Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o

Γάζα: Συγκλονιστικό βίντεο με τη διάσωση παιδιών από τα ερείπια

Ο ισραηλινός στρατός βομβάρδισε τη γειτονιά Αλ-Νασρ στη Γάζα, με αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον δύο ατόμων από την επίθεση

Το Ισραήλ έχει εντείνει τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις στη Γάζα στο βόρειο τμήμα της τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς προσπαθεί να εξαλείψει τη Χαμάς από τον θύλακα.

Υπήρχε ελπίδα ότι η πρόσφατη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, στη Γάζα θα μπορούσε να οδηγήσει σε διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός και χαλάρωση των εχθροπραξιών, ωστόσο οι μάχες συνεχίζονται.

Στο βίντεο που ακολουθεί, καταγράφονται οι σπαρακτικές σκηνές παιδιών που βρίσκονται παγιδευμένα κάτω από τα ερείπια ενός κτιρίου στη Γάζα, που διασώζονται από ομάδες.

Σύμφωνα με το Παλαιστινιακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο ισραηλινός στρατός βομβάρδισε τη γειτονιά Αλ-Νασρ, με αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον δύο ατόμων από την επίθεση.

Σχεδόν 40 ανήλικοι πεθαίνουν καθημερινά

Η Γάζα είναι μια πραγματική «κόλαση επί της γης» για το ένα εκατομμύριο παιδιά που ζουν εκεί, καθώς σχεδόν 40 πεθαίνουν καθημερινά εδώ και έναν χρόνο, υποστηρίζει η Unicef.

Ένα και πλέον χρόνο μετά την έναρξη του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, «τα παιδιά εξακολουθούν να υφίστανται καθημερινά απερίγραπτα βάσανα», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Ταμείου των Ηνωμένων Εθνών για την παιδική ηλικία, Τζέιμς Έλντερ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Γενεύη.

«Η Γάζα είναι η πραγματική ενσάρκωση της κόλασης επί της γης για το ένα εκατομμύριο παιδιά της. Η κατάσταση επιδεινώνεται μέρα με τη μέσα, όσο εμείς παρακολουθούμε τις φρικτές επιπτώσεις των αεροπορικών πληγμάτων και των στρατιωτικών επιχειρήσεων», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Εάν αυτό το επίπεδο φρίκης δεν ξυπνά την ανθρωπιά μας και δεν μας ωθεί να δράσουμε, τότε τι θα την ξυπνήσει;», διερωτήθηκε.

Μετά την πολύνεκρη επίθεση της Χαμάς, στις 7 Οκτωβρίου 2023 στο Ισραήλ, που αποτέλεσε την αφορμή για τον πόλεμο, εκτιμήσεις κάνουν λόγο για περισσότερα από 14.100 παιδιά που έχουν σκοτωθεί στη Γάζα.

Αυτό σημαίνει ότι περίπου 35 με 40 κορίτσια και αγόρια σκοτώνονται καθημερινά στη Γάζα μετά τις 7 Οκτωβρίου.

Only in

Αρνητική η αποταμίευση και το 2023 - Ξοδέψαμε 3 δισ. ευρώ παραπάνω από τα εισοδήματά μας

Η Ελλάδα βρίσκεται σταθερά σε αρνητικό έδαφος από το 2012 στην αποταμίευση, με εξαίρεση τη διετία 2020 -2021

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024