Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Τσουκαλάς για ομιλία Μητσοτάκη στον ΣΕΒ: Πράξεις και όχι λόγια περιμένει ο κόσμος της εργασίας

Τσουκαλάς για ομιλία Μητσοτάκη στον ΣΕΒ: Πράξεις και όχι λόγια περιμένει ο κόσμος της εργασίας

Ο Κώστας Τσουκαλάς του ΠΑΣΟΚ ρωτά τον Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί δεν έχει φέρει ακόμα στη Βουλή για κύρωση την Ευρωπαϊκή Οδηγία για την στήριξη των συλλογικών συμβάσεων εργασίας

Την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΣΕΒ σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Κώστας Τσουκαλάς, καλώντας τον πρωθυπουργό να περάσει από τα «ευχολόγια» στις πράξεις.

«Ο πρωθυπουργός από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ δήλωσε ότι τα κέρδη των επιχειρήσεων δεν πρέπει να μεταφράζονται μόνο σε μερίσματα, αλλά είναι σημαντικό οι εργαζόμενοι να γίνονται συμμέτοχοι στην πρόοδο των εταιρειών», αναφέρει ο κ. Τσουκαλάς, για να τονίσει πως «αν το εννοεί και δεν αναλώνεται για επικοινωνιακούς λόγους άλλη μια φορά σε ευχολόγια, γιατί δεν στηρίζει έμπρακτα τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, που αποδεδειγμένα είναι ο μηχανισμός στήριξης των μέσων μισθών;».

Επιπλέον, ρωτά τον κ. Μητσοτάκη «γιατί δεν έχει φέρει ακόμα στη Βουλή για κύρωση την Ευρωπαϊκή Οδηγία 2022/2041 για την στήριξη των συλλογικών συμβάσεων εργασίας; Γιατί δεν επαναφέρει το δικαίωμα μονομερούς προσφυγής στη διαιτησία ώστε να αναγκαστούν οι μεγάλοι όμιλοι να αυξήσουν τους μισθούς;».

«Κύριε πρωθυπουργέ, πράξεις και όχι λόγια περιμένει ο κόσμος της εργασίας», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Κώστας Τσουκαλάς.

Τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για μισθούς και συνθήκες εργασίας;

«Δεν υπάρχει ακμαία οικονομία χωρίς συνεκτική κοινωνία, δεν υπάρχει επιτυχημένη επιχείρηση χωρίς ευχαριστημένους και παραγωγικούς εργαζομένους», τόνισε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στον ΣΕΒ.

Και προσέθεσε πως «σίγουρα, καμία ανάπτυξη στους αριθμούς δεν αποκτά περιεχόμενο αν αυτή τελικά δεν αφορά τους πολλούς. Έχετε συνεπώς και εσείς τη δική σας θέση στο κοινό μέτωπο προόδου της Ελλάδος», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στα μέλη και τη διοίκηση του Συνδέσμου.

«Θα ξαναπώ ότι η πρόοδος των επιχειρήσεων οφείλει να μεταφράζεται σε καλύτερους μισθούς και συνθήκες εργασίας. Είναι κάτι που σε ένα βαθμό το βλέπουμε ήδη, αλλά η σύγχρονη επιχειρηματικότητα έχει πια χρέος να κάνει συμμέτοχο τους υπαλλήλους μιας εταιρείας στην πρόοδό της», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Only in

Πώς οι εταιρείες επιλέγουν πλευρές και στρατούς και αλλάζουν το πρόσωπο του πολέμου

Πλέον οι γεωστρατηγικοί άξονες χαράσσονται από τις μεγάλες εταιρείες σε συνεργασία με ένοπλες ομάδες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2024