Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Παύλος Μαρινάκης: Εκλογές στο τέλος της τετραετίας – Δεν αλλάζει ο εκλογικός νόμος

Παύλος Μαρινάκης: Εκλογές στο τέλος της τετραετίας – Δεν αλλάζει ο εκλογικός νόμος

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης διέψευσε δημοσιεύματα που μιλούν για εκλογές πριν το τέλος της τετραετίας ενώ ο πρωθυπουργός μίλησε για προβλέψιμους εκλογικούς κύκλους.

Να βάλει τέλος στα σενάρια που κυκλοφορούν για πρόωρες εκλογές επιχειρεί η κυβέρνηση τόσο δια στόματος του ίδιου του πρωθυπουργού όσο και του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη.

Η φθορά της κυβέρνησης μετά τις ευρωεκλογές που αποτυπώνεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις, η ακρίβεια που γεννά δυσαρέσκεια αλλά και η εκ των έσω κριτική στην κυβέρνηση από «γαλάζιους» βουλευτές συνθέτουν ένα νέο πολιτικό σκηνικό χωρίς όμως, επί της ουσίας, να αμφισβητεί την πολιτική κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας.

Σε διάψευση των δημοσιευμάτων που μιλούν για πρόωρες εκλογές προχώρησε ο Παύλος Μαρινάκης

Στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κλήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με δημοσιεύματα που έχουν κυκλοφορήσει τις τελευταίες ημέρες και αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει δεχθεί εισηγήσεις για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, αλλά και πως υπάρχουν σκέψεις για αλλαγή του εκλογικού νόμου.

Ο κυβερνητικός αξιωματούχος ήταν κατηγορηματικός. «Αυτό είναι λίγο déjà vu της προηγούμενης τετραετίας. Οι προκάτοχοί μου αναγκάζονταν πολλές φορές να διαψεύδουν τέτοια δημοσιεύματα, το ίδιο θα κάνω και εγώ. Δεν υπάρχουν τέτοια σενάρια», είπε τόσο για τα σενάρια πρόωρων εκλογών όσο και για την αλλαγή του εκλογικού νόμου.

Έμμεση διάψευση και από τον πρωθυπουργό

Λίγο αργότερα, από την εκδήλωση του υπουργείο Ανάπτυξης με θέμα τον παραγωγικό μετασχηματισμό της χώρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε έμμεση αναφορά.

Στην εκδήλωση του υπουργείο Ανάπτυξης ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην εμπιστοσύνη «με την οποία περιβάλλουν την ελληνική οικονομία ξένοι οίκοι, οι αγορές» κάτι το οποίο -όπως είπε- αποτυπώνεται και στην αποκλιμάκωση του κόστους δανεισμού της χώρας και στην πορεία των ελληνικών ομολόγων.

Επανέλαβε ότι αυτή η πορεία δεν ήταν καθόλου νομοτελειακά προδιαγεγραμμένη, αλλά -όπως είπε- ήταν αποτέλεσμα μιας πολύ συστηματικής δουλειάς, πενταετίας, η οποία μπορεί σήμερα να παρουσιάζει την Ελλάδα ως ένα παράδειγμα προς μίμηση στην Ευρώπη.

Και συνέδεσε την οικονομία με τις εκλογές αναφέροντας με νόημα: «Μια οικονομία η οποία κατάφερε να πετύχει κάτι το οποίο δεν είναι πολύ εύκολο: να μπορεί να συνδυάσει, από τη μία, δημοσιονομική πειθαρχία και επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων, με μία δυναμική ανάπτυξη η οποία ξεπερνά κατά πολύ τον μέσο ευρωπαϊκό όρο. Και όλα αυτά να μπορούν να γίνουν σε συνθήκες πολιτικής σταθερότητας, με προβλέψιμους εκλογικούς κύκλους, με μία πολιτική η οποία περιγράφεται στην αρχή της τετραετίας και με μία κυβέρνηση η οποία έχει αποδείξει ότι έχει τη δυνατότητα αυτή την πολιτική να την υλοποιεί με αξιοπιστία».

Ξεκαθάρισε ότι «δεν θα γυρίσουμε ποτέ στο 2010, ως προς τη διάρθρωση της οικονομίας και τη δημοσιονομική πειθαρχία» η οποία -όπως είπε- πρέπει να αποτελεί πια τον «μπούσουλα» της κυβερνητικής πολιτικής και στόχο ο οποίος δεν μπορεί να τεθεί υπό αμφισβήτηση από καμία κυβέρνηση.

Only in

Τι θα ήταν το ΠΑΣΟΚ χωρίς την Φώφη Γεννηματά;

Ο πρόωρος χαμός της Γεννηματά, από μια ασθένεια που πολεμούν κάθε μέρα όλο και περισσότερες γυναίκες, συγκινεί ακόμα και εκείνους που ποτέ θα άκουσαν όσα έλεγε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024