Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Αλμέιδα – Μπαρτζώκας: Κοινοί προβληματισμοί

Αλμέιδα – Μπαρτζώκας: Κοινοί προβληματισμοί

Ο Ματίας Αλμέιδα και ο Γιώργος Μπαρτζώκας προσπαθούν να χωρέσουν στην ομάδα όλα τα λεγόμενα «βαριά χαρτιά» που έχουν στο ρόστερ τους.

Κι όμως, υπάρχουν πράγματα που μπορούν να συνδυαστούν σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Δεν μιλά κάποιος για συστήματα και τακτικές, μολονότι υποστηρίζεται αρμοδίως ότι το ένα άθλημα …ακολουθεί το άλλο στην εξέλιξη.

Εδώ, μιλάμε, για τη διαχείριση των πρωταγωνιστών. Το πώς δύο προπονητές, όπως ο Ματίας Αλμέιδα και ο Γιώργος Μπαρτζώκας προσπαθούν να χωρέσουν στην ομάδα όλα τα λεγόμενα «βαριά χαρτιά» που έχουν στο ρόστερ τους. Με αποτέλεσμα είτε να δυσαρεστούν αρκετούς είτε να μην έχουν βρει ακόμη οι ομάδες, εν προκειμένω η ΑΕΚ στο ποδόσφαιρο και ο Ολυμπιακός στο μπάσκετ, τα πατήματά τους.

Ας πάμε, αρχικά, στη Νέα Φιλαδέλφεια. Στο ντέρμπι της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ, ο Ματίας Αλμέιδα …πάρκαρε στον πάγκο αρκετά εκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα, δεν βρήκαν θέση στην 20άδα ποδοσφαιριστές όπως είναι ο Τσούμπερ, ο Αμραμπατ, ο Μήτογλου, ο Γαλανόπουλος και ο Φερνάντεζ. Εμεινε έξω και ο άρρωστος Ελίασον.

Ουδείς μπορεί να υποστηρίξει πως οι ανωτέρω βρίσκονται σε τοπ φόρμα ή άδικα τους άφησε εκτός πλάνων ο Αργεντινός προπονητής. Σίγουρα, όμως, αποτελούν ονόματα για την ΑΕΚ, έχουν κάνει συμμετοχές πολλές στο παρελθόν και δεν πετούν… τη σκούφια τους όταν βλέπουν πως χάνουν έδαφος στις προτιμήσεις του προπονητή. Ολο αυτό έχει ως αποτέλεσμα η διαδικασία της απόκτησης ομοιογένειας από την ΑΕΚ να καθυστερεί: να υπολογίσουμε επίσης ότι τώρα και σταδιακά μπαίνουν στο σχήμα οι ακριβοπληρωμένοι Λαμέλα και Μαρσιάλ, που μάλλον δεν μοιάζουν έτοιμοι να προσφέρουν όσα περιμένει το κοινό από αυτούς.

Στο ΣΕΦ τώρα: ο Γιώργος Μπαρτζώκας στην Καρδίτσα έφερε ξανά στην ομάδα των ξένων τον Νίκολα Μιλουτίνοφ. Επέστρεψε από τραυματισμό και έβγαλε από την εξίσωση τον Πετρούσεφ που άλλωστε δεν πήγε καλά στο πρόσφατο παιχνίδι με την Εφές εκτός έδρας για την Ευρωλίγκα. Εκτός μένει και ο Μακ Κίσικ, ίσως ο πλέον φορμαρισμένος παίκτης του Ολυμπιακού αυτές τις πρώτες εβδομάδες της αγωνιστικής περιόδου.

Στη Θεσσαλία πήρε χρόνο Μήτρου-Λονγκ που δεν εμφανίζεται στην ευρωπαϊκή λίγκα, ο Λαρεντζάκης που δεν χρησιμοποιήθηκε στην Τουρκία έπαιξε 20’ στην Ελλάδα, ο Πίτερς ίδιο χρονικό διάστημα και έβαλε 11 πόντους με 2/3 τρίποντα, ενώ αστάθεια προκύπτει με τον Ντόρσεϊ που ήταν άποντος με 0/5 σουτ. Ποιος θα πρωτοπαίξει στους Ερυθρόλευκους και πώς θα μοιράσει τον χρόνο ο προπονητής; Με ποιόν τρόπο θα τους κρατήσει όλους «ζεστούς»;

Κάπως έτσι, μόνο παράλογο δεν είναι το συμπέρασμα πως Αλμέιδα και Μπαρτζώκας έχουν κοινούς προβληματισμούς. Μεγάλα ρόστερ, μεγάλες αναζητήσεις…

Only in

ΠΑΣΟΚ: Ο Νίκος Ανδρουλάκης σχεδιάζει τις επόμενες κινήσεις του

Ούριος άνεμος φαίνεται πως πνέει στα πανιά της Χαριλάου Τρικούπη μετά και τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις. Ο Νίκος Ανδρουλάκης τις επόμενες μέρες αναμένεται να ξεδιπλώσει τη νέα στρατηγική του κόμματος.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024