Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Φιλοπαλαιστίνιοι διαδηλωτές κατέλαβαν κτίριο πανεπιστημίου στη Μινεσότα – Τους συνέλαβαν

ΗΠΑ: Φιλοπαλαιστίνιοι διαδηλωτές κατέλαβαν κτίριο πανεπιστημίου στη Μινεσότα – Τους συνέλαβαν

Νέες κινητοποιήσεις ενάντια στον πόλεμο στη Γάζα έγιναν στις ΗΠΑ - Η Αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις στη Μινεσότα, οι φοιτητές ζητούσαν τη διακοπή των σχέσεων με το Ισραήλ

Η Αστυνομία συνέλαβε άγνωστο αριθμό φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών τη Δευτέρα στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα στις ΗΠΑ, αφού μια ομάδα φοιτητών κατέλαβε για λίγο ένα κτίριο της διοίκησης, δήλωσαν οι διοργανωτές της διαμαρτυρίας.

Οι φοιτητές ζητούσαν τη διακοπή των σχέσεων του πανεπιστημίου με το Ισραήλ

Η διαμαρτυρία το απόγευμα της Δευτέρας προκάλεσε συναγερμό στους αξιωματούχους του ιδρύματος, όπως αναφέρει το Associated Press.

«Διαδηλωτές έχουν εισέλθει στο Μόριλ Χολ στην Ανατολική Όχθη, προκαλώντας υλικές ζημιές και περιορίζοντας την είσοδο και την έξοδο από το κτίριο», ανέφερε η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

«Εάν βρίσκεστε αυτή τη στιγμή στο Μόριλ Χολ και μπορείτε να βγείτε με ασφάλεια από το κτίριο, παρακαλείστε να το κάνετε αμέσως. Οι υπόλοιποι καλούνται να αποφύγουν την περιοχή αυτή μέχρι νεωτέρας», τόνιζαν οι αστυνομικές αρχές.

Εκπρόσωπος του πανεπιστημίου δήλωσε ότι δεν έχει περαιτέρω ενημέρωση. Δεν απάντησε αμέσως σε ερώτημα του AP για να επιβεβαιώσει τις συλλήψεις. Μια γυναίκα που απάντησε στο τηλέφωνο της πανεπιστημιακής αστυνομίας δήλωσε ότι δεν είχε καμία πληροφορία να δώσει πέρα από την προηγούμενη ενημέρωση, σημειώνει το ίδιο μέσο.

Δείτε βίντεο από τη στιγμή των συλλήψεων:

Ο Ράιαν Μάτσον, σύνδεσμος για τα μέσα ενημέρωσης με την οργάνωση του πανεπιστημίου «Φοιτητές για μια Δημοκρατική Κοινωνία», δήλωσε ότι συνελήφθησαν ορισμένοι διαδηλωτές από τη συγκεκριμένη οργάνωση που βρίσκονταν μέσα στο κτίριο. Δεν γνώριζε πόσοι ήταν. Οι φοιτητές εξακολουθούσαν να διαμαρτύρονται, «απλά προσπαθώντας να βρουν πού βρίσκονται οι άνθρωποί μας», δήλωσε από το σημείο όπου γινόταν η κινητοποίηση.

Ο Μέρλιν Βαν Ολστάιν, υπεύθυνος της οργάνωσης, δήλωσε νωρίτερα ότι περίπου 30 διαδηλωτές είχαν καταλάβει το Μόριλ Χολ, ενώ μια μεγαλύτερη ομάδα διαδηλωτών είχε συγκεντρωθεί έξω από αυτό. Οι διαδηλωτές ήταν εξοπλισμένοι με σκηνές και προμήθειες και δήλωσαν ότι σκοπεύουν να παραμείνουν μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. Απαιτούσαν από το πανεπιστήμιο να διακόψει τις σχέσεις με το Ισραήλ και να καταργήσει τη συμφωνία πολιτικής ουδετερότητας.

Βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο έδειχνε καρέκλες στοιβαγμένες μπροστά από μια εξωτερική πόρτα του κτιρίου, ένα πρόχειρο οδόφραγμα που είχαν φτιάξει οι διαδηλωτές.

Δείτε σχετική ανάρτηση:

«Σκοπεύουμε να μείνουμε μέχρι να μας απομακρύνουν με τη βία», δήλωσε ο Βαν Ολστάιν πριν από τις συλλήψεις.

«Οι άνθρωποι που βρίσκονται μέσα δεν πρόκειται να φύγουν μέχρι να ικανοποιήσουν τα αιτήματά μας ή να αναγκαστούν να φύγουν», τόνισε.

Η οργάνωση ανάρτησε νωρίτερα στο Facebook ένα βίντεο όπου μέλος της έλεγε ότι καταλαμβάνουν το κτίριο, αλλά δεν περιορίζουν κανέναν να μπει ή να βγει.

Only in

Τι θα ήταν το ΠΑΣΟΚ χωρίς την Φώφη Γεννηματά;

Ο πρόωρος χαμός της Γεννηματά, από μια ασθένεια που πολεμούν κάθε μέρα όλο και περισσότερες γυναίκες, συγκινεί ακόμα και εκείνους που ποτέ θα άκουσαν όσα έλεγε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024