Ο Νίκολας Λαπροβίτολα υπέστη ρήξη χιαστού και θα χάσει, πιθανότατα, ολόκληρη τη σεζόν φέρνοντας την Μπαρτσελόνα σε μία πολύ δύσκολη κατάσταση που καλείται να διαχειριστεί από πολύ νωρίς.
Η χρονιά βρίσκεται ακόμα στην αρχή της, κάτι που οδήγησε τους ανθρώπους της Μπαρτσελόνα σε έκτακτη συνάντηση αναφορικά με το ενδεχόμενο νέας μεταγραφής, αφού ο Αργεντινός γκαρντ ήταν κομβικός για τους μπλαουγκράνα και για όλο το πρότζεκτ που έχει «στηθεί» φέτος στη Βαρκελώνη.
Από εκεί και πέρα οι Καταλανοί αποφάσισαν να στραφούν στην αγορά για τη μεταγραφή ενός γκαρντ, σύμφωνα με τη Mundo Deportivo, αφού έχει ξεμείνει στη δημιουργία και στην εκτέλεση μετά τον σοκαριστικό τραυματισμό του Λαπροβίτολα.
Στις τάξεις των μπλαουγκράνα δεν θέλουν να προχωρήσουν σε κάποια βιαστική προσθήκη, ωστόσο η αγορά που κοιτάζουν σε πρώτη φάση είναι αυτή της Euroleague, αφού η ισπανική δεν έχει πολλές επιλογές από το υψηλότερο επίπεδο.
Οι τρεις στόχοι της Μπαρτσελόνα
Ο στόχος της Μπαρτσελόνα είναι να πάρει παίκτη που θα κάνει τη διαφορά και για αυτό τον λόγο είναι διατεθειμένη να πληρώσει και buy out για όποιον αποφασίσει να πάρει για να αντικαταστήσει τον Λαπροβίτολα.
Έτσι, η Μπαρτσελόνα εστίασε σε τρεις περιπτώσεις και ειδικότερα στον Τι Τζέι Σορτς της Παρί, στον Σιλβέν Φρανσκίσκο της Ζάλγκιρις και στον Τράι Μπελ-Χέινς της Σαραγόσα.
Κάθε περίπτωση από τις τρεις έχει τις δυσκολίες της και για οποιαδήποτε κίνηση θέματα αποτελούν τόσο τα οικονομικά προβλήματα του συλλόγου, όσο και οι θέσεις μη-ευρωπαίων που έχουν καλυφθεί από τους Τζάστιν Άντερσον και Τζαμπάρι Πάρκερ, καθώς ο Νίκολας Λαπροβίτολα διατηρούσε ιταλικό διαβατήριο.
Ένα «rock party» γεμάτο ήχους, μνήμες και ενέργεια από τις δεκαετίες που όρισαν μια ολόκληρη γενιά -την δική του- αλλά και τους νεότερους, υπόσχεται ο Δημήτρης Σταρόβας.
Βόμβα μεγατόνων στο ισπανικό πρωτάθλημα, με ρεπορτάζ του Radio La Red να αναφέρει πως ο Χούλιαν Άλβαρες έχει αποφασίσει να αφήσει την Ατλέτικο Μαδρίτης για λογαριασμό της Μπαρτσελόνα μετά το Μουντιάλ!
Ο Εβάν Φουρνιέ είναι έτοιμος για τον τελικό με τον Παναθηναϊκό και ο Γάλλος σούπερσταρ δήλωσε ότι παιχνίδια ειδικών συνθηκών σαν ένα ντέρμπι «αιωνίων» που κρίνει τρόπαιο, δεν κρίνεται στα καθαρά... μπασκετικά στοιχεία.
Το προσεχές Μουντιάλ -αν φυσικά κληθεί στην αποστολή της Εθνικής Βραζιλίας- δεν αποκλείεται να είναι και η τελευταία παράσταση στην σπουδαία καριέρα του Νεϊμάρ, όπως δήλωσε ο ίδιος.