Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Νίκος Παππάς: Ο Μητσοτάκης συμπεριφέρθηκε ως κακομαθημένο παιδί – Ήταν ασεβής προς τους θεσμούς

Νίκος Παππάς: Ο Μητσοτάκης συμπεριφέρθηκε ως κακομαθημένο παιδί – Ήταν ασεβής προς τους θεσμούς

Ο Νίκος Παππάς σχολίασε πως ο κ. Μητσοτάκης «εφαρμόζει ανελλιπώς» τον νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες, τον οποίο «θα πρέπει να τον λέμε μεταξύ μας “νόμο Παππά – Μητσοτάκη”»

«Ο κ. Μητσοτάκης συμπεριφέρθηκε ως κακομαθημένο παιδί»,  τόνισε ο πρόεδρος του ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, σχολιάζοντας την αποχώρηση του πρωθυπουργού από την Ολομέλεια της Βουλής την περασμένη Τετάρτη.

«Ο κ. Μητσοτάκης επιδεικνύει μία αλαζονεία, η οποία είναι αναντίστοιχη της πραγματικότητας»

«Ήταν ασεβής προς τους θεσμούς, δειλός διότι δεν κάθισε να μας αντιμετωπίσει και ενοχικός. Ενοχικός, όχι για όσα ενορχήστρωσε εναντίον εμού και της παράταξής μας, αλλά διότι εφαρμόζει ανελλιπώς από το 2019 τον νόμο που οδήγησε στην αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, νόμο τον οποίο εμείς ψηφίσαμε. Αυτόν τον νόμο θα πρέπει να τον λέμε μεταξύ μας “νόμο Παππά – Μητσοτάκη”», είπε στον ΑΝΤ1.

Παππάς: Απομονωμένος ο Μητσοτάκης

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, αφού υπογράμμισε ότι επρόκειτο για μια «θεσμική απρέπεια» και αφού ευχαρίστησε τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου που τοποθετήθηκαν απέναντι σε αυτή, επεσήμανε ότι η επιλογή Μητσοτάκη «ήταν και αφελής και σε σχέση με τη στόχευση την οποία φαίνεται να είχε θέσει».

Κατά τον Νίκο Παππά, αυτή η στάση «οδήγησε σε μία πόλωση, που άφησε τον κ. Μητσοτάκη απομονωμένο».

Ο ίδιος σημείωσε: «Εμείς έχουμε ζητήσει ενημέρωση από τον πρωθυπουργό για τα εθνικά θέματα ήδη από τις 28 Σεπτεμβρίου. Τι θα γίνει; Δεν θα μας ενημερώσει; Δηλαδή, θα έρθει ο κ. Φιντάν στην Ελλάδα, θα συναντηθεί με τον κ. Γεραπετρίτη, θα ακούμε δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων και με οποιοδήποτε πρόσχημα θα αρνείται την ενημέρωση;».

«Εγώ θα είμαι κάθε μέρα στη Βουλή. Ο κ. Μητσοτάκης θα μπαίνει και θα φεύγει από την Ολομέλεια;»

Συνεχίζοντας την κριτική του, σημείωσε: «Ο κ. Μητσοτάκης επιδεικνύει μία αλαζονεία, η οποία είναι αναντίστοιχη της πραγματικότητας. Η Ν.Δ. πιέζεται από τα πολλαπλά προβλήματα που βιώνει η κοινωνία και ο κ. Μητσοτάκης νομίζει ότι μπορεί να ορίζει το τι θα γίνεται κατά την κοινοβουλευτική τάξη και να παραβιάζει τον κανονισμό της Βουλής και το Σύνταγμα. Είναι θέση πρωθυπουργού αυτή; Τι θα γίνει τις επόμενες 40 ημέρες; Εγώ θα είμαι κάθε μέρα στη Βουλή. Ο κ. Μητσοτάκης θα μπαίνει και θα φεύγει από την Ολομέλεια; Αυτό λέει στον ελληνικό λαό;».

Για τη Novartis

Σε ό,τι αφορά στην αποκάλυψη των στοιχείων των προστατευόμενων μαρτύρων της υπόθεσης Novartis, τόνισε ότι «το σκάνδαλο Novartis είναι υπαρκτό και ομολογημένο. Πώς να το αμφισβητήσει κάποιος όταν το έχει ομολογήσει η ίδια η εταιρεία; Εδώ είχαμε μία επιλογή που βάζει ταφόπλακα στον θεσμό των προστατευόμενων μαρτύρων, έναν θεσμό που ενισχύθηκε και στην Ελλάδα με νόμο του 2014, υπήρξε σχετική ευρωπαϊκή οδηγία για τους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος το 2019 και με νομοθετική παρέμβαση Φλωρίδη δόθηκε η δυνατότητα να προχωρήσει αυτή η διαδικασία».

Δείτε τη συνέντευξη του Νίκου Παππά

Only in

Προβληματική εφαρμογή του νόμου για το lobbying στην Ελλάδα: Διαφάνεια στα… χαρτιά

Τα ερωτήματα που γεννά η νέα έρευνα για το lobbying στην Ελλάδα από τον ίδιο τον φορέα που συμμετείχε στη σύνταξη του Κώδικα Δεοντολογίας των εκπροσώπων συμφερόντων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2024