Χεζμπολάχ: Επιτεθήκαμε για πρώτη φορά με πυραύλους ακριβείας κατά του ισραηλινού στρατού
Η Χεζμπολάχ αναφέρει ότι κατάφερε ν’ απωθήσει ισραηλινούς στρατιώτες σε συγκρούσεις, στον νότιο Λίβανο, προσθέτοντας ότι οι μαχητές της έχουν σκοτώσει περισσότερα από 70 μέλη των ισραηλινών δυνάμεων.
Η οργάνωση Χεζμπολάχ υποστήριξε το βράδυ χθες Τετάρτη ότι χρησιμοποίησε «πυραύλους ακριβείας» και νέους τύπους μη επανδρωμένων αεροσκαφών, για πρώτη φορά στις συγκρούσεις της με τον ισραηλινό στρατό (στη φωτογραφία αρχείου του Reuters, επάνω, μαχητής της Χεζμπολάχ με φόντο πύραυλο της σιιτικής οργάνωσης).
Μαχητές της Χεζμπολάχ «έχουν σκοτώσει περισσότερους από 70 ισραηλινούς στρατιώτες»
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε, η οργάνωση αναφέρει ότι κατάφερε ν’ απωθήσει ισραηλινούς στρατιώτες σε συγκρούσεις σε χωριά της μεθορίου, στον νότιο Λίβανο.
Υποστήριξε επίσης ότι οι μαχητές της έχουν σκοτώσει περισσότερους από 70 στρατιώτες, χωρίς να διευκρινίσει το πότε.
Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις υποστηρίζουν ότι περίπου 20 στρατιώτες έχουν σκοτωθεί αφού ξεκίνησαν οι χερσαίες επιχειρήσεις στον Λίβανο και άλλοι 30 σε επιθέσεις της Χεζμπολάχ στο βόρειο Ισραήλ, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.
«Εγκλήματα πολέμου»
Η μη κυβερνητική οργάνωση Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Rights Watch, HRW) έκρινε ότι οι βομβαρδισμοί που εξαπέλυσε το Ισραήλ εναντίον του Αλ Καρντ αλ Χάσαν, χρηματοπιστωτικού οργανισμού συνδεόμενου με το προσκείμενο στο Ιράν σιιτικό κίνημα Χεζμπολάχ του Λιβάνου, αποτελούν «εγκλήματα πολέμου».
«Το να χαρακτηρίζεται στρατιωτικός στόχος πολιτικός θεσμός εξαιτίας της πολιτικής του ταυτότητας, αντί της πραγματικής συμβολής του στη στρατιωτική δράση, θέτει όλους τους εμπορικούς οργανισμούς σε κίνδυνο σε καιρό πολέμου», επισήμανε ο Ράμζι Κάις, ερευνητής της ΜΚΟ ειδικευμένος στον Λίβανο.
Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε πως βομβάρδισε κάπου τριάντα υποκαταστήματα αυτού του χρηματοπιστωτικού θεσμού, από τους μεγαλύτερους στη χώρα στον τομέα της χορήγησης μικρών δανείων (περισσότερα εδώ).
- Πόλεμος μέχρις εσχάτων: Ο Μπρούκλιν καταγγέλει τους Μπέκαμ για «χειραγώγηση, ταπείνωση, απληστία» – «Δεν είναι οικογένεια, είναι πολυεθνική»
- Αφγανιστάν: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη έκρηξη στην Καμπούλ
- Τζόουνς: «Ανυπομονώ να παίξω μπροστά στον κόσμο μας»
- Ανέβασε στα social media την καταδίωξή του από αστυνομικούς – Διέλυσε σε ανταλλακτικά τη μηχανή για να μην εντοπιστεί
- Πιερρακάκης για τους δασμούς Τραμπ: «Κλειδί ο διάλογος» – Θεμελιώδεις αρχές κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα
- O βασιλιάς του Μαρόκου αποδέχθηκε την πρόταση Τραμπ για ένταξή του ως ιδρυτικό μέλος στο Συμβούλιο Ειρήνης
- Australian Open 2026: Όλοι οι χορηγοί του Slam και η πραγματική αξία των συμφωνιών
- Ανί Ερνό: Όταν μια παράνομη έκτρωση κόντεψε να τη σκοτώσει, έκανε το δικαίωμα στην άμβλωση σημαία της
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)





















![Καραμπόλα περισσότερων από 100 αυτοκινήτων στο Μίσιγκαν – Οδηγοί παραμένουν εγκλωβισμένοι στα οχήματα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/michigan-visibility-315x220.jpg)


















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442