Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Βινίσιους-Ραφίνια: Η απόλυτη σύγκριση (vids)

Βινίσιους-Ραφίνια: Η απόλυτη σύγκριση (vids)

Βινίσιους και Ραφίνια μπορούν να διαταράξουν την κοινή ησυχία του συμβατικού ποδοσφαίρου και να μας κάνουν να τους αποθεώσουμε για πολλοστή φορά!

Λες και …μαρσάρουν ενόψει του επικείμενου κλάσικο. Του ντέρμπι που θα φέρει ξανά τα μάτια όλου του κόσμου στο ισπανικό πρωτάθλημα και στο σπουδαίο ματς το βράδυ του Σαββάτου. ΡεάλΜπαρτσελόνα ή μήπως Βινίσιους εναντίον Ραφίνια;

Οι δύο ποδοσφαιριστές ήταν αυτοί που έλαμψαν στην αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ. Την Τρίτη ο εξτρέμ της Ρεάλ, την επομένη ο κάπτεν της Μπάρτσα. Αυτοί οι δύο σαγηνευτικοί ποδοσφαιριστές, ίσως δεν άλλαξαν τον κόσμο με τα πεπραγμένα τους, ξύπνησαν όμως τη συνείδησή μας! Μας έκαναν να ονειρευτούμε πως η μπάλα κρύβει μέσα της ποίηση, είναι μια τέχνη τόσο απλή και ταυτόχρονα σύνθετη.

Πολλά τα κοινά των άσων, παράλληλα όμως υπάρχουν και διαφορές. Μια σύγκριση, συνεπώς, λίγα 24ωρα πριν από το ραντεβού στο Μπερναμπέου, έχει την αξία της.

Βραζιλιάνοι και οι δύο, στελέχη της εθνικής ομάδας, πείθουν πως πάνω τους μπορεί να βασιστεί ένα σύνολο που έχει ιστορία, απέχει όμως από τους τίτλους και κάνει τους αναρίθμητους θαυμαστές του να αναρωτιούνται «γιατί». Στα ματς που έδωσαν οι Βινίσιους και Ραφίνια απέναντι σε Ντόρτμουντ και Μπάγερν αντίστοιχα, έκαναν το (σχεδόν) απίστευτο: σημείωσαν από ένα χατ τρικ, πάει να πει ήταν η αιχμή του δόρατος για τη Βασίλισσα και τους Μπλαουγκράνα. Αν, βέβαια, θέλουμε να πάμε και στο ισπανικό πρωτάθλημα, εδώ κι αν έχει ενδιαφέρον το τι έχουν κάνει έως τώρα.

Τόσο ο Ραφίνια όσο και ο Βινίσιους μετρούν από πέντε γκολ. Εντυπωσιακό. Και με την ίδια αναλογία αγώνων – τερμάτων, άρα έχουν από 0,50 γκολ ανά ματς! Στον σχετικό πίνακα προηγείται ο Λεβαντόφσκι (12), ένα μυδράλιο στην επίθεση για τη Μπαρτσελόνα που γενικά …γαζώνει, έχοντας φτάσει τα 33 γκολ έναντι 21 της Ρεάλ Μαδρίτης. Κοντά οι δύο επιθετικοί είναι στον τομέα των ασίστ, με τον Ραφίνια να προηγείται με πέντε και τον Βινίσιους να έχει τέσσερα. Στην κορυφή, εδώ, ο Γιαμάλ με έξι τελικές πάσες. Οσον αφορά στα σουτ, ο Ραφίνια έχει διπλάσια από τον συμπατριώτη του: 14 με επτά.

Λένε οι αριθμοί την αλήθεια; Εχει σημασία να τους βλέπεις και να τους αναλύεις, αλλά να μη μένεις μόνο σε αυτούς. Να κοιτάς και την ουσία. Και να περιμένεις τη νέα παράσταση των Βινίσιους και Ραφίνια. Εχοντας τη βαθιά πεποίθηση πως αυτοί οι δύο Βραζιλιάνοι μάγοι, μπορούν να διαταράξουν την κοινή ησυχία του συμβατικού ποδοσφαίρου και να μας κάνουν να τους αποθεώσουμε για πολλοστή φορά!

Only in

Τι θα ήταν το ΠΑΣΟΚ χωρίς την Φώφη Γεννηματά;

Ο πρόωρος χαμός της Γεννηματά, από μια ασθένεια που πολεμούν κάθε μέρα όλο και περισσότερες γυναίκες, συγκινεί ακόμα και εκείνους που ποτέ θα άκουσαν όσα έλεγε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024