Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
ΠΑΣΟΚ: Αύριο η ΚΟ του κόμματος – Αλλεπάλληλα «καρφιά» πριν τη συνεδρίαση

ΠΑΣΟΚ: Αύριο η ΚΟ του κόμματος – Αλλεπάλληλα «καρφιά» πριν τη συνεδρίαση

Ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα στο ΠΑΣΟΚ πριν από τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος - «Καρφιά» Διαμαντοπούλου κατά Δούκα, ενστάσεις από τον δήμαρχο Αθηναίων σε Ανδρουλάκη

Αύριο (23/10) στις 10:00 θα συνεδριάσει η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, με αντικείμενο την εκλογή Γραμματέα και αναπληρωτή Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ενώ την πρώτη του συνεδρίαση του είχε σήμερα το απόγευμα το νέο Συντονιστικό Πολιτικό Κέντρο του κόμματος, στη Χαριλάου Τρικούπη.

Η Άννα Διαμαντοπούλου δεν άφησε ασχολίαστες τις διαρροές από το περιβάλλον του Χάρη Δούκα για τον ανασχηματισμό στο ΠΑΣΟΚ πως «δυστυχώς δεν αποπνέουν το αίσθημα ενότητας», προσερχόμενη στην πρώτη συνεδρίαση του νεοσύστατου οργάνου του κόμματος: «Η ομόνοια χτίζει σπίτια και η διχόνοια τα γκρεμίζει», είπε, στέλνοντας μήνυμα στον Χάρη Δούκα που διαφώνησε με τη συγκρότηση του «μονοπρόσωπου οργάνου που έχει μία πολιτική κατεύθυνση», «δείχνοντας» την κυρία Διαμαντοπούλου που ανέλαβε τον Πολιτικό Σχεδιασμό.

Εξωστρέφεια, σοβαρότητα, ενότητα και διαρκής κινητικότητα είναι οι άξονες της δράσης του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, όπως το προσδιόρισε ο Νίκος Ανδρουλάκης

Στη συνεδρίαση ήταν παρόντα όλα τα μέλη που είχαν κληθεί από τον κ. Ανδρουλάκη στο πλαίσιο του στελεχιακού και δομικού «λίφτινγκ» που επιχειρεί, πλην του Παύλου Γερουλάνου, που απουσίασε επειδή υπεβλήθη σε επέμβαση στις φωνητικές χορδές. Η Άννα Διαμαντοπούλου, προσερχόμενη ρωτήθηκε για τις χθεσινές αιχμές από τη πλευρά του κ. Δούκα και σχολίασε με μια ενδεικτική παροιμία: «Η ομόνοια χτίζει σπίτια και η διχόνοια τα γκρεμίζει».

Βλάχος: Ατυχές το σχόλιο της κυρίας Διαμαντοπούλου

Ατυχή χαρακτήρισε την παροιμία που χρησιμοποίησε η Άννα Διαμαντοπούλου ως αιχμή στον Χάρη Δούκα, ότι η ομόνοια σπίτια χτίζει, η διχόνοια τα γκρεμίζει, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Πάνος Βλάχος. Προέτρεψε να κοιτάξουν το κοινό καλό και να περιφρουρήσουν την πολιτική αυτονομία του ΠΑΣΟΚ. Οφείλουν τα πολιτικά στελέχη να κάνουν παρατηρήσεις στα συλλογικά όργανα του κόμματος, σημείωσε.

Θυμίζουμε πως από την πλευρά του δημάρχου Αθηναίων εκφράζονται ενστάσεις για τη συγκρότηση Συντονιστικού Πολιτικού Κέντρου και τις αλλαγές στη ΚΟ του ΠΑΣΟΚ τις οποίες ανακοίνωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Όπως αναφέρουν πηγές από τον περιβάλλον του, ο κ. Δούκας αποδέχτηκε την πρόταση του προέδρου του κόμματος να μετέχει στο «Συντονιστικό Πολιτικό Κέντρο» του ΠΑΣΟΚ, «αφού άλλωστε η σύσταση του οργάνου ήταν δική του προεκλογική δέσμευση».

Επισημαίνουν όμως, ότι «στην τελική σύνθεση του οργάνου δεν συμπεριλαμβάνονται όλοι οι υποψήφιοι (όπως ήταν η πρόταση του Χάρη Δούκα), ώστε να αποδειχθεί η ενότητα στην πράξη» και σημειώνουν: «Ο στρατηγικός και πολιτικός σχεδιασμός δεν μπορεί να είναι μονοπρόσωπο όργανο και προς μια πολιτική κατεύθυνση.

Οι συνολικές επιλογές, οι αρμοδιότητες, οι δομές και οι θέσεις στο κόμμα και στη Βουλή, δυστυχώς δεν αποπνέουν το αίσθημα ενότητας και δεν προωθούν τις απαραίτητες συνθέσεις και υπερβάσεις».

Σε κάθε περίπτωση όμως σημειώνουν: «συνεχίζουμε στον δρόμο της ενότητας και της νικηφόρας πορείας του ΠΑΣΟΚ».

Σοβαρότητα ζήτησε ο Ανδρουλάκης

Εξωστρέφεια, σοβαρότητα, ενότητα και διαρκής κινητικότητα είναι οι άξονες της δράσης του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, όπως το προσδιόρισε σήμερα ο Νίκος Ανδρουλάκης, βλέποντας την ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα που επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ τις τελευταίες ώρες.

«Περάσαμε τα δύσκολα και φύγαμε από τη πίεση του πρώην δικομματισμού. Οι πολίτες βλέπουν το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής ως τον αντίπαλο πόλο της ΝΔ και αυτό αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ενώ τόνισε ότι «πρέπει να είμαστε δυναμικά παρόντες σε κάθε μάχη εντός κι εκτός της Βουλής και σε κάθε περιοχή της Ελλάδας».

Ο κ. Ανδρουλάκης ζήτησε εξωστρέφεια απ’ όλα τα στελέχη, «όπως γυρίζαμε στη προεκλογική περίοδο σ’ όλη τη χώρα» και έθεσε ως προτεραιότητα να αναδειχθούν τα θέματα της ακρίβειας, της υγείας, της στεγαστικής πολιτικής, των εργασιακών σχέσεων και τα προβλήματα των αγροτών.

Ο Ν. Ανδρουλάκης στη σημερινή συνεδρίαση του Συντονιστικού Πολιτικού Κέντρου

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επισήμανε ότι ο προεκλογικός αγώνας που έγινε είναι προίκα, όχι μόνο για το ίδιο το ΠΑΣΟΚ αλλά και για το πολιτικό σύστημα, κι αυτό αναγνωρίζεται απ’ όλους οριζόντια. «Οι εσωκομματικές μας διαδικασίες έγιναν με σοβαρότητα και πολιτικό πολιτισμό», σημείωσε. Επίσης τόνισε ότι οι στρατηγικές αποφάσεις θα λαμβάνονται από το Πολιτικό Συμβούλιο και την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή και ο ρόλος του νέου σχήματος είναι να επιτυγχάνει γρήγορο κι αποτελεσματικό συντονισμό.

Only in

Τι θα ήταν το ΠΑΣΟΚ χωρίς την Φώφη Γεννηματά;

Ο πρόωρος χαμός της Γεννηματά, από μια ασθένεια που πολεμούν κάθε μέρα όλο και περισσότερες γυναίκες, συγκινεί ακόμα και εκείνους που ποτέ θα άκουσαν όσα έλεγε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024