Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
ΜΜΕ ΣΥΡΙΖΑ: Έκκληση για λύση πριν το κραχ – Καταγγελίες για κακοδιαχείριση την περίοδο Κασσελάκη

ΜΜΕ ΣΥΡΙΖΑ: Έκκληση για λύση πριν το κραχ – Καταγγελίες για κακοδιαχείριση την περίοδο Κασσελάκη

Προχωρημένες συζητήσεις για μίσθωση της Left Media από γνωστή εταιρεία - «Οι επιταγές σε προμηθευτές της περιόδου Κασσελάκη άρχισαν να σφραγίζονται», τονίζει ο διευθύνων σύμβουλος των μέσων ενημέρωσης του ΣΥΡΙΖΑ.

Με αιχμές για τον Στέφανο Κασσελάκη και καταγγελίες για κακοδιαχείριση στη διάρκεια της ηγεσίας του, ο διευθύνων σύμβουλος των μέσων ενημέρωσης του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνος Νικόλτσιος, απευθύνει μία δραματική έκκληση για να δοθεί λύση στο οικονομικό πρόβλημα των κομματικών ΜΜΕ, προτού επέλθει το «κραχ».

Ο κ. Νικόλτσιος, με επιστολή του προς την γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Νίκο Παππά, και την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, μιλά για τραγική κατάσταση, τονίζοντας πως οι ραδιοσταθμοί και η εφημερίδα «Αυγή» βρίσκονται οικονομικά «στο χείλος του γκρεμού» και οι εργαζόμενοι έχουν να πληρωθούν σχεδόν δύο μήνες.

Οι επιταγές της περιόδου Κασσελάκη σφραγίζονται

Παράλληλα, αναφέρει πως «οι επιταγές σε προμηθευτές της περιόδου Κασσελάκη άρχισαν να σφραγίζονται», σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως ο ίδιος κινδυνεύει άμεσα να υπαχθεί στο καθεστώς του ΤΕΙΡΕΣΙΑ.

Προειδοποιεί ότι σε λίγο δεδομένης της εξάντλησης των περιθωρίων για πίστωση από τους προμηθευτές χαρτιού δεν θα είναι δυνατό να τυπωθεί ούτε η Αυγή της Κυριακής και ότι οι εργαζόμενοι δρομολογούν διαδοχικές απεργίες αν δεν καταβληθεί έστω μέρος των δεδουλευμένων.

«Ουδέποτε ασχολήθηκε η ηγεσία του κόμματος με τη γνωστή οικονομική κατάσταση των Μέσων Ενημέρωσης του κόμματος, παρά και ενάντια στις εισηγήσεις μου, από τον Οκτώβριο του 2023 και εντεύθεν, εκτός βέβαια των υποδείξεων για προσλήψεις δημοσιογράφων», τονίζει επίσης.

Δεν πρέπει άλλο να κωφεύετε

Και υπογραμμίζει πως «η ηγεσία Στέφανου Κασσελάκη προχώρησε στην εφαρμογή της απόφασης, περί αναστολής της καθημερινής έκδοσης της Αυγής, χωρίς να έχει διασφαλίσει το αναγκαίο ποσό για τις αποζημιώσεις του πλεονάζοντος προσωπικού, με αποτέλεσμα να παραμένουν εδώ και μήνες όμηροι της ανευθυνότητας μας, παρά τις σχετικές υποσχέσεις που έδωσε δημόσια ο τότε πρόεδρος του κόμματος», με αποτέλεσμα «να αυξάνονται, κάθε μήνα που περνά, οι οικονομικές υποχρεώσεις απέναντι στους εργαζόμενους».

Ο διευθύνων σύμβουλος των μέσων ενημέρωσης του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει, μάλιστα, πως ο ίδιος ανέλαβε «από κομματικό πατριωτισμό» εδώ και ένα χρόνο και χειρίζεται την διοίκηση και διαχείριση των μέσων ενημέρωσης του κόμματος, προσθέτοντας: «Δυστυχώς δεν μπορώ άλλο να συνεχίσω, τους λόγους τους γνωρίζετε. Δεν πρέπει άλλο να κωφεύετε».

Προχωρημένες συζητήσεις για μίσθωση της Left Media

Ενδιαφέρον προκάλεσε και η αναφορά του κ. Νικόλτσιου για προχωρημένες συζητήσεις για μίσθωση της Left Media AE, από γνωστή εταιρεία Ήχου και Εικόνας.

Ωστόσο, σημειώνει ότι η ενδιαφερόμενη εταιρεία, θέτει ως προϋπόθεση, ότι μετά τη λήξη της μίσθωσης θα πρέπει να μεταβιβαστεί το 100% των μετοχών της «left Media A.E» σε αυτήν, έναντι ενός συμφωνημένου αντίτιμου, αφαιρουμένου βέβαια του ποσού, που θα δαπανήσει άμεσα η εταιρεία, για την αποπληρωμή των υποχρεώσεων έως του ποσού ύψους 1.500.000 ευρώ. (οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία, εφορία, προμηθευτές, αμοιβές, κλπ). Με αυτόν τον τρόπο απαλλάσσεται το κόμμα από την χρηματοδότηση των ρ/σ.

Η μισθώτριά εταιρεία αναλαμβάνει την υποχρέωση της καταβολής της μισθοδοσίας του εναπομείναντος προσωπικού (15-16 δημοσιογράφους) για την παραγωγή του ενημερωτικού προγράμματος διάρκειας επτά (7) ωρών ημερησίως για λογαριασμό και με ευθύνη μας, προστίθεται στην επιστολή, στην οποία επισημαίνεται ωστόσο και το πολιτικό κόστος μιας τέτοιας απόφασης.

Only in

Πώς οι εταιρείες επιλέγουν πλευρές και στρατούς και αλλάζουν το πρόσωπο του πολέμου

Πλέον οι γεωστρατηγικοί άξονες χαράσσονται από τις μεγάλες εταιρείες σε συνεργασία με ένοπλες ομάδες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2024