Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Στέφανος Κασσελάκης: Δίνει ραντεβού στο συνέδριο και εφιστά την προσοχή για τυχόν αποκλεισμό του

Στέφανος Κασσελάκης: Δίνει ραντεβού στο συνέδριο και εφιστά την προσοχή για τυχόν αποκλεισμό του

Ο Στέφανος Κασσελάκης υποστήριξε πως μόνο το συνέδριο εγκρίνει ή απορρίπτει υποψηφιότητες ενώ εξέφρασε αμφιβολίες αν θα γίνει.

Λίγες ώρες μετά τα εγκαίνια των νέων γραφείων του στον Ταύρο, ο Στέφανος Κασσελάκης, παραχώρησε συνέντευξη εφ’ όλη της ύλης, μη αναγνωρίζοντας την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής για την «έκπτωσή» του από το αξίωμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και έδειξε το έκτακτο συνέδριο ως μοναδική κριτή για το αν εγκρίνει ή όχι την άρση εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του.

Έχοντας εκδηλώσει την πρόθεση να διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε (ΕΡΤNews) για τις εξελίξεις στο κόμμα της Κουμουνδούρου και δεν έκρυψε την αισιοδοξία του πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιστρέψει σε διψήφιο ποσοστό με τα δύο μάλιστα μπροστά.

Ο Στέφανος Κασσελάκης δίνει ραντεβού στο συνέδριο όμως δηλώνει πως δεν είναι καθόλου σίγουρος πως θα γίνει

Για τα γραφεία του τα οποία εγκαινίασε παρουσία πλήθους υποστηρικτών τόνισε πως: «Πάρα πολύς κόσμος, αλλά το πιο βασικό είναι το πάθος που έχει αυτός ο κόσμος. Διότι ξέρει ότι αυτό το οποίο διακυβεύεται είναι η δημοκρατία στο κυβερνών κόμμα της Αριστεράς, στην κυβερνητική παράταξη της Αριστεράς. Και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό για όλους. Διότι αισθάνονται ότι τους έχουν κλέψει την φωνή τους. Έχουν αντιδημοκρατικά κλέψει την δυνατότητα να στηρίξουν τον νόμιμα εκλεγμένο πρόεδρο τους, για την επανεκλογή του».

«Το συνέδριο συγκαλείται επειδή έγινε μια άρση εμπιστοσύνης»

Στο δρόμο προς τις κάλπες διευκρίνισε πως κατ’ αρχάς δεν υπάρχουν υποψήφιοι. «Υπάρχουν μέλη του κόμματος που έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να είναι υποψήφιοι. Υπάρχει μια τυπική διαδικασία με υπογραφές (…)», δήλωσε, απαντώντας γιατί κάνει προεκλογική εκστρατεία ενώ δεν θα είναι υποψήφιος.

Δεν συμμερίστηκε την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής που τον κήρυξε έκπτωτο», λέγοντας: «Όπως απεφάνθη νωρίτερα σήμερα (σ.σ. 23/10) η Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος, μόνο το συνέδριο εγκρίνει ή απορρίπτει υποψηφιότητες. Και επίσης να θυμίσω κάτι, ότι αυτό το συνέδριο συγκαλείται επειδή έγινε μια άρση εμπιστοσύνης της Κεντρικής Επιτροπής στον πρόεδρο του κόμματος. Δεν υπάρχει κανένα κομμάτι στο καταστατικό το οποίο υπονοεί ότι υπάρχει έκπτωση προέδρου από το αξίωμά του. Το μόνο το οποίο ορίζει το καταστατικό, το οποίο είναι το Σύνταγμα του κόμματος μας, είναι ότι πάμε σε ένα έκτακτο συνέδριο που έχει όλες τις αρμοδιότητες. Μέσα λοιπόν σε αυτό το έκτακτο συνέδριο θα υπάρχει μία απόφαση των συνέδρων εάν εγκρίνουν ή όχι την άρση εμπιστοσύνης της Κεντρικής Επιτροπής».

Αν ακυρωθεί η άρση, θα σημαίνει πως ξαναγίνεται πρόεδρος, είπε ο κ. Κασσελάκης, αλλά τόνισε πως είναι μία λανθασμένη φράση. «Διότι καταστατικά υπάρχει πρόεδρος και πολιτικά και διοικητικά και διαχειριστικά. Δεν είναι ακέφαλο το κόμμα».

Πρόσθεσε ξανά για την υποψηφιότητά του πως, «τα χαρτιά μου έχουν κατατεθεί. Συνεπώς, εάν είναι να αποκλείσουν (…) πολύ απλά θα κάνουν κάτι το οποίο είναι και αυτό αντιδημοκρατικό».

Θα γίνει το συνέδριο;

Εξέφρασε αμφιβολίες αν τελικά γίνει το συνέδριο λέγοντας πως δεν είναι σίγουρος και σημειώνοντας «μόνο και μόνο που συζητάμε για μπουζουξίδικο, για το πιο σημαντικό συνέδριο στην ιστορία του ΣΥΡΙΖΑ, νομίζω είναι λυπηρό. Δηλαδή είναι δυνατόν εδώ και δύο μήνες να μην έχουμε έναν χώρο που μπορεί να φιλοξενήσει όλους τους συνέδρους και όλα τα μέλη που θέλουν να παρακολουθήσουν; Είναι πρωτοφανή».

Αν γίνει το συνέδριο, εμφανίστηκε πολύ αισιόδοξος για ένα καλό αποτέλεσμα και νίκη από την πρώτη Κυριακή. «Προφανώς είμαι αισιόδοξος, το βλέπω στην κοινωνία παντού και στα γκάλοπ και προφανώς είναι ο λόγος που υπάρχουν αυτά περί αποκλεισμού».

Αν θα κάνει κόμμα

Σε ερώτηση για το αν θα κάνει δικό του κόμμα σε περίπτωση που τον αποκλείσουν από υποψήφιο για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, ο ίδιος είπε:

«Η πρόθεση μου είναι να μείνω στο ΣΥΡΙΖΑ, αρκεί η διαδικασία να είναι δημοκρατική. Αλλιώς θα πρέπει να συζητήσουμε για το πώς εκφράζεται η βάση δημοκρατικά. Νοικιάζω γραφεία στον Ταύρο μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου και λένε ότι θέλω να κάνω δικό μου κόμμα. Το κόμμα είναι ο λαός του,  έχουμε κόμμα και ο λαός θα εκφραστεί.

Δεν είμαι εδώ για να κάνω κόμμα. Έχουμε κόμμα. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ καταλήξει να μην κάνει συνέδριο ή κόβει συνέδρους, τότε θα κάνουμε το αυτονόητο» ανέφερε.

«Όσο υπάρχει δημοκρατία στον ΣΥΡΙΖΑ θα είμαι εδώ και θα κάνω τα πάντα για να μη ρευστοποιηθεί το κόμμα» τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Η επόμενη ημέρα

Για την επόμενη μέρα στο κόμμα υποστήριξε πως «πρέπει να γίνει μια ριζική αλλαγή. Μια αλλαγή την οποία την είχαμε αρχίσει και την εμπόδισαν τελευταία στιγμή πριν εκπνεύσει αυτή η Κεντρική Επιτροπή, η οποία παρεμπιπτόντως εξελέγη το 2022 από το Εκλεκτορικό Σώμα 2019. Και τώρα συνειδητοποιούμε, βάσει καταστατικού, ότι έπρεπε να έχει υπάρξει εκλογή Κεντρικής Επιτροπής μαζί με τη δική μου εκλογή πέρυσι το 23 και δεν έγινε».

Ο Στέφανος Κασσελάκης παρά τη δημοσκοπική κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχασε την αισιοδοξία του λέγοντας πως «το 6,5 γίνεται εύκολα 20% αν γίνουν οι αλλαγές που πρέπει».

Σε ερώτηση για το αν ο ίδιος «ταιριάζει» στον ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε: «Ταιριάζω στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί ο προκάτοχός μου με επέλεξε για το Επικρατείας. Αριστερός είναι αυτός που τσαντίζεται με την αδικία και κάνει κάτι για αυτό. Οι αγώνες του παρελθόντος είναι η σημαία μας. Όλη αυτή την κληρονομιά που έχουμε να την αξιοποιήσουμε για τους αγώνες του μέλλοντος».

Only in

Τι θα ήταν το ΠΑΣΟΚ χωρίς την Φώφη Γεννηματά;

Ο πρόωρος χαμός της Γεννηματά, από μια ασθένεια που πολεμούν κάθε μέρα όλο και περισσότερες γυναίκες, συγκινεί ακόμα και εκείνους που ποτέ θα άκουσαν όσα έλεγε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024