Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Ιράν: Οι ΗΠΑ θα φέρουν την πλήρη ευθύνη για ενδεχόμενη επίθεση του Ισραήλ

Ιράν: Οι ΗΠΑ θα φέρουν την πλήρη ευθύνη για ενδεχόμενη επίθεση του Ισραήλ

Οι ΗΠΑ θα φέρουν την πλήρη ευθύνη για τον ρόλο τους στην υποκίνηση οποιωνδήποτε επιθετικών ενεργειών από το Ισραήλ εναντίον του Ιράν, σύμφωνα με επιστολή της Ισλαμικής Δημοκρατίας προς το ΣΑ του ΟΗΕ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έδωσε «σιωπηρή έγκριση και ρητή υποστήριξη» στην «παράνομη στρατιωτική επίθεση του Ισραήλ εναντίον του Ιράν», υποστήριξε σήμερα η διπλωματική αποστολή της Τεχεράνης στα Ηνωμένα Εθνη, αναφερόμενη στις δηλώσεις που έκανε ο αμερικανός πρόεδρος την περασμένη εβδομάδα από τη Γερμανία (στη φωτογραφία από Majid Asgaripour/WANA (West Asia News Agency) via Reuters , επάνω, σημαίες του Ιράν, της Χεζμπολάχ και του Λιβάνου σε δρόμο της Τεχεράνης).

Καταστροφικές συνέπειες για την «περιφερειακή και διεθνή ειρήνη και ασφάλεια»

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα φέρουν την πλήρη ευθύνη για τον ρόλο τους στην υποκίνηση και επιβολή οποιωνδήποτε επιθετικών ενεργειών από το Ισραήλ εναντίον της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν (…) καθώς και για τις καταστροφικές συνέπειες στην περιφερειακή και διεθνή ειρήνη και ασφάλεια» ανέφερε η αποστολή του Ιράν σε επιστολή της προς το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ο Μπάιντεν, επισκεπτόμενος το Βερολίνο, είπε στους δημοσιογράφους ότι έχει κάποια γνώση του πώς και πότε θ’ απαντήσει το Ισραήλ στις πυραυλικές επιθέσεις του Ιράν. Αρνήθηκε όμως να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Η διαρροή εγγράφων

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ερευνούν τη διαρροή δύο άκρως απόρρητων εγγράφων των υπηρεσιών πληροφοριών που περιγράφουν τις προετοιμασίες του Ισραήλ για ένα ανταποδοτικό πλήγμα στο Ιράν.

Τα έγγραφα φαίνεται πως ετοιμάστηκαν από την Εθνική Υπηρεσία Γεωχωρικών Πληροφοριών και περιγράφουν την αντίληψη που έχουν οι ΗΠΑ σχετικά με τον σχεδιασμό της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού (περισσότερα εδώ).

Only in

Τι θα ήταν το ΠΑΣΟΚ χωρίς την Φώφη Γεννηματά;

Ο πρόωρος χαμός της Γεννηματά, από μια ασθένεια που πολεμούν κάθε μέρα όλο και περισσότερες γυναίκες, συγκινεί ακόμα και εκείνους που ποτέ θα άκουσαν όσα έλεγε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024