Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Αχτσιόγλου: Σε διαλυτική κρίση ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ δεν έχει αντιπαραθετική στρατηγική με τη ΝΔ

Αχτσιόγλου: Σε διαλυτική κρίση ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ δεν έχει αντιπαραθετική στρατηγική με τη ΝΔ

Η βουλεύτρια Έφη Αχτσιόγλου τόνισε ότι «η Νέα Αριστερά είναι εδώ για να εκφράσει με έναν σοβαρό τρόπο την αντιπολιτευτική φωνή»

«Η κοινωνική δυσαρέσκεια για την ασκούμενη πολιτική είναι έντονη, με πρώτο θέμα την ακρίβεια και παράλληλα τον μισθό και το εισόδημα, που είναι πάρα πολύ αδύναμα για να αντιμετωπίσουν το επίπεδο των τιμών που υπάρχει στην αγορά», υπογράμμισε η βουλεύτρια Β’2 Δυτικού Τομέα Αθηνών με τη Νέα Αριστερά Έφη Αχτσιόγλου.

Η Έφη Αχτσιόγλου επισήμανε ότι «το δεύτερο δεδομένο είναι ότι υπάρχει κυβερνητική ευθύνη γι’ αυτή την κατάσταση, διότι η ΝΔ με τις επιλογές της, στις οποίες και εμμένει, έχει φέρει του πολίτες σε αυτό το αδιέξοδο. Γιατί η αγορά λειτουργεί με καρτέλ σε πολύ κρίσιμα πεδία -ενέργεια, σούπερ-μάρκετ, τράπεζες- όπου υπάρχουν υπερτιμολογήσεις και αισχροκέρδεια. Έτσι, το οικογενειακό εισόδημα διαλύεται και οι μισθοί δεν αυξάνονται όσο θα έρεπε για να καλύψουν την απόσταση».

Κατά την ίδια, μιλώντας στη «Φωνή της Ελλάδας», τρίτο δεδομένο είναι ότι αυτή τη στιγμή δεν έχει εκφραστεί πολιτικά αυτή η κοινωνική δυσαρέσκεια. Σε μία κατεύθυνση που να δίνει προοπτική για την επόμενη μέρα, είπε.

«Έχουμε πολύ μεγάλη αποδυνάμωση του αντιπολιτευτικού λόγου»

Όπως είπε, «έχουμε διάσπαρτες κοινωνικές κινητοποιήσεις -ΠΝΟ, υγειονομικοί, εκπαιδευτικοί, νέοι άνθρωποι για ζητήματα συγκάλυψης εγκλημάτων όπως αυτό των Τεμπών- αλλά δεν εκφράζεται με έναν ενιαίο τρόπο πολιτικά. Και δεν γίνεται αυτό γιατί έχουμε πολύ μεγάλη αποδυνάμωση του αντιπολιτευτικού λόγου. Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ διότι βρίσκεται σε κρίση ταυτότητας, διαλυτική κρίση, εδώ και έναν χρόνο. Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ γιατί δεν έχει πραγματικά αντιπαραθετική στρατηγική σε αυτή της Νέας Δημοκρατίας», υπογράμμισε.

Η Έφη Αχτσιόγλου τόνισε ότι «η Νέα Αριστερά είναι εδώ για να εκφράσει με έναν σοβαρό τρόπο την αντιπολιτευτική φωνή. Καταθέτοντας προτάσεις για το πώς μπορούν να γίνουν αλλιώς τα πράγματα, από τη σκοπιά της Αριστεράς».

«Είμαστε ανοιχτοί στον πολιτικό διάλογο», λέει η Αχτσιόγλου

Πρόσθεσε πως «είμαστε ανοιχτοί στον πολιτικό διάλογο. Είμαστε εδώ ακόμη και για να ανοίξουμε πεδίο συνεργασιών. Όμως αυτό θα πρέπει να γίνει στο πλαίσιο προγραμματικών θέσεων, όχι συγκολλήσεις κορυφής, όχι συζητήσεις πίσω από κλειστές πόρτες. Έχουμε καταθέσει ένα συγκεκριμένο μίνιμουμ πλαίσιο προτάσεων για την ακρίβεια, την υγεία, την παιδεία, την εργασία, το στεγαστικό. Επάνω σε αυτές να γίνει προγραμματική συζήτηση -αυτά είναι τα προβλήματα των πολιτών- και μπορούν να υπάρξουν συγκλίσεις για μία άλλη προοπτική. Εμείς θέλουμε να είμαστε καταλύτες σε αυτό, να δράσουμε δημιουργικά και όχι με όρους επικοινωνιακούς».

Αναφερόμενη στις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών σημείωσε ότι «οι εκπαιδευτικοί έχουν απόλυτο δίκιο». Ενώ, σύμφωνα με την ίδια, «η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με αυταρχισμό και κατασταλτικό τρόπο οποιαδήποτε φωνή αμφισβήτησης των επιλογών της».

Επισήμανε, τέλος, ότι «η μεθοδολογία της ΝΔ στη δημόσια παιδεία και υγεία στερεί από τη συντριπτική πλειονότητα των πολιτών τις στοιχειώδεις ποιοτικές υπηρεσίες που θα έπρεπε να έχουν από το κράτος και τους υποχρεώνει να πληρώνουν πιο πολλά από τη τσέπη τους. Έχουμε τις περισσότερες ακάλυπτες ανάγκες σε αυτά τα δημόσια αγαθά και το κράτος διαρκώς αποσύρεται».

Only in

Προβληματική εφαρμογή του νόμου για το lobbying στην Ελλάδα: Διαφάνεια στα… χαρτιά

Τα ερωτήματα που γεννά η νέα έρευνα για το lobbying στην Ελλάδα από τον ίδιο τον φορέα που συμμετείχε στη σύνταξη του Κώδικα Δεοντολογίας των εκπροσώπων συμφερόντων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2024