Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Γάζα: Το Ισραήλ ισοπέδωσε οικοδομικό τετράγωνο στη Τζαμπαλίγια – Πληροφορίες για μεγάλο αριθμό θυμάτων

Γάζα: Το Ισραήλ ισοπέδωσε οικοδομικό τετράγωνο στη Τζαμπαλίγια – Πληροφορίες για μεγάλο αριθμό θυμάτων

Δέκα έως δεκατρείς πολυκατοικίες βομβαρδίστηκαν στην περιοχή της Τζαμπαλίγια στην καρδιά του προσφυγικού καταυλισμού.

Πάνω από 150 Παλαιστίνιοι έχουν αναφερθεί ως νεκροί και τραυματίες σε μια μεγάλης κλίμακας επίθεση στην περιοχή της οδού Αλ Χαουάτζα στη Τζαμπαλίγια, στο τετράγωνο 7 στην καρδιά του προσφυγικού καταυλισμού. Οι ισραηλινές δυνάμεις ανατίναξαν 11 πολυκατοικίες που διέμεναν πολλές οικογένειες, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πολιτικής Άμυνας της Γάζας Μαχμούντ Μπασάλ (με άλλες πηγές από το πεδίο να κάνουν λόγο για 13).

Οι πολίτες κάνουν επείγουσα έκκληση για βοήθεια, καθώς ο συνεχιζόμενος αποκλεισμός έχει εμποδίσει τις ομάδες πρώτων βοηθειών και πολιτικής προστασίας να φτάσουν στους τραυματίες στη βόρεια Γάζα με την Πολιτική Άμυνα να έχει εκδώσει σχετική ανακοίνωση μέσα στην εβδομάδα.

Η Πολιτική Άμυνα της Γάζας κάνει λόγο για μια «Μια φρικτή σφαγή» που «συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην περιοχή της οδού Αλ Χαουάτζα, στην Τζαμπαλίγια, με αναφορές για περισσότερους από 150 μάρτυρες, τραυματίες και δεν υπάρχει κανείς να επέμβει για να τους σώσει.

«Οι κατοχικές δυνάμεις βομβάρδισαν μια κατοικημένη περιοχή και οι πολίτες στέλνουν κλήσεις κινδύνου, παρακαλώντας για βοήθεια στη μεταφορά των τραυματιών. Μέχρι στιγμής, οι πολίτες αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες στη μεταφορά των μαρτύρων και των τραυματιών λόγω της διακοπής της Πολιτικής Άμυνας και των ιατρικών υπηρεσιών από την ισραηλινή κατοχή στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας» σύμφωνα με την Πολιτική Άμυνα της Γάζας.

Γνωρίζουν συγκεκριμένα τις οικογένειες και τα πρώτα φριχτά πλάνα αρχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους

Οι πληροφορίες της Πολιτικής Άμυνας είναι ακριβής, δηλώνοντας πως τα σπίτια που βομβαρδίστηκαν ανήκουν σε οικογένειες: Al-Najjar, Abu Al-Ouf, Salman, Hejazi, Abu Al-Qumsan, Aql, Abu Rashid, Abu Al-Turabish, Zaqul και Shaalan (10 οικογενειών).

Πηγές στο πεδίο κάνουν λόγο για βομβαρδισμό με την μέθοδο του carpet bombing, δηλαδή βομβαρδισμό περιοχής, χωρίς συγκεκριμένο αντικειμενικό στόχο. Κάτι που θεωρείται έγκλημα πολέμου κατά αμάχων εφόσον επιβεβαιωθεί. Ο δημοσιογράφος Ανάς Αλ Σαρίφ δήλωσε «Καμία πολιτική άμυνα, κανένας δημοσιογράφος, καμία κάλυψη, μόνο θάνατος και καταστροφή.
Οι μάρτυρες έγιναν κομμάτια και οι τραυματίες πεθαίνουν χωρίς ασθενοφόρο ή νοσοκομείο. Κανείς δεν τους ακούει ή τους βλέπει εκτός από τον Θεό!».

O Αλ Σαρίφ είναι ένας από τους 6 δημοσιογράφους του Al Jazeera που στοχοποίησε το Ισραήλ ως μέλος της Χαμάς ή της Ισλαμικής Τζιχάντ. To Ισραήλ προβαίνει σε συλλήψεις όλων των αντρών που εκκενώνουν τις περιοχές, χωρίζοντας οικογένειες. Σε άλλες περιπτώσεις έδιωξαν πολίτες από τα σπίτια τους και στην συνέχεια τους βομβάρδισαν. Ενώ άλλοι επιβάλλονται σε πορείες θανάτου.

Ο τερματισμός των διασώσεων λόγω συλλήψεων και μπλόκων

Η πολιτική Άμυνα δήλωσε χθες τα εξής: «Έχουμε σταματήσει εντελώς τις επιχειρήσεις μας στη Βόρεια Γάζα , και η κατάσταση εκεί έχει γίνει καταστροφική, με τους πολίτες να μένουν χωρίς ανθρωπιστικές υπηρεσίες. Οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής που βρίσκονται στην περιοχή Sheikh Zayed συνέλαβαν 5 μέλη του προσωπικού μας και τους οδήγησαν σε άγνωστη τοποθεσία. Τα ισραηλινά τανκς στόχευσαν με οβίδες το μοναδικό πυροσβεστικό όχημα στο βόρειο τομέα και το έβαλαν φωτιά».

Πρόσθεσε πως «Τρεις από το προσωπικό μας που έγιναν στόχος ισραηλινού μη επανδρωμένου αεροσκάφους την ώρα που επιχειρούσαν στην περιοχή Μπέιτ Λαχία. Έχουμε χάσει την επικοινωνία και η τύχη τους είναι άγνωστη».

Only in

Πώς οι εταιρείες επιλέγουν πλευρές και στρατούς και αλλάζουν το πρόσωπο του πολέμου

Πλέον οι γεωστρατηγικοί άξονες χαράσσονται από τις μεγάλες εταιρείες σε συνεργασία με ένοπλες ομάδες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2024