Η μητέρα του Μάθιου Πέρι, Σούζαν Μόρισον, γνωστή δημοσιογράφος, μιλάει με ειλικρίνεια για τις τελευταίες της στιγμές με τον γιο της.

Σε μια συγκινητική συζήτηση με την Savannah Guthrie της εκπομπής Today μαζί με άλλους συγγενείς του Μάθιου Πέρι, η μητέρα του εκλιπόντος ηθοποιού μίλησε για ένα περιστατικό με τον γιο της πριν από τον θάνατό του, πέρυσι μετά από τυχαία υπερβολική δόση ναρκωτικών.

Η πλήρης συνομιλία μεταξύ τους θα προβληθεί τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου, στην επέτειο ενός έτους από το θάνατο του Μάθιου Πέρι, αλλά μια προεπισκόπηση προβλήθηκε την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του NBC.

Τα λόγια του Μάθιου Πέρι

Καθισμένη δίπλα στον σύζυγό της – τον πατριό του Πέρι, Κιθ Μόρισον – η Σούζαν θυμήθηκε, συγκεκριμένα, μια ειλικρινή συζήτηση που είχε με τον γιο της αφού «πέρασε μια περίοδο που ήταν αρκετά ζωηρός» δείχνοντάς της «ένα από τα καινούργια του σπίτια».

«Ήρθε κοντά μου και μου είπε: “Σ’ αγαπώ τόσο πολύ και είμαι τόσο χαρούμενος που είμαι μαζί σου τώρα”», θυμήθηκε η Σούζαν. «Ήταν σχεδόν σαν ένα προμήνυμα για κάτι. Δεν το σκέφτηκα εκείνη τη στιγμή, αλλά σκέφτηκα: “Πόσος καιρός έχει περάσει από τότε που είχαμε μια τέτοια συζήτηση. Έχουν περάσει χρόνια”».

«Ήρθε κοντά μου και μου είπε: “Σ’ αγαπώ τόσο πολύ και είμαι τόσο χαρούμενος που είμαι μαζί σου τώρα”», θυμήθηκε η Σούζαν

Δείτε ένα βίντεο με την οικογένεια του Μάθιου Πέρι 

«Δε φοβάμαι πια» είπε ο Μάθιου Πέρι στη μητέρα του

«Νομίζω ότι υπήρχε κάτι… υπήρχε ένα αναπόφευκτο σε αυτό που επρόκειτο να του συμβεί στη συνέχεια και το ένιωθε πολύ έντονα», συνέχισε. «Αλλά είπε: “Δε φοβάμαι πια”. Και αυτό με ανησύχησε ακόμα πιο πολύ».

Μετά την προβολή του αποσπάσματος, η Guthrie παρατήρησε στο Today ότι ήταν «μια δυνατή συζήτηση» και σημείωσε ότι ήταν η πρώτη φορά που οι οικείοι του Πέρι «μίλησαν» για το θάνατό του από τότε που συνέβη.

«Υπάρχει τόσος πόνος και θλίψη, αλλά έχουν επίσης μια πραγματική αίσθηση σκοπού για το έργο που έκανε, βοηθώντας άλλους να γίνουν νηφάλιοι», πρόσθεσε.

«Αυτός ήταν ο σκοπός της ζωής του και έτσι υπάρχουν κάποια πράγματα να ανακοινωθούν και γύρω από αυτό».

Δείτε τη μητέρα του Μάθιου Πέρι να μιλάει σήμερα 

Κεταμίνη και  βουπρενορφίνη

Ο Μάθιου Πέρι πέθανε σε ηλικία 54 ετών στις 28 Οκτωβρίου 2023, αφού βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του σε ένα τζακούζι στο σπίτι του στην περιοχή του Λος Άντζελες. Μετά το θάνατό του, η οικογένειά του εξέδωσε μια δήλωση στο People λέγοντας: «Είμαστε συντετριμμένοι από την τραγική απώλεια του αγαπημένου μας γιου και αδελφού.

»Ο Μάθιου έδωσε τόση χαρά στον κόσμο, τόσο ως ηθοποιός όσο και ως φίλος. Σημαίνατε όλοι τόσα πολλά γι’ αυτόν και εκτιμούμε το τεράστιο κύμα αγάπης», πρόσθεσαν.

Μια αυτοψία αργότερα έδειξε ότι ο Πέρι πέθανε από οξείες επιδράσεις της κεταμίνης, ένα «διαχωριστικό αναισθητικό που έχει κάποιες παραισθησιογόνες επιδράσεις», σύμφωνα με την αμερικανική Υπηρεσία Επιβολής Ναρκωτικών.

«Η Βασίλισσα της Κεταμίνης»

Στο θάνατό του αποδόθηκαν και άλλοι παράγοντες που συνέβαλαν, όπως πνιγμός, στεφανιαία νόσος και επιδράσεις από τη βουπρενορφίνη, ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της διαταραχής χρήσης οπιοειδών.

Αρκετούς μήνες μετά το θάνατό του, το αστυνομικό τμήμα του Λος Άντζελες ανακοίνωσε ότι είχε ξεκινήσει επίσημη έρευνα για το πώς ο ηθοποιός προμηθεύτηκε την κεταμίνη και τον Αύγουστο, πέντε άτομα – μεταξύ των οποίων δύο γιατροί, μια γυναίκα γνωστή ως «Η Βασίλισσα της Κεταμίνης» και ο προσωπικός βοηθός του Μάθιου Πέρι – συνελήφθησαν με κατηγορίες σε σχέση με το θάνατό του.

«Αυτοί οι κατηγορούμενοι εκμεταλλεύτηκαν τα προβλήματα εθισμού του Μάθιου Πέρι για να πλουτίσουν», δήλωσε ο εισαγγελέας των Ηνωμένων Πολιτειών, Μάρτιν Εστράδα. «Τελικά, οι κατηγορούμενοι αυτοί ενδιαφέρθηκαν περισσότερο να επωφεληθούν από τον Μάθιου Πέρι παρά να φροντίσουν για αυτόν».

*Με στοιχεία από thepeople.com | Αρχική Φωτό: Η Σούζαν Μόρισον, μητέρα του Μάθιου Πέρι / Photo: Matthew Perry Foundation