Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Γαλλία: Ζευγάρι απήγαγε από το μαιευτήριο το 17 ημερών βρέφος του

Γαλλία: Ζευγάρι απήγαγε από το μαιευτήριο το 17 ημερών βρέφος του

Το 17 ημερών βρέφος του απήγαγε ένα ζευγάρι από το μαιευτήριο, λόγω του ιδιαίτερα μικρού προσδόκιμου ζωής του

Ένα ιδιαίτερα περίεργο περιστατικό σημειώθηκε στη Γαλλία, όπου ζευγάρι απήγαγε το νεογέννητο βρέφος του, ηλικίας μόλις 17 ημερών, από μαιευτήριο του Παρισιού.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Γάλλος εισαγγελέας Ερίκ Ματέ σε δελτίο Τύπου «το σημαντικό έργο που αμέσως έγινε από τους ερευνητές της δικαστικής αστυνομίας μάς κάνει να πιστεύουμε ότι το ζευγάρι ενδέχεται να μετέβη στο Βέλγιο μαζί με το βρέφος κατά τη διάρκεια της νύχτας».

Πώς απήχθη το βρέφος

Το βρέφος των 17 ημερών, απήχθηκε από τους γονείς του, ηλικίας 23 και 25 ετών, τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη στο νοσοκομείο «Robert Ballanger» στο Ολνέ σου Μπουά, στην περιοχή του Παρισιού.

Το μωρό είχε γεννηθεί ιδιαίτερα πρόωρα, με το προσδόκιμο επιβίωσής του χωρίς ιατρική φροντίδα να εκτιμάται σε περίπου 12 ώρες, σύμφωνα με αστυνομική πηγή.

Η απαγωγή συνέβη μεταξύ 23:00 και 23:30 χθες και το νοσοκομείο αντιλήφθηκε το γεγονός από την αποσύνδεση των αισθητήρων καταγραφής καρδιακών παλμών.

Τα στοιχεία που έχει η αστυνομία

Όπως έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο, οι δυνάμεις επιβολής του νόμου ειδοποιήθηκαν το απόγευμα από το προσωπικό της μονάδας Νεογνολογίας για την εξαφάνιση ενός πρόωρου βρέφους.

«Η εξέταση του υλικού από τις κάμερες κλειστού κυκλώματος επιβεβαίωσε πως οι γονείς έφυγαν με ενός είδους μαύρη τσάντα, πιθανόν με ένα όχημα ανοικτού χρώματος, στο οποίο επέβαιναν άλλοι τρεις άνθρωποι» δήλωσε ο εισαγγελέας.

Στο πλαίσιο αυτής της έρευνας για απαγωγή από συμμορία, οι ερευνητές προχώρησαν σήμερα το πρωί στη σύλληψη πέντε ανθρώπων, ηλικίας 16 έως 29 ετών, στα περίχωρα του Παρισιού και τους έθεσαν υπό κράτηση, ανέφερε ο εισαγγελέας. Σύμφωνα με πηγή με γνώση της υπόθεσης, οι συλληφθέντες ανήκουν στο «περιβάλλον» των γονέων, που είναι γνωστοί στις αστυνομικές αρχές και στη Δικαιοσύνη.

Τα χαρακτηριστικά του βρέφους

«Ο Σαντιάγο, ένα νεογέννητο αγοράκι ηλικίας 17 ημερών με ξανθά μαλλιά, που φοράει ένα καφέ μπλουζάκι, μεγέθους έξι μηνών, και μια λευκή βελούδινη πιτζάμα, απήχθηκε από το μαιευτήριο του νοσοκομείου “Robert Ballanger” του Ολνέ σου Μπουά» αναφέρθηκε σήμερα σε δελτίο Τύπου του υπουργείου Δικαιοσύνης, όπου διευκρινίζεται πως το πρόωρο βρέφος έχει ανάγκη από «συνεχή ιατρική φροντίδα».

Έρευνες πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των γονέων που ζουν στα προάστια του Παρισιού, όπως και στις διευθύνσεις μελών της οικογένειάς τους, χωρίς αποτέλεσμα. Επιπλέον, οι αστυνομικοί επιχείρησαν μάταια να επικοινωνήσουν με τη μητέρα του μωρού στο τηλέφωνο.

Only in

Τι θα ήταν το ΠΑΣΟΚ χωρίς την Φώφη Γεννηματά;

Ο πρόωρος χαμός της Γεννηματά, από μια ασθένεια που πολεμούν κάθε μέρα όλο και περισσότερες γυναίκες, συγκινεί ακόμα και εκείνους που ποτέ θα άκουσαν όσα έλεγε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024