Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Σημείο αναφοράς στην Ελασσόνα για ΑμεΑ

Σημείο αναφοράς στην Ελασσόνα για ΑμεΑ

Ενισχύει τους ανθρώπους με αναπηρία ο Δήμος Ελασσόνας.

Στην ίδρυση Γραφείου Ενημέρωσης ΑμεΑ προχωρά ο Δήμος Ελασσόνας, μέσω της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πρόνοιας. «Πρόκειται για μια δράση, που θα δώσει νέες διεξόδους σε μία σημαντική μερίδα πολιτών, που δεν είχαν ως σήμερα πρόσβαση σε πολλές δημοτικές υπηρεσίες» αναφέρει η δημοτική Αρχή.

Σκοπός του Γραφείου Ενημέρωσης ΑμεΑ είναι η ενημέρωση για τα θέματα που αφορούν τα άτομα με αναπηρία (διαδικασία πιστοποίησης αναπηρίας, κοινωνική πολιτική του Δήμου, προσβασιμότητα, ενημέρωση για το πρόγραμμα απαλλαγής δημοτικών τελών, επιδόματα και παροχές που δικαιούνται και διευκόλυνση με την διαδικασία των αιτήσεων κ.α. ) και η παραπομπή τους στις Δομές/Υπηρεσίες του Δήμου.

Παράλληλα θα παρέχονται και υπηρεσίες συμβουλευτικής και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης για την εξασφάλιση της μέγιστης ανεξαρτησίας και αυτονομίας τους, στοχεύοντας στην έμπρακτη καταπολέμηση των κοινωνικών ανισοτήτων και στην ουσιαστική συμπερίληψη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Πυλώνας στήριξης

Αναφορικά με την Δημιουργία Γραφείου Ενημέρωσης ΑμεΑ ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας δήλωσε: «Βρισκόμαστε στο πλευρό όλων των συμπολιτών μας, χωρίς διακρίσεις. Στόχος της δημοτικής αρχής είναι να διευρύνει ακόμη περισσότερο τις υπηρεσίες προς τα Άτομα με Αναπηρία και με την δημιουργία του Γραφείου Ενημέρωσης ΑμεΑ, στοχεύουμε σε ένα πυλώνα στήριξης για κάθε δημότη μας με αναπηρία και βοήθειας σε κάθε επισκέπτη με αναπηρία.

Ήδη τα νέα έργα που υλοποιούμε, γίνονται με πρόβλεψη προσβασιμότητας αλλά, οφείλουμε να βελτιώνουμε συνεχώς όλες τις περιοχές και γειτονιές του δήμου και να τις κάνουμε προσβάσιμες σε όλους».

Only in

Τι θα ήταν το ΠΑΣΟΚ χωρίς την Φώφη Γεννηματά;

Ο πρόωρος χαμός της Γεννηματά, από μια ασθένεια που πολεμούν κάθε μέρα όλο και περισσότερες γυναίκες, συγκινεί ακόμα και εκείνους που ποτέ θα άκουσαν όσα έλεγε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024