Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Συνάντηση Φαραντούρη – Ευρωπαίας Εισαγγελέως για θέματα διαφθοράς

Συνάντηση Φαραντούρη – Ευρωπαίας Εισαγγελέως για θέματα διαφθοράς

Ο Νικόλας Φαραντούρης συζήτησε θέματα κοινού ενδιαφέροντος με την Ευρωπαία Εισαγγελέα, ιδίως για τις αρμοδιότητες και τη διευκόλυνση της επιχειρησιακής δυνατότητας της Αρχής στην πάταξη της διαφθοράς

Με την Ευρωπαία Εισαγγελέα Kristel Siitam-Nyiri και τον σύμβουλο Διαθεσμικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας συναντήθηκε ο υποψήφιος πρόεδρος και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, καθηγητής Νικόλας Φαραντούρης, με αντικείμενο θέματα χρηματοδοτήσεων και ευρωπαϊκού προϋπολογισμού 2025.

Η εισαγγελέας Siitam -Νyiri εκτελεί χρέη διευθύντριας επί των οικονομικών, ενώ ο ευρωβουλευτής Νικόλας Φαραντούρης έχει οριστεί εισηγητής του προϋπολογισμού εκ μέρους της Ευρωομάδας της Αριστεράς.

Συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, ιδίως αναφορικά με τις αρμοδιότητες και τη διευκόλυνση της επιχειρησιακής δυνατότητας της Αρχής στην πάταξη της διαφθοράς.

Υπενθυμίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει αποστείλει στην ελληνική κυβέρνηση προειδοποιητική επιστολή για κακή ενσωμάτωση της Ευρωπαϊκής Οδηγίας σχετικά με τις αρμοδιότητες ελέγχου και κυρώσεων από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, ενώ στο στόχαστρο της Αρχής βρίσκονται πληρωμές από τον ΟΠΕΚΕΠΕ αλλά και άλλες υποθέσεις διαφθοράς.

«Παρών» Φαραντούρη στην εκδήλωση Τσίπρα

Νωρίτερα, ο Νικόλας Φαραντούρης παρευρέθηκε στην ημερίδα του Ινστιτούτου Τσίπρα, επισημαίνοντας σε ανάρτησή του πως «η κατάθεση προοδευτικών εναλλακτικών προτάσεων για την κοινωνία και την οικονομία, αλλά και η ευρύτερη συσπείρωση των προοδευτικών δυνάμεων είναι πλέον κοινωνικό αίτημα, το οποίο οφειλουμε να ακούσουμε».

«Ενδιαφέρουσες συζητήσεις, σημαντικές παρεμβάσεις, ελπιδοφόρο κλείσιμο, απόψε στην εκδήλωση του Ινστιτούτου Αλέξη Τσίπρα για την ακρίβεια και την οικονομία», τόνισε ο κ. Φαραντούρης.

«Η κατάθεση προοδευτικών εναλλακτικών προτάσεων για την κοινωνία και την οικονομία αλλά και η ευρύτερη συσπείρωση των προοδευτικών δυνάμεων είναι πλέον κοινωνικό αίτημα, το οποίο οφειλουμε να ακούσουμε. Με τον #ΣΥΡΙΖΑ_μπροστά», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Only in

Από σπηλιά με νυχτερίδες ξέσπασε η φονική επιδημία ιού του Μάρμπουργκ

Η επιδημία στη Ρουάντα είναι η τρίτη μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί ποτέ για τον ιό του Μάρμπουργκ, στενό συγγενή του Έμπολα που προκαλεί αιμορραγικό πυρετό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024