Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Οι συσκευές μαγειρικής που δεν πρέπει να λείπουν από κανένα σπίτι!

Οι συσκευές μαγειρικής που δεν πρέπει να λείπουν από κανένα σπίτι!

Για να γίνει η κουζίνα ο αγαπημένος σας χώρος του σπιτιού.

Πώς θα νιώθατε αν σας λέγαμε ότι η απόκτηση ορισμένων μικρών συσκευών μαγειρέματος θα μετατρέψει τον χρόνο σας στην κουζίνα από βαρετό σε ευχάριστο;

Για τους περισσότερους από εσάς η προετοιμασία των γευμάτων μπορεί να είναι αγγαρεία, ή απλά χαμένος χρόνος. Για άλλους μπορεί η μαγειρική να είναι απόλαυση.

Όπως και να έχει το μόνο που χρειάζεστε είναι μερικές συσκευές μαγειρέματος που θα σας λύσουν τα χέρια και θα ανεβάσουν σε άλλο level τη μαγειρική σας.

Πέρα από τον κλασικό βραστήρα και την τοστιέρα – που υπάρχουν σε όλα σχεδόν τα σπίτια – υπάρχουν πολλές ακόμα συσκευές που μπορείτε να προσθέσετε ώστε η κουζίνα να γίνει ένα από τα αγαπημένα μέρη του σπιτιού σας.

Τώρα μάλιστα που η Black Friday πλησιάζει, είναι η ιδανική περίοδος για να ετοιμάσετε την λίστα σας με όλα όσα χρειάζεστε για να τα αποκτήσετε σε προνομιακές τιμές.

Μαγειρέψτε υγιεινά

Υγιεινός τρόπος μαγειρέματος, μέγιστη απόλαυση και εξοικονόμηση χρόνου και ενέργειας. Αυτοί είναι οι λόγοι που κάποιοι επιλέγουν να έχουν στην κουζίνας τους μια φριτέζα αέρος.

Οι φριτέζες αέρος χρησιμοποιούν τεχνολογία μαγειρέματος με θερμότητα για να μετατρέψουν τα φαγητά, όπως το τηγανητό κοτόπουλο ή τις τηγανιτές πατάτες σε τραγανές λιχουδιές που μοιάζουν με τηγανητά.

Χρησιμοποιώντας μια φριτέζα αέρος θα απολαμβάνετε γεύματα με ελάχιστες θερμίδες και λίπος.

Ένας άλλος λόγος που οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τις φριτέζες αέρος είναι η ενεργειακή τους απόδοση, οι οποίες θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη μείωση των λογαριασμών ενέργειας.

Δεδομένου ότι το καλάθι μαγειρέματος τους είναι μικρότερο από έναν συμβατικό φούρνο, απαιτούν λιγότερη ενέργεια για να ζεσταθούν.

Και να έχετε απορία τι να μαγειρέψετε: Μπορείτε να τηγανίσετε πατάτες, να ψήσετε φαγητό, να κάνετε ψωμί, να βάλετε το κρέας στο γκριλ ή ακόμα και να ζεστάνετε το φαγητό σας.

Οι επιλογές είναι πολλές, για να βρείτε εκείνη που σας εξυπηρετεί, με βάση τις ανάγκες και τις προτιμήσεις σας.

Φούρνος μικροκυμάτων

Στον γρήγορο κόσμο, στον οποίο ζούμε σήμερα, ο φούρνος μικροκυμάτων έχει γίνει μια απαραίτητη συσκευή κουζίνας για πολλές οικογένειες.

Είτε θέλετε να ζεστάνετε γρήγορα το φαγητό, είτε να ξεπαγώσετε τα υλικά, είτε να ετοιμάσετε ένα γεύμα μέσα σε λίγα λεπτά, ο φούρνος μικροκυμάτων μπορεί να είναι ο γαστρονομικός σας σύμμαχος.

Για κάποιον λόγο, οι περισσότεροι από εμάς, έχουμε συνδέσει τη σκέψη του φούρνου μικροκυμάτων με το ανθυγιεινό, κατεψυγμένο και άνοστο φαγητό.

Σκεφτείτε όμως ότι μπορείτε να ζεσταίνετε το φαγητό σε 2-3 λεπτά, μπορείτε επίσης να ψήσετε μια ωραία μια πατάτα σε 8-10 λεπτά, κάτι που συνεπάγεται και εξοικονόμηση ενέργειας αφού δεν χρειάζεται ούτε το μάτι της κουζίνας να ανάψετε ούτε το φούρνο.

Φτιάξτε χυμούς και κοκτέιλ

Ένα μπλέντερ και μια ποικιλία από ολόφρεσκα φρούτα είναι το μόνο που χρειάζεστε για ένα αναζωογονητικό smoothie, ή, σε περίπτωση που δεν έχετε αποχυμωτή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μπλέντερ σας για να φτιάξετε έναν χυμό πλούσιο σε βιταμίνες.

Και αν αυτό που χρειάζεστε είναι ένα δροσιστικό κοκτέιλ το μπλέντερ θα σας το φτιάξει σε χρόνο ρεκόρ. Βάλτε τα υλικά που θέλετε και μετά προσθέστε πάγο και το ποτό σας είναι έτοιμο.

Όλα ψιλοκομμένα 

Δεν υπάρχει πιο χρήσιμη συσκευή από τους πολυκόφτες σε μία κουζίνα. Και value for money επιλογή. Όχι μόνο είναι αρκετά οικονομικό, αλλά το χρησιμοποιείτε σχεδόν σε κάθε σας συνταγή. Ίσως, ακόμα και σε καθημερινή βάση.

Είναι ιδανικό για να: ψιλοκόβει λαχανικά, ντομάτες, κρεμμύδια, τυριά, σοκολάτες, αναμειγνύει σάλτσες, τροφές, ταραμοσαλάτα, μελιτζανοσαλάτα, να αλέθει ξηρούς καρπούς, μπισκότα, παιδικές κρέμες, θρυμματίζει πάγο.

Σαν… της ψησταριάς

Η τέλεια λύση για «καπνιστό» ψήσιμο, γρήγορα κι εύκολα! Μια γκριλιέρα είναι το ιδανικό σκεύος για να δώσετε σε κάποιο εκλεκτό κρεατικό, λαχανικό ή ψάρι μια ιδιαίτερη γεύση και να χαρίσετε ένα υπέροχο γεύμα στην οικογένεια σας ή στους καλεσμένους σας!

Μπιφτέκια, παϊδάκια, πανσέτες, γαρίδες και ψητά λαχανικά θα μαγειρευτούν σε ελάχιστο χρόνο  όπως ακριβώς σε μια ψησταριά, χωρίς να λερώσετε ή να μυρίσει το σπίτι σας.

Θ βρείτε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στη δική σας κουζίνα, σε εξαιρετικά συμφέρουσα τιμή, μέσα από την απεριόριστη ποικιλία του SHOPFLIX.gr και θα τα παραλάβετε εύκολα στην πόρτα σας, στην ώρα τους χάρη στην έγκαιρη και εγγυημένη παράδοση της πλατφόρμας, όπου κι αν βρίσκεστε.

Only in

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2024