Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Μέση Ανατολή: Νέα περιοδεία Μπλίνκεν με στόχο την κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας

Μέση Ανατολή: Νέα περιοδεία Μπλίνκεν με στόχο την κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας

Ο Μπλίνκεν θα συζητήσει και με ιορδανούς αξιωματούχους για τις παραδόσεις ανθρωπιστικής βοήθειας στη ρημαγμένη από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς Λωρίδα της Γάζας.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Αντονι Μπλίνκεν σχεδιάζει να μεταβεί αύριο Τετάρτη στην Ιορδανία, στο πλαίσιο της ενδέκατης περιοδείας του στη Μέση Ανατολή από την 7η Οκτωβρίου 2023, με σκοπό ν’ ασκήσει πίεση για να κλειστεί συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε χθες Δευτέρα στον Τύπο αμερικανός αξιωματούχος (στη φωτογραφία του Reuters/Nathan Howard, επάνω, ο Μπλίνκεν κατευθύνεται προς το αεροσκάφος που τον μεταφέρει στη Μέση Ανατολή).

Ισραηλινές δυνάμεις ανατίναξαν σπίτια και πολιόρκησαν σχολεία και καταφύγια εκτοπισμένων

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, που αναμένεται σήμερα στο Ισραήλ, θα συζητήσει ιδίως με ιορδανούς αξιωματούχους για τις παραδόσεις ανθρωπιστικής βοήθειας στον ρημαγμένο από τον πόλεμο θύλακο, πρόσθεσε ο αξιωματούχος, ο οποίος εκφράστηκε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, επί του αεροσκάφους με το οποίο ταξιδεύει ο κ. Μπλίνκεν, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Ισραηλινές σφαγές

Ισραηλινές δυνάμεις ανατίναξαν σπίτια και πολιόρκησαν σχολεία και καταφύγια εκτοπισμένων χθες καθώς κλιμακώνουν τις επιχειρήσεις τους στην Τζαμπάλια στη βόρεια Γάζα, σύμφωνα με κατοίκους και υγειονομικούς.

Τα σχολεία που λειτουργούν ως καταφύγια για τους εκτοπισμένους από τον πόλεμο Παλαιστίνιους, τα οποία διαχειρίζονται τα Ηνωμένα Εθνη, εκκενώνονται από τις ισραηλινές δυνάμεις στην Τζαμπάλια.

Πηγές επί τόπου είπαν στο Al Jazeera ότι ισραηλινά τετρακόπτερα μη επανδρωμένα αεροσκάφη εξοπλισμένα με μεγάφωνα διέταξαν τις οικογένειες που ήταν παγιδευμένες μέσα σ’ αυτά τα καταφύγια να φύγουν.

Μόλις οι άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην μπροστινή πύλη, πυρά ισραηλινού πυροβολικού έπληξαν το πλήθος, σκοτώνοντας τουλάχιστον επτά Παλαιστίνιους.

Only in

Δίκη Πισπιρίγκου: Δεν πέθανε από ηπατική ανεπάρκεια η Μαλένα, κατέθεσε ο ιατροδικαστής Καρακούκης

«Δεν έχω συναντήσει ξανά ηπατική ανεπάρκεια σε μια μέρα, το παιδί ήταν καλά», είπε στην κατάθεσή του ο Νίκος Καρακούκης στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για το θάνατο των δύο μικρότερων παιδιών της

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024