Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Πρωτοβουλία του Δήμου Πειραιά για την επιχειρηματικότητα, την καινοτομία και τη βιωσιμότητα

Πρωτοβουλία του Δήμου Πειραιά για την επιχειρηματικότητα, την καινοτομία και τη βιωσιμότητα

Μεγάλη συμμετοχή στο συνέδριο του Δήμου Πειραιά.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Συνέδριο για την Επιχειρηματικότητα, την Καινοτομία και τη Βιωσιμότητα στη Γαλάζια Οικονομία, μια πρωτοβουλία του Δήμου Πειραιά για την ανάδειξη της καινοτόμου δράσης των επιχειρήσεων της γαλάζιας οικονομίας.

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών τόσο Υπουργοί, εκπρόσωποι Επιμελητηρίων, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του επιχειρηματικού κόσμου, της Τράπεζας της Ελλάδος όσο και της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Περισσότεροι από εκατό πενήντα (150) συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για την κατάσταση της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας και της βιωσιμότητας στον κλάδο της γαλάζιας οικονομίας,
αλλά και τα συνολικά αποτελέσματα του έργου και τον αντίκτυπό του στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας στον Δήμο Πειραιά.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Βιώσιμης Ανάπτυξης, κ. Δημήτρης Καρύδης και ο Αντιπρόεδρος του ΕΒΕΠ και Πρόεδρος των Επιχειρήσεων Βιομηχανιών
Αθηνών και Πειραιώς, κ. Δημήτρης Μαθιός, οι οποίοι τόνισαν τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την ενίσχυση της εξωστρέφειάς τους.

Η γαλάζια οικονομία στο επίκεντρο

Ο Δήμαρχος Πειραιά, κ. Γιάννης Μώραλης, αναφερόμενος στο έργο υπογράμμισε ότι «ο Δήμος πρέπει να είναι μέρος της συζήτησης για τη γαλάζια οικονομία», επισημαίνοντας πως το μέλλον του Πειραιά συνδέεται άμεσα με την γαλάζια ανάπτυξη. Επεσήμανε τη σημασία της «ύπαρξης ενός ολοκληρωμένου δικτύου συνεργασίας στον τομέα της γαλάζιας οικονομίας, από το οποίο έχουν ωφεληθεί περισσότερες από 230 επιχειρήσεις του Πειραιά». Τέλος, τόνισε την αξία του διαγωνισμού καινοτομίας Blue Growth Piraeus, χαρακτηρίζοντάς τον ως «θεσμό για την πόλη».

Η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, κα Σταυρούλα Αντωνάκου, συνεχάρη τη Δημοτική Αρχή για τη στρατηγική υποστήριξης της γαλάζιας ανάπτυξης και επιχειρηματικότητας, τονίζοντας ότι «η Περιφέρεια ήταν, είναι και θα είναι αρωγός σε αυτήν την προσπάθεια».

Ακολούθησαν οι κεντρικές ομιλίες, με τον Υπουργό Ανάπτυξης, κ. Τάκη Θεοδωρικάκο, να αναδεικνύει τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ τοπικής αυτοδιοίκησης και κράτους για την υλοποίηση κάθε αναπτυξιακού σχεδίου, επισημαίνοντας την ανάγκη στήριξης της επιχειρηματικότητας.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «η καινοτομία είναι προϋπόθεση για την ενίσχυση της παραγωγικότητας και τη δημιουργία ανταγωνιστικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές».

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γιάννης Στουρνάρας, παρουσίασε στοιχεία σχετικά με τη συμβολή της γαλάζιας οικονομίας στην εθνική οικονομία, τονίζοντας ότι «μεταξύ των κλάδων της, ο παράκτιος τουρισμός έχει τη μεγαλύτερη συνεισφορά, απασχολώντας το 83% των εργαζομένων, και ακολουθούν οι θαλάσσιες μεταφορές».

Οι κεντρικές τοποθετήσεις ολοκληρώθηκαν με την ομιλία του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιά, κ. Μιχάλη Σφακιανάκη, ο οποίος ανέδειξε τη σημασία της γαλάζιας οικονομίας για τη χώρα, κάνοντας παράλληλα, ειδική αναφορά στη στενή συνεργασία του πανεπιστημίου με τον Δήμο Πειραιά.

Το Συνέδριο συντόνισε η Δημοσιογράφος κα Κέλλυ Κοντογεώργη.

Only in

Προβληματική εφαρμογή του νόμου για το lobbying στην Ελλάδα: Διαφάνεια στα… χαρτιά

Τα ερωτήματα που γεννά η νέα έρευνα για το lobbying στην Ελλάδα από τον ίδιο τον φορέα που συμμετείχε στη σύνταξη του Κώδικα Δεοντολογίας των εκπροσώπων συμφερόντων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2024