Ρωσία: Οι βουλευτές ψήφισαν ομόφωνα την επικύρωση της συνθήκης στρατηγικής σύμπραξης με τη Βόρεια Κορέα
Η Ρωσία ενισχύει τη συμμαχία της με τη Βόρεια Κορέα - Αυτή η «συνθήκη συνολικής στρατηγικής σύμπραξης» είχε υπογραφεί στις 19 Ιουνίου σε συνάντηση του Βλαντίμιρ Πούτιν και του Κιμ Γιονγκ Ουν
- Γιατί η Βραζιλία έχει μεγάλη οικονομία αλλά απαίσιες αγορές
- «Είναι άρρωστος και διεστραμμένος, όσα μου έκανε δεν τα είχα διανοηθεί» - Σοκάρει η 35χρονη για τον αστυνομικό
- «Πιο κοντά από ποτέ» βρίσκεται μια συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, σύμφωνα με την Χαμάς
- Διαρρήκτες «άδειαζαν» το εργαστήριο του γλύπτη Γεώργιου Λάππα στη Νέα Ιωνία
Οι βουλευτές στη Ρωσία ψήφισαν σήμερα ομόφωνα την επικύρωση της «συνθήκης για τη συνολική στρατηγική σύμπραξη» με τη Βόρεια Κορέα.
Η συνθήκη προβλέπει στο άρθρο 4 «άμεση στρατιωτική αρωγή» σε περίπτωση ένοπλης επίθεσης από τρίτες χώρες
Η ψηφοφορία αυτή στη Δούμα, την κάτω βουλή του ρωσικού κοινοβουλίου, πραγματοποιήθηκε τη στιγμή που οι Δυτικοί υποστηρίζουν πως διαθέτουν αποδείξεις για την αποστολή χιλιάδων Βορειοκορεατών στρατιωτών στη Ρωσία.
Αυτή η «συνθήκη συνολικής στρατηγικής σύμπραξης» ανάμεσα στη Ρωσία και τη Βόρεια Κορέα είχε υπογραφεί στις 19 Ιουνίου στη διάρκεια μιας σπάνιας επίσκεψης του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στην Πιονγκγιάνγκ, που είχε πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της προσέγγισης μεταξύ των δύο χωρών.
Ποια θα είναι η διαδικασία από εδώ και πέρα
Συνολικά 397 βουλευτές της Δούμας ψήφισαν υπέρ της επικύρωσης της συνθήκης. Θα πρέπει στη συνέχεια να σταλεί στην άνω βουλή του κοινοβουλίου, το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, για να ψηφιστεί, πριν υπογραφεί από τον πρόεδρο Πούτιν.
Η συνθήκη προβλέπει στο άρθρο 4 «άμεση στρατιωτική αρωγή» σε περίπτωση ένοπλης επίθεσης από τρίτες χώρες.
Σύμφωνα με το κείμενο αυτό, «αν ένα από τα μέρη υποστεί ένοπλη επίθεση εκ μέρους οποιουδήποτε κράτους ή ομάδας κρατών και βρεθεί έτσι σε κατάσταση πολέμου, το άλλο μέρος θα παράσχει αμέσως στρατιωτική ή άλλη αρωγή με όλα τα μέσα που διαθέτει, σύμφωνα με το άρθρο 51 του Καταστατικού του ΟΗΕ και τη ρωσική και τη βορειοκορεατική νομοθεσία».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις