Οι νέοι της ΕΕ παλεύουν με το νοίκι – Οι Έλληνες στη χειρότερη τριάδα
Σύμφωνα με την Eurostat τους τελευταίους δώδεκα μήνες τα νεαρά άτομα σε όλη την ΕΕ παλεύουν με την αύξηση του κόστους ζωής, με την Γαλλία, την Ολλανδία και την Ελλάδα στην κορυφή της λίστας.
- «Πιο κοντά από ποτέ» βρίσκεται μια συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, σύμφωνα με την Χαμάς
- Στέλεχος της ΑΑΔΕ σε κύκλωμα που διακινούσε ποτά «μπόμπες» – Δώδεκα συλλήψεις
- «Είναι άρρωστος και διεστραμμένος, όσα μου έκανε δεν τα είχα διανοηθεί» - Σοκάρει η 35χρονη για τον αστυνομικό
- Διαρρήκτες «άδειαζαν» το εργαστήριο του γλύπτη Γεώργιου Λάππα στη Νέα Ιωνία
Τους τελευταίους δώδεκα μήνες άτομα από όλη την ΕΕ, και κυρίως οι νέοι άνθρωποι, δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στο συνεχώς αυξανόμενο κόστος ζωής.
Οι Ευρωπαίοι παλεύουν με την στέγαση
Σύμφωνα με την Eurostat, χιλιάδες πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν μπόρεσαν να καλύψουν το κόστος του ενοικίου τους κατά την διάρκεια των τελευταίων δώδεκα μηνών.
Κατά μέσο όρο το ποσοστό φτάνει στο 6,3% του πληθυσμού του συνόλου των χωρών της Ένωσης.
Μάλιστα ο αριθμός αυτός δεν περιλαμβάνει καν τα άτομα που βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού.
Η Έλλάδα στην πρώτη θέση
Από όλες τις χώρες της ΕΕ, η Ελλάδα φυσικά κατέχει την πρωτιά στην οικονομική δυσχέρεια.
Έχει το υψηλότερο ποσοστό ατόμων που αντιμετωπίζουν προβλήματα με το κόστος ζωής, 17,7%, ακολουθούμενη από τη Γαλλία με 16,7%, την Σλοβενία με 10,5% και την Ολλανδία με 10,4%.
Οι νέοι δυσκολεύοντα με το ενοίκιο
Σύμφωνα με τα στοιχεία η ηλικιακή ομάδα που έχει τα περισσότερα προβλήματα είναι εκείνη που ανήκει στις ηλικίες από 16 έως 29 ετών.
Οι νέοι αυτών των ηλικιών αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 15% όλων των ατόμων στην ΕΕ που δεν ήταν σε θέση να πληρώσουν το ενοίκιο τους τους τελευταίους δώδεκα μήνες,
Πρόκειται για έναν μέσο όρο 9,5% σε όλη την ένωση, αν λάβουμε υπόψη μόνο τα άτομα που δεν βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας: 23,8% στη Γαλλία, 23,4% στην Ελλάδα και 16,1% στην Ολλανδία.
Το σύνολο δεδομένων της Eurostat (το οποίο αποκλείει τις χώρες με χαμηλή αξιοπιστία των δεδομένων) δείχνει επίσης ότι το 4,9% των ανθρώπων στην ΕΕ έχουν αντιμετωπίσει στεγαστικές δυσκολίες στη διάρκεια της ζωής τους, πράγμα που σημαίνει ότι, κάποια στιγμή, δεν είχαν δικό τους σπίτι και αναγκάστηκαν να μείνουν σε προσωρινό κατάλυμα.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις