Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ για Μαρινάκη: Παραδέχτηκε ότι ο Μητσοτάκης δεν δικαιούται να παρεμβαίνει στις διαδικασίες άλλων κομμάτων

ΣΥΡΙΖΑ για Μαρινάκη: Παραδέχτηκε ότι ο Μητσοτάκης δεν δικαιούται να παρεμβαίνει στις διαδικασίες άλλων κομμάτων

«Τα όσα είπε ο κ. Μαρινάκης σχετικά με τις αθλιότητες που εκστόμισε από το βήμα της Βουλής ο κ. Μητσοτάκης, μοιάζουν με 'τετραγωνισμό του κύκλου'», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ

Νέα επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου για την χθεσινή (23/10) αποχώρηση του πρωθυπουργού από τη Βουλή την ώρα της ομιλίας του Νίκου Παππά, αλλά και για την παρέμβαση Μητσοτάκη στα εσωκομματικά της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

η Κουμουνδούρου.

Και τονίζει ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «αναγκάστηκε να παραδεχτεί πως ο κ. Μητσοτάκης δεν δικαιούται να παρεμβαίνει στις διαδικασίες άλλων κομμάτων, ούτε και να ορίζει ποιος διαθέτει ή όχι το δικαίωμα του εκλέγεσθαι».

«Ούτε τα καμένα, ούτε το μπάζωμα στα Τέμπη μπορεί να κρύψει με θεσμικές ακροβασίες»

«Επί της ουσίας, η κακοστημένη παράσταση του κ. Μητσοτάκη στην Ολομέλεια της Βουλής δεν  ήταν τίποτε παραπάνω από μια απόπειρα επίλυσης των δικών του εσωκομματικών ζητημάτων και, κυρίως, μια απόπειρα να κουκουλωθούν τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία από την νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησής του», υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε κάθε περίπτωση, υπογραμμίζει, «τα 100.000 καμένα στρέμματα στην Αττική δεν μπορούν να κρυφτούν με τις θεσμικές ακροβασίες του κ. Μητσοτάκη. Ούτε βέβαια τα 4 εκ. στρέμματα που έχουν καεί σε ολόκληρη τη χώρα από το 2019 μέχρι σήμερα».

Για να καταλήξει χαρακτηριστικά πως «το ίδιο ισχύει για το έγκλημα των Τεμπών και το συναφές με αυτό ‘μπάζωμα’», προσθέτοντας μάλιστα: «Ούτε και πρόκειται να ξεχάσουμε τη συμπόρευση της Νέας Δημοκρατίας, υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, με την ηγεσία της Χρυσής Αυγής, στα συλλαλητήρια μίσους κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών».

Τι δήλωσε ο Παύλος Μαρινάκης

Ο πρωθυπουργός «δεν επιλέγει, ούτε μπορεί να επιλέξει» ποιος θα είναι αρχηγός άλλου κόμματος, είπε σήμερα ο Παύλος Μαρινάκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση των πολιτικών συντακτών.

Προσέθεσε, ωστόσο, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιλέγει με ποιους θα συνομιλεί.

Απαντώντας σε ερώτηση αν ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, έχει καταδικαστεί σε στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως ο πρωθυπουργός δεν έθεσε θέμα, ούτε υπονόησε πρόταση μομφής κατά του κ. Παππά.

«Είπε κάτι το οποίο εκφράζει τους πολίτες, είτε στήριξαν, είτε όχι τη ΝΔ, είτε βρέθηκαν στη σωστή πλευρά της ιστορίας και υπέστησαν όλα όσα ζήσαμε τα προηγούμενα χρόνια. Ο πρωθυπουργός περιμένει τις διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ για να συνομιλήσει όπως και στο παρελθόν, παρά τους τόνους λάσπης εναντίον του και εναντίον της οικογένειάς του. Περιμένουμε τις αποφάσεις των μελών του ΣΥΡΙΖΑ για να δούμε ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος», ανέφερε.

ΣΥΡΙΖΑ: Είναι ο ίδιος Μητσοτάκης

Να σημειωθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, νωρίτερα, εξέδωσε άλλη μία ανακοίνωση, με την οποία ασκούσε έντονη κριτική στον πρωθυπουργού, τονίζοντας πως «ο κ. Μητσοτάκης που δείλιασε να αντιμετωπίσει την αξιωματική αντιπολίτευση στη Βουλή και που ενοχικά ξεγλιστρούσε από την Ολομέλεια: Είναι ο ίδιος Μητσοτάκης που συνεχίζει να στηρίζει τον χουντικό Γκόντζο στο δεξιό ψηφοδέλτιο Φουφόπουλου για τις εκλογές στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών».

«Είναι αυτός που παρακολούθησε εχθές ολόκληρη την ομιλία Στίγκα, διότι προφανώς για τον ίδιο δεν αποτελούν κίνδυνο για το Πολίτευμα οι Σπαρτιάτες. Είναι αυτός που τείνει χείρα φιλίας και περιμένει χείρα βοήθειας από τους ακροδεξιούς της Βουλής, Σπαρτιάτες και ανεξάρτητους, για να ελέγξει – στη Διάσκεψη των Προέδρων – τη σύνθεση των Ανεξάρτητων Αρχών», προσέθεσε, καταλήγοντας πως «αυτός ο Μητσοτάκης δεν μπορεί να ξεγλιστρήσει από τη χυδαιότητα και την πραγματικότητα».​

Only in

Πώς οι εταιρείες επιλέγουν πλευρές και στρατούς και αλλάζουν το πρόσωπο του πολέμου

Πλέον οι γεωστρατηγικοί άξονες χαράσσονται από τις μεγάλες εταιρείες σε συνεργασία με ένοπλες ομάδες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2024