Καμία πιθανότητα να επιστρέψει στη Γερμανία για άλλη ομάδα πέραν της Μπράουνσβαϊγκ δεν υπάρχει για τον Ντένις Σρέντερ, ο οποίος αγωνίζεται εδώ και πάρα πολλά χρόνια στο NBA.

Σε ερώτηση που του έγινε για το αν θα σκεφτόταν να επιστρέψει στην πατρίδα του για λογαριασμό της Μπάγερν Μονάχου, η οποία φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια στην Euroleague δεν το συζήτησε καν.

Οι δηλώσεις του Σρέντερ

«Αποκλείεται να πάω στην Μπάγερν. Η Μπράουνσβαϊγκ είναι η ομάδα μου και όταν επιστρέψω στη Γερμανία δεν θα παίξω σε άλλη ομάδα. Δεν μπορώ να κάνω μια τέτοια ομάδα μεγαλύτερη από ό,τι είναι, αλλά θέλω να βοηθήσω τη δική μου ομάδα, από την οποία και ξεκίνησα», τόνισε ο άσος των Νετς.

Όσον αφορά την εθνική Γερμανίας ξεκαθάρισε την πρόθρεσή του να συνεχίζει να αγωνίζεται γι΄αυτή: «Πολλοί λένε για τη χρυσή εποχή της Γερμανίας και πως πρέπει να την κρατήσουμε όσο πιο πολύ γίνεται. Όταν καλείσαι στην εθνική ομάδα, πρέπει να παίζεις όσα περισσότερα χρόνια μπορείς», τόνισε.

Παπάζογλου: «Ο Σρέντερ είναι πάντα δίπλα στη Μπράουνσβαϊγκ και θέλει να κλείσει την καριέρα του εκεί»

Για την προετοιμασία της ομάδας στην Κίνα: «Έχουμε επιστρέψει πριν τρεις μέρες απ’ την Κίνα και προσπαθούμε να βρούμε τα πατήματά μας. Η ομάδα γενικά συγκεντρώνει αρκετά ενδιαφέρον ειδικά από αυτές τις χώρες λόγω της παρουσίας του Ντένις Σρέντερ ως ιδιοκτήτης της ομάδας. Σε αυτές τις χώρες “διψούν” για μπάσκετ, έχει πολύ ενδιαφέρον το πώς αντιμετωπίζουν τις ομάδες εκεί, σε βλέπουν ουσιαστικά σαν μια ομάδα που πηγαίνει απ’ το ΝΒΑ. Έτσι ξεκίνησε αυτή η περιπέτεια φέτος και κάναμε αυτήν την προετοιμασία στην Κίνα».

Για το πώς ήταν αυτή η εμπειρία: «Εμένα ήταν η δεύτερη εμπειρία μου στην Κίνα, είχα παίξει και ένα Asia Champions Cup με την Αστάνα εκεί το 2017. Σίγουρα χρειάζεται προσαρμογή ο ευρωπαίος εκεί. Είχαμε προβλήματα στομαχικών διαταραχών με 2-3 παίκτες μας. Υπάρχουν θέματα στα οποία πρέπει να προσαρμοστείς. Εμείς απ’ τα 4 φιλικά που παίξαμε τα δύο ήταν με κινέζικες ομάδες, όπου αυτήν τη στιγμή τους λείπουν οι Αμερικάνοι και οι Κινέζοι της εθνικής ομάδας. Την ανταγωνιστικότητα που χρειάζεσαι ώστε να είσαι έντιμος για τη Μπουντεσλίγκα, που είναι ένα πολύ ιδιαίτερο πρωτάθλημα, δε μπορείς να την έχεις στο 100%. Εμείς χρησιμοποιήσαμε αυτές τις 10 μέρες για το “χτίσιμο” της χημείας της ομάδας, το οποίο γίνεται ολοένα και πιο σημαντικό με το πέρασμα των χρόνων».

Για τη σχέση του Σρέντερ με την ομάδα: «Συνήθως όταν τελειώνουμε την προπόνησή μας έρχεται αυτός και κάνει ο ίδιος προπόνηση ή φέρνει τον γιο του και τον προπονεί ο ίδιος. Είναι πάρα πολύ ανταγωνιστικό άτομο και πάρα πολύ παθιασμένος. Με τον ίδιο τρόπο που βλέπει το παιχνίδι, έτσι βλέπει και την ομάδα του. Όσο είναι στη Γερμανία, όπου βρίσκεται πάρα πολύ καιρό, 4-5 μήνες, τον βλέπουμε κάθε μέρα, είναι συνέχεια δίπλα μας. Συνέχεια μιλάμε. Εγώ έχω λίγο ιδιαίτερη σχέση μαζί του, γνωριζόμαστε πολλά χρόνια, τον είχα παίκτη στην προηγούμενη μου θητεία εδώ, το 2012-13, οπότε έχουμε μια πιο κοντινή σχέση. Είναι πολύ κοντά στην ομάδα, στηρίζει τους παίκτες, εμάς, για ό,τι χρειαστούμε, είναι πάντα δίπλα μας».

Για την αντιμετώπιση του Ντένις Σρέντερ απ’ την Εθνική Ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Κάναμε πολύ καλή δουλειά εναντίον του και δείξαμε τον δρόμο στις άλλες ομάδες για το πώς να τους κερδίσουν. Πρέπει να το πούμε αυτό για τη δική μας ομάδα. Έκανε πολύ καλή δουλειά το τεχνικό μας team στο πώς να τον αντιμετωπίσει. Τον κούρασε, τον ανάγκασε να πασάρει, τον έβγαλε λίγο απ’ το παιχνίδι. Στο τέλος ήρθε η κούραση, έβαλαν και κάποια μεγάλα καλάθια και οι Γερμανοί, αλλά κάναμε αρκετά καλή δουλειά».

Για το αν ο Σρέντερ είναι ευχαριστημένος απ’ την πορεία της Γερμανίας στην Ολυμπιάδα: «Δεν είναι ευχαριστημένος σίγουρα. Αυτό που έχει αλλάξει στον ίδιο είναι ότι η Εθνική τον έχει βοηθήσει πολύ στο να κάνει ένα βήμα παραπάνω στο πώς λειτουργεί σαν ηγέτης και αρχηγός. Πολύ γρήγορα, ενώ στεναχωρήθηκε μετά το τελευταίο ματς, έβγαλε κατευθείαν το “πάμε τού χρόνου να κάνουμε ό,τι πρέπει για να πάρουμε ένα μετάλλιο”».

Για το αν ο Σρέντερ θέλει να κλείσει την καριέρα του στη Μπράουνσβαϊγκ: «Αυτός το θεωρεί 100% σίγουρο. Οφείλω να πω, γνωρίζοντάς τον πολλά χρόνια και όντας κοντά του, πως συνήθως ό,τι λέει το κάνει. Δε μπορώ να ξέρω σε ποια ηλικία θα το κάνει, αλλά θεωρώ πως θα το κάνει γιατί το έχει πει πάρα πολλές φορές στον κόσμο, αλλά και σε εμένα. Μου έχει πει να τον ξαναπροπονήσω κάποια στιγμή. Μπορεί να παίζει για πολλά χρόνια μπάσκετ σε πολύ καλό επίπεδο».

Για τη Μπάγερν της νέας σεζόν: «Το βασικό για τον σύλλογο της Μπάγερν, όσο τον γνωρίζω εγώ, είναι το να πάρει Κύπελλο και πρωτάθλημα στη Γερμανία. Ένα πολύ σημαντικό βήμα το έχει κάνει με τον Χέρμπερτ, ο οποίος πριν πάρει το Παγκόσμιο με τη Γερμανία έχει κάνει πολύ εντυπωσιακές χρονιές με τη Φρανκφούρτη. Ξέρει πολύ καλά το γερμανικό πρωτάθλημα, τους Γερμανούς παίκτες, οπότε η Μπάγερν έχει ήδη προβάδισμα για να τα καταφέρει στη Γερμανία. Όσον αφορά την Ευρωλίγκα, εγώ δεν αισθάνομαι ότι υπάρχει κάποια ιδιαίτερη πίεση να κάνει κάτι τρομερό εκεί. Παρ’ όλα αυτά, περιμένω να δω πώς θα διαχειριστούν τα διπλά ματς. Είναι μια διαφορετική κατάσταση για τον κόουτς Χέρμπερτ, απ’ την οποία ήταν χρόνια εκτός. Σίγουρα με τις προσθήκες που έχει κάνει δεν πρέπει να είναι στις τελευταίες θέσεις και να παλέψει για τα play-in».

Για τη διαφορά της Άλμπα με τη Μπάγερν: «Η Μπάγερν είναι ένα ποδοσφαιρικό κλαμπ πολύ μεγάλο και ο κόσμος που την ακολουθεί έχει μάθει να είναι νικητής. Η Άλμπα είναι μια κατάσταση λίγο πιο… της θετικότητας, της υπομονής, της διδασκαλίας, του να βάζουν τους νέους παίκτες για να παίρνουν εμπειρίες. Είναι σαν μια καλή πλατφόρμα του πολύ καλού συστήματος νεαρών που έχει πίσω της. Μαζεύει πάρα πολλά παιδιά, έχει πολύ καλές εγκαταστάσεις, πάρα πολύ ταλέντο στις ακαδημίες της. Είναι μια άλλη κατάσταση, η οποία είναι πολύ ωραία. Στην Άλμπα δεν αισθάνεσαι ποτέ πίεση, να έχουν αυτά τα παιδιά που παίζουν κάποια πίεση. Αν μιλήσουμε, βέβαια, σαν fans της Ευρωλίγκας, αυτό που βλέπουμε απ’ την Άλμπα δε μας αρέσει τόσο πολύ, θα προτιμούσαμε μια πολύ πιο ανταγωνιστική ομάδα. Λογικά η Ευρωλίγκα αργά ή γρήγορα θα το δει και θα το εκτιμήσει».

Για τις ελάχιστες μεταγραφές της Άλμπα: «Ο σχεδιασμός τους είναι καθαρά για να κρατήσουν τον “κορμό”, όχι για να ανεβούν επίπεδο. Σίγουρα αυτό που κάνει η Άλμπα δεν είναι αυτό που… πουλάει. Θέλουν να βελτιώσουν τους παίκτες τους, να έχουν χρόνο συμμετοχής».