Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Κυριάκο ξεκαβάλα γιατί προβλέπω να σε παίρνει η μπάλα, ο λαός πληρώνει, αλλά και η υπομονή τελειώνει

Κυριάκο ξεκαβάλα γιατί προβλέπω να σε παίρνει η μπάλα, ο λαός πληρώνει, αλλά και η υπομονή τελειώνει

Το σόου Μητσοτάκη στη Βουλή που έβγαλε μπόλικη ανασφάλεια. Οι πληρωμές Βρούτση την ώρα που αφήνει αναπάντητες κοινοβουλευτικές ερωτήσεις και το άγχος του Stefanos.

Αγαπημένα μου golden boys, αδικημένοι μου μικροαστοί, φτωχοί μου προλετάριοι, λατρεμένες μου βιοπαλαίστριες, έδωσε ρεσιτάλ ο Κυριάκος στην πρώτη κονταρομαχία της Βουλής γι’ αυτή τη σαιζόν. Οι πληροφορίες ότι στα θεωρεία βρισκόταν η Μαρέβα και χειροκροτούσε, ελέγχονται ως αυτή την ώρα. Πιθανολογώ ότι ο Κυριάκος είχε σχεδιάσει με κάθε λεπτομέρεια την εμφάνισή του στη Βουλή, μόνο και μόνο για να δείξει προς όλους ότι μπορεί η ΝΔ να κατακρημνίζεται στις δημοσκοπήσεις, αυτός όμως παραμένει ο big boss.

Θεσμικά;

Την έπεσε στους Νίκους. Τον πρώτο, τον Παππά, ούτε να τον φτύσει γιατί λέει είναι καταδικασμένος με 13-0, κατά συνέπεια δεν τον «αναγνωρίζει» ως πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Όπα Κυριάκο. Από πότε ένας πρωθυπουργός που οφείλει να λειτουργεί θεσμικά -και θα έπρεπε να το ξέρεις αυτό εσύ που είσαι και αμερικανοσπουδαγμένος- υποπίπτει σε τέτοιες απρέπειες; Σε περίπτωση που δεν το θυμάσαι, ο Νίκος ο Παππάς ήταν υποψήφιος βουλευτής και εξελέγη με την ψήφο του ελληνικού λαού. Τι σημαίνει το «δεν σε αναγνωρίζω»;

Σόδα

«Για να προστατέψω το πολίτευμα», ήταν η δικαιολογία του Κυριάκου για την απρέπεια κι εκείνη την ώρα δάκρυσαν όλοι όσοι συμμετείχαν στην επιχείρηση Predator, όπου κι αν βρίσκονται στη γη. Ο πρωθυπουργός που επί των ημερών του έλαβε χώρα η μεγαλύτερη παρακολούθηση πολιτικών, δικαστών, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών κλπ., που το στόμα του εκστόμισε απίστευτες ανακρίβειες προκειμένου να πετάξει από πάνω του την ευθύνη, θυμήθηκε το… πολίτευμα! Γκουίντο, πιάσε μου μια σόδα κι ας είναι και πρωί, βαρυστομάχιασα από την ευαισθησία του Κυριάκου!

Τραύματα

Μετά ασχολήθηκε με τον Νίκο τον Ανδρουλάκη. «Διάλεξε αντίπαλο» άκουγα χθες στα δελτία ειδήσεων. Αν και δεν καταλαβαίνω τι σημαίνει η φράση, καθώς στη Βουλή η κυβέρνηση οφείλει να σέβεται και ν’ ακούει όλα τα κόμματα, ήρθε ο Κυριάκος να αποδείξει ότι τσάμπα πήγανε τα λεφτά του μακαρίτη του πατέρα του να τον σπουδάσει. «Έλα με φόρα», είπε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και θυμήθηκα τον τεράστιο Πάνο Καμμένο και τη φράση του «στα τέσσερα». Τελικά οι πολιτικοί με δεξιό πρόσημο έχουν ένα θέμα να αποδείξουν πόσο άντρες είναι. Παιδικό τραύμα; Θέμα επιβεβαίωσης του ανδρισμού τους; Δεν ξέρω, ψυχολόγοι υπάρχουν άφθονοι, ας τα λύσουν αυτά τα ζητήματα.

Ζόρι

Αλλά το ζόρι του Κυριάκου, κακά τα ψέματα, είναι ο Αντώνης ο Σαμαράς. Γι’ αυτό και η μπηχτή με τα «χαριεντίσματα». Αναφερόταν στη χειραψία Σαμαρά-Παππά πριν λίγες μέρες σε δημόσια εκδήλωση. Άλλο βαρύ τραύμα για τον Κυριάκο αυτό. Το γεγονός ότι δεν έχει το κόμμα και άπαντες σε αυτό «σήκω, σήκω, κάτσε, κάτσε».

Το 5χρονο μέσα σου

Πάντως, εγώ εκτιμώ διαφορετικά την κατάσταση. Πολλοί είναι εκείνοι που λιβανίζουν σήμερα τον Κυριάκο, για την στιβαρότητά του, το γεγονός ότι παίζει χωρίς αντίπαλο και κάτι τέτοια άλλα κουλά. Εμένα μου έβγαλε τρομερή ανασφάλεια όλο αυτό. Σόρι, αλλά όποιος είναι ηγέτης δεν κάνει τέτοια καραγκιοζιλίκια και μάλιστα στη Βουλή. Σας θυμίζω ότι άλλη μια φορά έφυγε επιδεικτικά ο Κυριάκος από συνεδρίαση. Όταν μιλούσε ο Αλέξης Τσίπρας για τις υποκλοπές και ο πρωθυπουργός στριμώχτηκε άγρια. Τελικά είναι πολλοί οι ενήλικες που κρύβουν ένα 5χρονο μέσα τους.

Όργια

Μακάρι ο Κυριάκος να έδειχνε την ίδια πυγμή -λέμε τώρα- στα όργια αδιαφάνειας που χαρακτηρίζουν την κυβέρνησή του. Α προ πο, μαθαίνω ότι το υφυπουργείο Αθλητισμού ξεκίνησε τις πληρωμές των απευθείας αναθέσεων για το Ράλλι Ακρόπολις. Ξέρετε, εκείνα τα έργα που ενώ δεν είχαν ανατεθεί επίσημα, δεν είχε τελειώσει ο διαγωνισμός, είχαν ήδη γίνει! Εκεί, ντε, που είχαν αναθέσει σε εταιρεία που εμπορεύεται ηλιακούς θερμοσίφωνες να φτιάξει τις ειδικές διαδρομές του αγώνα και κάτι άλλα περίεργα; Τρεις ερωτήσεις έχουν γίνει για το θέμα στη Βουλή, αλλά ο κ. Βρούτσης θεωρεί περιττό ν’ απαντήσει. Απλώς πληρώνει. Σάμπως, απ’ την τσέπη του βγαίνουν; Ο λαός να είναι καλά!

Δύσκολος

Έχω την αίσθηση πάντως ότι υπάρχουν βουλευτές στη ΝΔ που θα το στείλουν το μήνυμα και μάλιστα οσονούπω. Και το μήνυμα θα είναι σαφές προς τον Κυριάκο να ξεκαβαλήσει σύντομα γιατί ο χειμώνας θα είναι δύσκολος. Και ο λαός εντάξει, το έχει πάρει απόφαση αυτό και είναι συνηθισμένος στα δύσκολα. Για τον πρωθυπουργό πάλι, δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά.

Τα χέρια ψηλά

Η Ντιντί επέμενε χθες να μπούμε σε λεωφορείο και να πάμε στα εγκαίνια των γραφείων του Stefanos, να υποδυθούμε τις εθελόντριες. «Μαζέψου χρυσή μου, σιγά μην πάμε και με το ΚΤΕΛ», την αποπήρα. Η αλήθεια είναι ότι μάζεψε κόσμο το χρυσό μου, προβλέπω ότι αν κατεβάσει δικό του κόμμα ένα 3 με 4% το έχει στο χέρι. Τώρα πως αυτό το ποσοστό θα το κάνει 20%, όπως είπε χθες στην ΕΡΤ, αυτό δεν το ξέρω. Τέτοια λογικά άλματα δεν είναι του δικού μου μυαλού και θεωρώ επίσης ότι σε αυτή την περίπτωση, ακόμα και η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά.

Εξέδρα

Στην ερώτηση πάντως αν όλα αυτά γίνονται για την κρατική χρηματοδότηση, για το ΑΦΜ του κόμματος κλπ., ο Stefanos πέταξε τη μπάλα στην εξέδρα. Άρχισε να λέει κάτι για τα χνάρια της Αριστεράς, τους αγωνιστές της κλπ. κι εγώ ακόμα αναρωτιέμαι: Έχει μάθει να ξεχωρίζει τον Μπελογιάννη απ’ τον Πλουμπίδη;

Ιστορία και λήθη

Κατά τα λοιπά το χθεσινό χάπενινγκ είχε απ’ όλα. Και ροκ τραγούδια και τον ύμνο του ΕΑΜ. Δεν ξέρω αν στα decks ήταν ο ναύαρχος ή η Νίνα η Κασιμάτη που όπως και να το κάνεις έχουν γράψει χιλιόμετρα στην Αριστερά και την κουλτούρα της και ξέρουν να φτιάχνουν κλίμα. Μπορεί πάλι, την επιλογή να την έκανε ο Βανζέλ ο Αντώναρος που ως γνωστόν είναι «κεντρώος» και όχι δεξιός. Υπάρχει μια περίπτωση, τη δουλειά να την έκαναν τα γνωστά τρολ, που όταν δεν στοχοποιούν δημοσιογράφους που απεχθάνονται, το ρίχνουν στο χορό. Αυτό που ουδείς αντιλαμβάνεται είναι πως η Ιστορία γράψει για όλους. Και για εκείνους που θα επιλέξει να μνημονεύει και για εκείνους που θα τους απιθώσει στη λήθη….

Only in

Νέοι όροι στην ανοιχτή αντιπαράθεση Μητσοτάκη - Σαμαρά

Γιατί το Μαξίμου επιλέγει να αντιδράσει σε χαμηλούς τόνους - Ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις του πρώην πρωθυπουργού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024