Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Μία Καλίφα: Εύχεται σε Αμερικανούς στρατιώτες στη Μέση Ανατολή να παραλύσουν ψυχολογικά – ο «πόλεμος» ξέσπασε

Μία Καλίφα: Εύχεται σε Αμερικανούς στρατιώτες στη Μέση Ανατολή να παραλύσουν ψυχολογικά – ο «πόλεμος» ξέσπασε

Η πρώην porn star Μία Kαλίφα, έχει προκαλέσει οργή, αφού ευχήθηκε στους Αμερικανούς στρατιώτες να επιστρέψουν στην πατρίδα τους με διαταραχή μετατραυματικού στρες (ΔΜΣ/PTSD)

Η Μία Καλίφα, 31, βρίσκεται σε «πόλεμο» στο Χ/Twitter μετά από ανάρτηση της αναφορικά με την ψυχική υγεία των στρατιωτών στη Μέση Ανατολή.

Η Λιβανοαμερικανίδα ηθοποιός της ερωτικής βιομηχανίας και επιχειρηματίας Μία Καλίφα επιτέθηκε στο υπουργείο Αμύνης των ΗΠΑ και μίλησε επικριτικά για την απόφαση της κυβέρνησης Μπάιντεν να στείλει χιλιάδες στρατιώτες στη Μέση Ανατολή προς ενίσχυση της ασφάλειας του Ισραήλ μετά την εισβολή του στον Λίβανο.

«Καλημέρα σε όσους δεν είναι στον αμερικάνικο στρατό, καλημέρα σε όλους όσοι είστε στα σπίτια σας και όχι σε έδαφος που ανήκει σε κάποια άλλη χώρα, πολεμώντας για μία χώρα που δε νοιάζεται για αυτούς» ξεκινάει η Μία Καλίφα.

«Εύχομαι να πάτε εκεί και να αποκτήσετε διαταραχή μετατραυματικού στρες και μετά να επιστρέψετε για να δείτε πόσο θα νοιάζονται οι Ηνωμένες Πολιτείες για εσάς» λέει η Μία Καλίφα.

«Η κυβέρνηση των Η.Π.Α. χέστ*κ# για εσάς όταν δεν μπορείτε να πεθάνετε για αυτές. Μόλις τελειώσεις την αποστολή σου, όταν είσαι διαλυμένος, δεν δίνει δεκάρα»

Στην ανάρτηση της η Μία Kαλίφα υποστηρίζει ότι ο Αμερικανικός Οργανισμός Υποθέσεων Βετεράνων (US Department of Veterans Affairs) θα ενδιαφερθεί ελάχιστα για την ψυχική υγεία των στρατιωτών της χώρας που βρίσκονται ή θα σταλούν στη Μέση Ανατολή.

«Ας δούμε πόσο νοιάζεται η VA για εσάς, ας δούμε τι θα σας πουν να κάνετε με το μικρό ‘κατακερματισμένο’ μυαλό που θα έχετε αφού κληθήκατε να πολεμήσετε έναν πόλεμο που δεν είναι δικός σας» προσθέτει.

«Θα σας πουν να κάνετε ασκήσεις αναπνοής. Η κυβέρνηση των Η.Π.Α. χέστ*κ# για εσάς όταν δεν μπορείτε να πεθάνετε για αυτές. Μόλις τελειώσεις την αποστολή σου, όταν είσαι διαλυμένος, δεν δίνουν δεκάρα» καταλήγει.

Η οργή

Η μετανάστης -που γεννήθηκε στη Βηρυτό του Λιβάνου- Μία Καλίφα φρόντισε να «ενδυναμώσει» το μήνυμα της δημοσιεύοντας το video σε πολλές γλώσσες.

Η Μία Kαλίφα μετανάστευσε στις ΗΠΑ το 2000, όπου μεγάλωσε στο Μέριλαντ – γεγονός που χρήστες έσπευσαν να της υπενθυμίσουν.

«Η Μία Καλίφα είναι μια Λιβανέζα μετανάστης που ζει σε μια γη που δεν της ανήκει. Σε ένα μέρος που της έδωσε ασφάλεια από τη φρίκη του εμφυλίου πολέμου στον Λίβανο», έγραψε η Omri Hochman στο X.

«Μετά χαράς να παραιτηθεί από την αμερικανική υπηκοότητα και να πάει στον Λίβανο» έγραψε άλλος.

«Ποιος νοιάζεται πραγματικά τι έχει να πει αυτή η ξεφτιλισμένη πορνοστάρ @miakhalifa; Σαφώς, δεν ξέρει πώς να παίρνει σωστές αποφάσεις στη ζωή. Να την απελάσετε  αφού θέλει να μιλήσει έτσι για τον στρατό μας», σχολίασε τρίτος.

Ωστόσο, πολλοί συμφώνησαν με την Καλίφα και την ανάρτηση της που μιλάει για την ψυχική υγεία των ανθρώπων σε εμπόλεμες ζώνες.

«Ως βετεράνος του στρατού που πάσχει από PTSD και άλλα ιατρικά προβλήματα, έχετε απόλυτο δίκιο. Η VA μας χρειάζεται restart!» έγραψε ένας σχολιαστής.

«Δυστυχώς, έχετε 100% δίκιο για το ότι η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για εμάς», έγραψε ο Κόρι Κάρλτον. «Απλώς σε χρησιμοποιούν για έναν συγκεκριμένο σκοπό, αλλά από τη στιγμή που δεν εξυπηρετείς πλέον αυτόν τον σκοπό, βασικά τους είσαι άχρηστος».

Ο συνολικός αριθμός των στρατευμάτων των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή υπολογίζεται σε 43.000.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει προειδοποιήσει το Ισραήλ ότι η κλιμάκωση δεν είναι προς το συμφέρον του και εξακολουθεί να θέλει μια διπλωματική λύση.

Έχει επίσης προειδοποιήσει τους Αμερικανούς στο Λίβανο να φύγουν από τη χώρα.

Σχεδόν ένα μήνα μετά τον πόλεμο μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ έχουν πεθάνει τουλάχιστον 1.489 ανθρώπους στο Λίβανο, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας της χώρας και έχουν εκτοπιστεί περισσότεροι από ένα εκατομμύριο.

Το διαλυμένο μυαλό ενός στρατιώτη

Η διαταραχή μετατραυματικού στρες (Post Traumatic Stress Disorder ή PTSD) για τους στρατιώτες που επιστρέφουν από πολεμικές συγκρούσεις είναι επιδημία.

Ο Αμερικανικός Οργανισμός Υποθέσεων Βετεράνων (US Department of Veterans Affairs) υπολογίζει πως ένα 20% των βετεράνων που επιστρέφουν στη χώρα εμφανίζουν κάποια συμπτώματα μετατραυματικού στρες.

Η εν λόγω διαταραχή μπορεί πραγματικά να παραλύσει ψυχολογικά το άτομο, ενώ σε ακραίες περιπτώσεις μπορεί να αφαιρέσει από τον ασθενή τη δυνατότητα να εμπιστεύεται τον οποιονδήποτε, καθώς και να του δημιουργήσει μια μόνιμη αίσθηση πως βρίσκεται σε κίνδυνο.

Στις αρχές του 2013, η επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης στις Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσε την σοκαριστική στατιστική με τον αριθμό αυτοκτονιών στον στρατό το 2012 να ξεπερνά τον συνολικό αριθμό αυτών που είχαν σκοτωθεί στη μάχη – ένας μέσος όρος σχεδόν μιας αυτοκτονίας την ημέρα

Η διαταραχή μετατραυματικού στρες (PTSD) μπορεί να αναπτυχθεί μετά την έκθεση ατόμου σε τραυματικό συμβάν, όπως σεξουαλική επίθεση, πολεμική σύγκρουση, τροχαία ατυχήματα, παιδική κακοποίηση ή άλλες απειλές κατά της ζωής ατόμου.

Το άτομο με PTSD διατρέχει μεγαλύτερο κίνδυνο αυτοκτονίας και εσκεμμένου αυτοτραυματισμού.

Ο πόλεμος μέσα τους

Στις αρχές του 2013, η επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης στις Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσε την σοκαριστική στατιστική με τον αριθμό αυτοκτονιών στον στρατό το 2012 να ξεπερνά τον συνολικό αριθμό αυτών που είχαν σκοτωθεί στη μάχη – ένας μέσος όρος σχεδόν μιας αυτοκτονίας την ημέρα.

Έναν μήνα αργότερα ανακοινώθηκε μια ακόμη πιο σοκαριστική στατιστική από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για τους βετεράνους: ο αριθμός των αυτοκτονιών ανάμεσα στους βετεράνους ήταν 22 την ημέρα – περίπου 8.000 τον χρόνο.

Η κατάσταση έγινε τόσο λυπηρή ώστε ο Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ανακήρυξε τις αυτοκτονίες στον στρατό ως «επιδημία».

Μόλις το 2021 μια υπόθεση έφερε στην επικαιρότητα το έγκλημα στην ψυχική υγεία σε εμπόλεμες ζώνες.

Η νοσηλεύτρια Ρίτα Μέις καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία επτά βετεράνων, στους οποίους χορήγησε σκόπιμα θανατηφόρες δόσεις ινσουλίνης.

«Λυπάμαι για τον πόνο που προκάλεσα», είπε απλά, κλαίγοντας με λυγμούς, χωρίς να δώσει καμία εξήγηση για τις πράξεις της. Ο δικηγόρος της άφησε να εννοηθεί ότι η πελάτισσά του «δεν σκεφτόταν καθαρά» επειδή αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, όπως μετατραυματικό στρες, που συνδεόταν με μια παλαιότερη αποστολή της στο Ιράκ.

Σε αυτό προστέθηκε και το άγχος που της προκαλούσε η δουλειά της, ως νυχτερινή νοσοκόμα σε ένα νοσοκομείο βετεράνων στη Δυτική Βιρτζίνια.

Only in

Quo vadis το πολιτικό σύστημα; – Κρίση αντιπροσώπευσης, αποχή, κατακερματισμός και ορατοί κίνδυνοι

Υπάρχει κρίση στο πολιτικό σύστημα; Θα μετεξελιχθεί σε κρίση διακυβέρνησης; Τρεις πολιτικοί επιστήμονες, ο Ηλίας Τσαουσάκης, ο Λευτέρης Κουσούλης και ο Παναγιώτης Κουστένης αναλύουν στο in τις πολιτικές εξελίξεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2024