έχουν σχηματιστεί στις σχέσεις της με τη Κοινοβουλευτική ομάδα. Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός των Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης ενημέρωσε -λίγο πριν την άφιξη του Τούρκου ομολόγου του Χακάν Φιντάν- τους βουλευτές της ΝΔ που είναι και μέλη της επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών υποθέσεων για όλες τις εξελίξεις στα ανοιχτά εθνικά μέτωπα.

Σύμφωνα δε με πληροφορίες, ο υπουργός ενημέρωσε τους βουλευτές πως δεν συμφωνεί με το νέο Ειδικό Χωροταξικό για τον τουρισμό, λέγοντας πως έχει σοβαρές αντιρρήσεις και διαβεβαιώνοντας πως θα επανεξεταστεί.

Στη συζήτηση συμμετείχαν συνολικά 28 βουλευτές μέλη από τους 32 που διαθέτει η ΝΔ στην επιτροπή άμυνας και εξωτερικών υποθέσεων

Σημειώνεται πως το νέο χωροταξικό προκάλεσε σοβαρές συζητήσεις και ενστάσεις καθώς θεωρήθηκε πως η απαγόρευση τουριστικής ανάπτυξης σε ελληνικά νησιά, συμπεριλαμβανομένων και των βραχονησίδων χωρίς υποδομές οικονομικής δραστηριότητας, αντιτάσσεται στις θέσεις της χώρας καθώς σύμφωνα με δίκαιο της θάλασσας αποκλείει δικαιώματα σε ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα.

Κυπριακό

Επίσης ο κ. Γεραπετρίτης φέρεται να αναφέρθηκε και στο Κυπριακό, λέγοντας πως όταν ανέλαβε τα καθήκοντα του το θέμα δεν υπήρχα καν στην ατζέντα του ΟΗΕ, ατάκα που θεωρήθηκε αιχμές κατά του προκατόχου του, κ. Δένδια.

Από εκεί και πέρα πάντως, το κλίμα που μεταφέρθηκε από τους συμμετέχοντες χαρακτηρίζεται ως θετικό, καθώς δεν υπήρξαν εντάσεις ούτε ενστάσεις αναφορικά με την ασκούμενη πολιτική, ειδικά από τη στιγμή που στους βουλευτές δόθηκαν διαβεβαιώσεις πως δεν υπάρχει καμία συζήτηση στο παρασκήνιο και ότι όλα τα θέματα που ανοίγουν έχουν γίνει γνωστά.

Στη συζήτηση συμμετείχαν συνολικά 28 βουλευτές μέλη από τους 32 που διαθέτει η ΝΔ στην επιτροπή άμυνας και εξωτερικών υποθέσεων.

Only in

Τι θα ήταν το ΠΑΣΟΚ χωρίς την Φώφη Γεννηματά;

Ο πρόωρος χαμός της Γεννηματά, από μια ασθένεια που πολεμούν κάθε μέρα όλο και περισσότερες γυναίκες, συγκινεί ακόμα και εκείνους που ποτέ θα άκουσαν όσα έλεγε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024