Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Οι νέοι στα Ιωάννινα αποκτούν λόγο στα δημοτικά δρώμενα

Οι νέοι στα Ιωάννινα αποκτούν λόγο στα δημοτικά δρώμενα

Συμβούλιο Νέων συγκροτείται στα Ιωάννινα.

Ο Δήμος Ιωαννιτών προχωρά στη συγκρότηση του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων, το οποίο θα έχει εισηγητικό – συμβουλευτικό ρόλο προς τη Διοίκηση του Δήμου και το Δημοτικό Συμβούλιο.

Έργο του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων είναι ο εντοπισμός, η ανάδειξη και η παρακολούθηση των αναγκών και των προβλημάτων της νεολαίας σε τοπικό επίπεδο, η ανάληψη, σε συνεργασία με τον Δήμο, πρωτοβουλιών και δραστηριοτήτων για την πλήρη και ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας των νέων, η μέριμνα για τη λήψη μέτρων με σκοπό την ενεργό και αποτελεσματική συμμετοχή των νέων στην τοπική κοινωνία και η ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας με αντίστοιχα Δημοτικά Συμβούλια Νέων σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Μητρώο Νέων

Για τον σκοπό αυτό, ο Δήμος Ιωαννιτών προχωρά στην δημιουργία Μητρώου Νέων με σκοπό την προκήρυξη εκλογών για την συγκρότηση του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων. Στο μητρώο έχουν δικαίωμα να εγγραφούν νέοι, ηλικίας 15 έως 28 ετών, που είναι δημότες του Δήμου Ιωαννιτών, χωρίς αποκλεισμούς ή διακρίσεις. Μόνο όσοι είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Νέων θα έχουν την δυνατότητα να ψηφίσουν ή να θέσουν υποψηφιότητα για την συγκρότηση του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων.

Τα συμβούλια Νέων έχουν την δυνατότητα να παρεμβαίνουν στα δημοτικά δρώμενα, με την προϋπόθεση οι ίδιοι οι νέοι να ασχοληθούν με τα κοινά και φυσικά οι εκάστοτε δημοτικές Αρχές να έχουν την διάθεση να υιοθετούν τις προτάσεις των νέων.

Only in

Από σπηλιά με νυχτερίδες ξέσπασε η φονική επιδημία ιού του Μάρμπουργκ

Η επιδημία στη Ρουάντα είναι η τρίτη μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί ποτέ για τον ιό του Μάρμπουργκ, στενό συγγενή του Έμπολα που προκαλεί αιμορραγικό πυρετό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024