Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Ο ΣΥΡΙΖΑ σε… ανεπίσημη διάσπαση, ο Stefanos κάνει πρεμιέρα απόψε τη δική του παράσταση

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε… ανεπίσημη διάσπαση, ο Stefanos κάνει πρεμιέρα απόψε τη δική του παράσταση

Χθες, το ένα κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στην εκδήλωση του Αλέξη στον Πειραιά. Σήμερα, το άλλο κομμάτι θα βρεθεί στο πλευρό του Stefanos. Γιατί δεν το διαλύουν κι επίσημα να ησυχάσουμε όλοι;

Αγαπημένα μου golden boys, αδικημένοι μου μικροαστοί, φτωχοί μου προλετάριοι, λατρεμένες μου βιοπαλαίστριες, ήταν υπέροχα χθες βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά στην εκδήλωση του Alexis. Μια αίσθηση grandeur κυριαρχούσε στο χώρο, κύριοι, κυρίες, πολιτικά στελέχη, όλος ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν εκεί πλην βέβαια του Stefanos και των υποστηρικτών του. Δηλαδή, αυτό που θέλω να πω είναι ότι επισήμως ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να παραμένει ένα ενιαίο κόμμα, ανεπίσημα όμως είναι ένα διασπασμένο κόμμα. Και όπως λένε οι πηγές μου το ανεπίσημο δεν θα αργήσει να γίνει και επίσημο.

Πρεμιέρα

Κάποιοι έλπιζαν ότι ο Stefanos θα έκανε καμιά καταδρομική εισβολή, απ’ αυτές που συνηθίζει, προκειμένου να μαζέψει όλο το επικοινωνιακό χαρτί, ωστόσο έμειναν με την ελπίδα. Εξάλλου ο ίδιος χρειαζόταν χρόνο ξεκούρασης το χρυσό μου. Μετά την επίπονη περιοδεία στη Μακεδονία, βρήκε το χρόνο να δραπετεύσει με τον Τάιλερ -όπως διαβάζω- στο σαλέ στην Αρκαδία, να φάει τα ωραία παϊδάκια και λουκάνικα και να καρδαμώσει, καθώς σήμερα κάνει πρεμιέρα αυτός σε ένα ωραίο μαγαζί -απ’ ότι λένε- στην Πειραιώς.

Προσοχή

Προσπερνώ τους κακεντρεχείς πολέμιους του Stefanos που λένε ότι πήγε κι έπιασε γραφεία κοντά σε εκείνα της ΝΔ. Εξάλλου ο Stefanos παραμένει Αριστερός στην ψυχή και ουδεμία σχέση έχει με την επάρατη Δεξιά. Τώρα, αν παλαιότερα είχε δηλώσει πως αν ήταν υπουργός του Μητσοτάκη θα ήταν ο καλύτερος, δεν βαριέσαι. Πάνω σε μια συνέντευξη πολλά μπορεί να σου ξεφύγουν. Πολλές φορές βέβαια πρέπει να προσέχεις για όσα λες και όταν έχει τελειώσει μια συνέντευξη, καθώς μπορεί αυτά να μεταφερθούν σε δημοσιογράφους και να γράφουν πράγματα… Άντε μετά να τρέχεις να διαψεύδεις, δεν είμαστε για τέτοια τώρα.

Ο δικός του ΣΥΡΙΖΑ

Σήμερα λοιπόν κάνει πρεμιέρα στην αθηναϊκή νύχτα ο δικός ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ. Το κόμμα του Stefanos. Κατά πόσο βέβαια θα λέγεται ΣΥΡΙΖΑ δεν το ξέρω, πιθανόν ν’ αλλάξει το όνομα σε λίγο καιρό, αλλά αυτό δεν έχει και μεγάλη σημασία τώρα. Εκεί λοιπόν αναμένεται να βρεθούν, πέραν της περιβόητης βάσης, και οι βουλευτές που τον στηρίζουν. Όσοι δηλαδή δεν βρέθηκαν χθες βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά. Έχω αγωνία να δω αν θα βρεθεί εκεί η Ρένα η Δούρου, που απείχε από το χάπενινγκ του Alexis.

Ξοφλημένο

Όλοι αναρωτιούνται πάντως τι σηματοδοτούσε η χθεσινή παρουσία του Alexis. Έχω την αίσθηση ότι οι πονεμένοι του ΣΥΡΙΖΑ μετά βίας συγκρατήθηκαν να μην αρχίσουν τα παρακάλια ώστε να γυρίσει πίσω και να τελειώσει ο εφιάλτης που βιώνουν εδώ κι ένα χρόνο. Δε νομίζω ότι ο Alexis σκέφτεται κάτι τέτοιο. Ένας πολιτικός που κάνει rebranding δεν έχει λόγο να ασχοληθεί με ένα brand (τον ΣΥΡΙΖΑ εν προκειμένω) που είναι ξοφλημένο.

Καμπάνες

Εχει πλάκα. Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα επέβαλε πρόστιμο 40.000 ευρώ στη Νέα Δημοκρατία και από 10.000 ευρώ στους κκ Νίκο Θεοδωρόπουλο και Μένιο Κορομηλά, αμφότεροι στελέχη του κόμματος. Απαντες προσφεύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να βρουν το … δίκιο τους! Όχι, η κυρία Νίκη Κεραμέως είναι «αθώα του αίματος»! Κοινώς την γλύτωσε.

Από τα δεξιά

Χθες ήταν η ενημέρωση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας που ανήκουν στην Επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής από τον υπουργό Εξωτερικών κ. Γιώργο Γεραπετρίτη. Πρόλαβε τις αντιδράσεις των πέντε «αντιφρονούντων» που συμμετείχαν. Τους βγήκε από τα … δεξιά! Τους ανακοίνωσε ότι το νομοσχέδιο του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Θεόδωρου Σκυλακάκη και της υπουργού Τουρισμού κυρίας Ολγας Κεφαλογιάννη πως τα ακατοίκητα νησιά δεν μπορούν να έχουν τουριστική και οικονομική δραστηριότητα, θα επανεξεταστεί πλήρως. Διότι διαφωνεί! Εισηγητικά αυτό, έτσι;

«Κόκκινο πανί»

Να σας επισημάνω ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στον «πατριωτικό χώρο» και αποτελούσε σαφή ένδειξη της «ενδοτικότητας» της κυβέρνησης έναντι της Τουρκίας. Είναι φανερό ότι επιχειρείται να βρεθεί μία «ισορροπία» ενόψει των συνομιλιών. Επ΄ αυτού δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Και να σας θυμίσω πως στις 8 Νοεμβρίου πρόκειται ο κ. Γεραπετρίτης να συναντηθεί με τον τούρκο υπουργό Εξωτερικών….

Εκθεση ιδεών

Με «έκθεση ιδεών» και όχι … καλογραμμένη, παρομοίασαν την το σχέδιο της επενδυτικής ανάπτυξης που παρουσίασαν από κοινού ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Τάκης Θεοδωρικάκος. Και μάλιστα αμφέβαλαν αν θα βαθμολογούνταν πάνω από το 10 στις εισαγωγικές εξετάσεις στο … πανεπιστήμιο!

Για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Εν τω μεταξύ η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κυρία Φωτεινή Αραμπατζή, εκ των «αντιφρονούντων» της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, την «έριξε» χθες στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κωνσταντίνο Τσιάρα για το ΟΠΕΚΕΠΕ – όπου υπάρχει το χάος να συμπληρώσω εγώ και έχουμε μπλεξίματα και με τις αρμόδιους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς. Θα έχει ενδιαφέρον η απάντηση.

Το δίδυμο

Όμως χθες είχε την παρθενική του συνεδρίαση και το νέο Συντονιστικό Πολιτικό Κέντρο που συγκρότησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ κ. Νίκος Ανδρουλάκης. Παρόντες όλοι εκτός του κ. Παύλου Γερουλάνου, που βρίσκεται σε καθεστώς υποχρεωτικής αφωνίας, λόγω εγχείρησης των φωνητικών χορδών. Ε, η κυρία Αννα Διαμαντοπούλου το έριξε το «καρφί» της στον κ. Χάρη Δούκα λέγοντας πως «η ομόνοια χτίζει σπίτια και η διχόνοια γκρεμίζει». Ετσι θα πάει από εδώ και πέρα μεταξύ των δύο, να μου το θυμηθείτε.

Only in

Τι θα ήταν το ΠΑΣΟΚ χωρίς την Φώφη Γεννηματά;

Ο πρόωρος χαμός της Γεννηματά, από μια ασθένεια που πολεμούν κάθε μέρα όλο και περισσότερες γυναίκες, συγκινεί ακόμα και εκείνους που ποτέ θα άκουσαν όσα έλεγε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024