Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Πρωτοφανής εκτροπή στη Βουλή – Τα προοδευτικά κόμματα να καταδικάσουν την ύβρη

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Πρωτοφανής εκτροπή στη Βουλή – Τα προοδευτικά κόμματα να καταδικάσουν την ύβρη

«Ο πρωθυπουργός των απευθείας αναθέσεων, των σκανδάλων και της παραβίασης κάθε έννοιας του Κράτους Δικαίου, υπερέβη σήμερα τον ίδιο του τον εαυτό, παραβιάζοντας ανερυθρίαστα τη θεσμική τάξη», λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την απόφαση του πρωθυπουργού να αποχωρήσει από την συζήτηση, η οποία ήταν σε εξέλιξη στη Βουλή, για τις πυρκαγιές, την ώρα που θα ανέβαινε στο βήμα ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Νίκος Παππάς.

«Ο πρωθυπουργός των απευθείας αναθέσεων, των σκανδάλων και της παραβίασης κάθε έννοιας του Κράτους Δικαίου, υπερέβη σήμερα τον ίδιο του τον εαυτό, παραβιάζοντας ανερυθρίαστα την θεσμική τάξη», τόνισε χαρακτηριστικά η Κουμουνδούρου.

Και προσέθεσε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταδικάζει  την πρωτοφανή εκτροπή Μητσοτάκη στη Βουλή, να επιτεθεί με τον πιο ανοίκειο τρόπο εναντίον του προέδρου της Κ.Ο. Νίκου Παππά, προσβάλλοντας  και απαξιώνοντας έτσι το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης».

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε «τα προοδευτικά κόμματα της Αντιπολίτευσης να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αποδοκιμάσουν την ύβρη Μητσοτάκη», υπογραμμίζοντας πως η στάση του δεν αφορά μόνον τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καθώς «η απαξίωση των κομμάτων από τον πρωθυπουργό σχετίζεται ευθέως με τους στοιχειώδεις κανόνες της Δημοκρατίας».

Μητσοτάκης: Δεν τον αναγνωρίζω ως εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης​

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που επέστρεψε στην αίθουσα της συνεδρίασης όταν στο βήμα της Ολομέλειας ανέβηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, εξήγησε στη δευτερολογία του τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να απαξιώσει τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Απόρησαν κάποιοι γιατί δεν παρακολούθησα την τοποθέτηση του κ. Νίκου Παππά. Θέλω να είμαι σαφής. Δεν αναγνωρίζω ως εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναν πολιτικό καταδικασμένο 13-0 από το Ειδικό Δικαστήριο, ούτε θα συνομιλήσω ούτε θα χαριεντιστώ μαζί του και αυτό επιβάλλει ο κοινοβουλευτικός αυτοσεβασμός», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Χαρακτηριστικό είναι, μάλιστα, ότι έκανε και μία σαφή παρέμβαση στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως «έχουμε να κάνουμε με έναν μεταβατικό αρχηγό και δεν ξέρουμε εκ μέρους ποιου ομιλεί: του κ. Κασσελάκη, του κ. Φάμελλου, του κ. Πολάκη ή του κ. Γκλέτσου. Μην απορήσετε αν θα αποχωρήσω και στη δευτερολογία», προανήγγειλε εξάλλου ο πρωθυπουργός.

Only in

Τι θα ήταν το ΠΑΣΟΚ χωρίς την Φώφη Γεννηματά;

Ο πρόωρος χαμός της Γεννηματά, από μια ασθένεια που πολεμούν κάθε μέρα όλο και περισσότερες γυναίκες, συγκινεί ακόμα και εκείνους που ποτέ θα άκουσαν όσα έλεγε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024