Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Βουλή: Αποχώρησε ο Μητσοτάκης στην ομιλία Παππά – «Δεν αναγνωρίζω ως εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναν πολιτικό καταδικασμένο»

Βουλή: Αποχώρησε ο Μητσοτάκης στην ομιλία Παππά – «Δεν αναγνωρίζω ως εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναν πολιτικό καταδικασμένο»

Επιδεικτικά αποχώρησε από τη Βουλή ο πρωθυπουργός, αμέσως μετά το πέρας της ομιλίας του και ενώ ανέβαινε στο βήμα ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ - Ήταν παρών, πάντως, για την ομλία Ανδρουλάκη...

Λεπτό δεν περίμενε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να αποχωρήσει από τη Βουλή με το που τελείωσε την ομιλία του στη συζήτηση για τις πυρκαγιές, που διεξάγεται στην Ολομέλεια σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.

Για την ακρίβεια, ο πρωθυπουργός αποχώρησε με το που ανέβηκε στο βήμα της Ολομέλειας ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, ενώ επέστρεψε λίγο αργότερα για την ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη.

Μάλιστα, ο ίδιος εξήγησε, στην αρχή της δευτερολογίας του, γιατί προχώρησε σε αυτή την κίνηση, που εκλήφθη από πολλούς ως «μομφή» στον επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και, την ίδια στιγμή, ως… «αναβάθμιση» του ΠΑΣΟΚ στα μάτια της κυβέρνησης.

«Δεν ξέρουμε εκ μέρους ποιου ομιλεί – Είναι μεταβατικός αρχηγός»

«Απόρησαν κάποιοι γιατί δεν παρακολούθησα την τοποθέτηση του κ. Νίκου Παππά. Θέλω να είμαι σαφής. Δεν αναγνωρίζω ως εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναν πολιτικό καταδικασμένο 13-0 από το Ειδικό Δικαστήριο, ούτε θα συνομιλήσω ούτε θα χαριεντιστώ μαζί του και αυτό επιβάλλει ο κοινοβουλευτικός αυτοσεβασμός», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκινώντας τη δευτερολογία του στη Βουλή.

Χαρακτηριστικό είναι, μάλιστα, ότι έκανε και μία έμμεση αλλά σαφή παρέμβαση στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως «έχουμε να κάνουμε με έναν μεταβατικό αρχηγό και δεν ξέρουμε εκ μέρους ποιου ομιλεί: του κ. Κασσελάκη, του κ. Φάμελλου, του κ. Πολάκη ή του κ. Γκλέτσου. Μην απορήσετε αν θα αποχωρήσω και στη δευτερολογία», ανέφερε εξάλλου ο πρωθυπουργός…

«Πυρά» στην κυβέρνηση από σύσσωμη την αντιπολίτευση

Να σημειωθεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του δέχθηκε έντονη κριτική από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τους χειρισμούς του στο θέμα της αντιμετώπισης των καταστροφικών πυρκαγιών.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Παππάς – εν τη απουσία Μητσοτάκη – κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι χρησιμοποιεί ως μόνιμη δικαιολογία την κλιματική κρίση, τονίζοντας πως «αμβλύνετε τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης με τις ενέργειές σας; Αυτή φταίει που δεν ολοκληρώθηκε ούτε ένα αντιπλημμυρικό έργο; Χάθηκαν ζωές, εξοπλισμοί, ο κόσμος έχασε το βιος του και κάθεται να κοιτάει μια κυβέρνηση να λέει ότι τα έκανε όλα σωστά».

Ανέβασε τους τόνους στη Βουλή ο Ανδρουλάκης

Εξίσου σκληρή ήταν η κριτική του ΠΑΣΟΚ, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να ανεβάζει τους τόνος, ξεκινώντας την ομιλία του από την απόρριψη της τροπολογίας του ΠΑΣΟΚ για αναστολή χρηματοδότησης των «Σπαρτιατών».

«Η στάση σας εγείρει ερωτηματικά. Δεν ακούσαμε συγνώμη που δώσατε τα χρήματα του ελληνικού λαού σε ένα κόμμα με αρχηγό καταδικασμένο για εγκληματική οργάνωση. Χρηματοδοτήσετε ένα κόμμα που είναι κέλυφος εγκληματικής οργάνωσης. Δώστε μας ένα λόγο γιατί δώσατε 4 φορές χρήματα του ελληνικού λαού σε ένα καταδικασμένο και αποκλεισμένο από τον Άρειο Πάγο. Γιατί δεν κάνατε δεκτή την τροπολογία που καταθέσαμε για τη χρηματοδότηση των Σπαρτιατών; Το ΠΑΣΟΚ στάθηκε εξαρχής απέναντι στους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής και των παραγώγων της. Εάν υπερψηφίζαμε την τροπολογία του ΠΑΣΟΚ, θα μπορούσε να αναληφθεί απόφαση που αναστέλλει άμεσα στη χρηματοδότηση. Ο κ. Λιβάνιος παραπέμπει στο 2025 και βλέπουμε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης.

Για να προσθέσει στη συνέχεια, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση: «Είστε περήφανοι με αυτά που έχετε καταφέρει τα τελευταία πεντέμιση χρόνια; Νιώθουν ασφάλεια οι πολίτες; Οι συνεχιζόμενες αποτυχίες δημιουργούν ένα γενικευμένο κλίμα ανασφάλειας στους πολίτες. Νιώθουν ότι το κράτος δεν παίζει τον ρόλο του».

Only in

Τι θα ήταν το ΠΑΣΟΚ χωρίς την Φώφη Γεννηματά;

Ο πρόωρος χαμός της Γεννηματά, από μια ασθένεια που πολεμούν κάθε μέρα όλο και περισσότερες γυναίκες, συγκινεί ακόμα και εκείνους που ποτέ θα άκουσαν όσα έλεγε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024