Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ: Πέντε μέλη του Πειθαρχικού καταγγέλλουν τα άλλα εννιά για αντικαταστατική συμπεριφορά

ΣΥΡΙΖΑ: Πέντε μέλη του Πειθαρχικού καταγγέλλουν τα άλλα εννιά για αντικαταστατική συμπεριφορά

Τι αναφέρουν σε επιστολή τους πέντε μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ - Ολόκληρο το κείμενο

Ηχηρή διαφοροποίηση του Στέλιου Παππά και άλλων τεσσάρων μελών του πειθαρχικού του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις χθεσινές διαρροές της πλειοψηφίας του πειθαρχικού και την έκφραση γνώμης για αποφάσεις του κόμματος ενώ δεν έχουν αυτή την αρμοδιότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες συνεδρίασε χθες η Επιτροπή Δεοντολογίας παρουσία μόνο των 9 από τους 15 που απαρτίζουν το όργανο.

Με τα άλλα 5 μέλη απόντα και χωρίς οι εννιά να ανοίγουν εν μέσω βαθιάς πόλωσης και διχασμού τους φακέλους με τις καταγγελίες 12 μελων της λεγόμενης «ΚΕ Κασσελακη» σε βάρος της Όλγας Γεροβασιλη, του Κώστα Ζαχαριάδη και του Αποστόλου Γκλετσου, η πλειοψηφία προχώρησε σε νέες διαρροές στον Τύπο και κυρίως στην πλευρά Κασσελάκη, όπως καταγγέλλει η μειοψηφία του οργάνου.

Η τελευταία διαρροή εξέφραζε κρίση επι των αποφάσεων του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι η Κεντρική Επιτροπή μπορεί να αποφασίζει ότι θέλει, όπως και το Συνέδριο, μόνο που το δεύτερο είναι το ανώτατο όργανο.

Αυτή τη διαρροή η κα Τζάκρη την αξιοποίησε στα εγκαίνια των γραφείων της καμπάνιας του Στέφανου Κασσελάκη ως δικαίωση και με προφανή στόχο να εμψυχώσουν τα μέλη και τους εθελοντές στην προσπάθεια να ανατρέψει τις αποφάσεις του κόμματος και να είναι κανονικά υποψήφιος.

Αντικαταστατικοί και οι 9

Σύμφωνα με ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και μέλους του πειθαρχικού η πλειοψηφία του οργάνου που είναι και της επιρροής Κασσελάκη, πρώτον υπονόμευσε την αξιοπιστία του οργάνου παραβιάζοντας την υπέρτατη αρχή της εχεμύθειας και δεύτερον λειτούργησε πέρα από τις αρμοδιότητές της, δηλαδή αντικαταστατικά.

Τα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας που υπογράφουν επιστολή που στέλνουν σε όλα τα όργανα του κόμματος, αλλά και στο γραφείο Τύπου για να δημοσιοποιηθεί είναι οι:

• Έφη Ζήση
• Θεόδωρος Καλογήρου
• Μαργαρίτα Μπουραντά
• Στέλιος Παππάς
• Ελένη Σακισλή

Μάλιστα στέλεχος της μειοψηφίας στην επιτροπή δεοντολογίας αποκαλύπτει στο in ότι άλλο μέλος της πλειοψηφίας έφτασε στο σημείο να κάνει ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με μέλη της πλειοψηφίας της ΚΕ τους οποίους χαρακτηρίζει «μέρος της διαπλοκής».

Το γεγονός καταγγέλλεται ως αιτία έκπτωσης από τη θέση του στο πειθαρχικό, καθώς παραβίασε μια από τις θεμελιώδεις αρχές της επιτροπής δεοντολογίας αυτής της ουδετερότητάς στην εσωκομματική σύγκρουση και της ισοτιμίας του οργάνου απέναντι σε όλα τα μέλη του κόμματος.

«Η Επιτροπή Δεοντολογίας κινδυνεύει να χάσει την αξιοπιστία της, αν δεν την έχει ήδη χάσει»

Οι «πέντε» σημειώνουν, ανάμεσα σε άλλα ότι: «Επειδή την τελευταία περίοδο γίνεται έντονη συζήτηση γύρω από το καταστατικό. Επειδή συχνά καλείται να παρέμβει η Επιτροπή Δεοντολογίας. Επειδή επίσης συχνά γίνεται επίκληση νομικών και συνταγματολόγων. Βρισκόμαστε στην όχι και τόσο ευχάριστη θέση να διευκρινίσουμε ποιες είναι οι πρόνοιες του καταστατικού και ποια τα όρια αρμοδιοτήτων της Επιτροπής Δεοντολογίας, η οποία δυστυχώς κινδυνεύει να χάσει την αξιοπιστία της, αν δεν την έχει ήδη χάσει.

Πριν από όλα θα πρέπει να είναι πεντακάθαρο ότι η Δικαστική Εξουσία δεν έχει καμιά αρμοδιότητα να παρεμβαίνει στις ρυθμίσεις που αφορούν τον τρόπο λειτουργίας των κομμάτων.

Τα συγκεκριμένα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας αναφέρουν ότι: «Εν κατακλείδι, επ’ ουδενί η ΕΔ ως όργανο δεν δικαιούται να κρίνει αποφάσεις οργάνων, όπως επιχειρεί με αριθμούς μελών. Το δε παραπάνω είναι αντικαταστατικό όπως προκύπτει από το άρθρο 19 του καταστατικού καθώς και από τον κώδικα δεοντολογίας της επιτροπής».

  • Δείτε ολόκληρη την επιστολή εδώ

Χρειάζονται κεντρικές «πολιτικές πρωτοβουλίες»

Στην ίδια επιστολή προστίθεται ότι: «Το τελευταίο διάστημα έχουν εμφανιστεί μαζικά δημοσιεύματα και αναρτήσεις υβριστικά και προσβλητικά για τα στελέχη του κόμματος και για το κόμμα συνολικά. (Το πουλί της Χούντας, Κουκουλοφόροι, πραξικοπήματα, Διαπλοκή κλπ.).

Αυτά πρέπει να είναι σαφές δεν μπορεί η Ε.Δ. να τα αντιμετωπίσει για λόγους αντικειμενικούς. Το γεγονός όμως ότι είναι μαζικά φαινόμενα επιβάλλεται να αντιμετωπιστούν με κεντρικές πολιτικές πρωτοβουλίες της Πολιτικής Γραμματείας και της Κ.Ε. του Κόμματος.

Η συλλογική μας ιστορία δεν επιτρέπεται να γίνεται παιχνίδι στα χέρια των επικίνδυνα ανόητων ή και των συνειδητών συκοφαντών».

Only in

Μείωση στις υποκλοπές κατά 31% τον τελευταίο χρόνο από ΕΥΠ και ΕΛ.ΑΣ.

Ο θόρυβος από το «σκάνδαλο Predator» με τις υποκλοπές φέρεται ότι δημιουργεί δισταγμούς για ασύδοτες παρακολουθήσεις κυρίως με επίκληση «εθνικής ασφάλειας»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024