Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Παπαγεωργίου: Ενταφιάζεται ο θεσμός του προστατευόμενου μάρτυρα – Τι είπε για την υποψηφιότητα Κασσελάκη

Παπαγεωργίου: Ενταφιάζεται ο θεσμός του προστατευόμενου μάρτυρα – Τι είπε για την υποψηφιότητα Κασσελάκη

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Παυσανίας Παπαγεωργίου μίλησε για εισαγγελική απόφαση της άρσης προστασίας των μαρτύρων στην υπόθεση Novartis και για τις εξελίξεις ενόψει του συνεδρίου

«Η απόφαση της Δικαιοσύνης είναι σεβαστή μέχρι να ανακληθεί ή να απορριφθεί σε έναν άλλο βαθμό από την ίδια τη Δικαιοσύνη, όχι από τα πολιτικά κόμματα», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Παυσανίας Παπαγεωργίου, σχολιάζοντας την άρση προστασίας των μαρτύρων στην υπόθεση Novartis.

Μιλώντας στο ACTION24, ο κ. Παπαγεωργίου σημείωσε πως «αυτό που λέμε εμείς είναι ότι το καθεστώς των προστατευόμενων μαρτύρων για υποθέσεις οι οποίες άπτονται δημοσίου συμφέροντος, πρέπει από όλες τις παρατάξεις και από όλα τα κόμματα, να είναι κάτι το οποίο θα βοηθιέται για να μπορούν να καταθέτουν οι μάρτυρες».

«Το θέμα μας είναι ο τρόπος με τον οποίο κρίνουμε εμείς ότι ενταφιάζεται ο θεσμός, με το να προσπαθεί μια κυβέρνηση να πει ότι χάριν της δικής μας αλλαγής και τροπολογίας, η οποία ήρθε στη Βουλή, το άρθρο 218, μπόρεσε και έγινε αυτό. Το θέμα είναι ποιος προσπαθεί, και δεν θα διαφωνήσει κανένας πιστεύω με αυτό, από αποφάσεις της δικαιοσύνης να εξάγει ή να βγάλει πολιτικά οφέλη. Αυτό για το οποίο πολλοί έχουν κατηγορηθεί. Δεν μιλάω μόνο για τη συγκεκριμένη παράταξη», προσέθεσε.

Κληθείς να σχολιάσει εάν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ ή κατά της αποκάλυψης των ταυτοτήτων των δύο μαρτύρων, ο κ. Παπαγεωργίου απάντησε πως «δεν μπορείτε να βάλετε αυτό το ερώτημα. Είμαστε υπέρ της Δικαιοσύνης. Από τη στιγμή που ο αρμόδιος εισαγγελέας, εάν είναι αρμόδιος, ακολουθεί μια διαδικασία συγκεκριμένη και δεν δημιουργούμε διατάξεις συνεχώς καινούργιες για να φτάσουμε σε κάποιο αποτέλεσμα, βεβαίως και είμαστε υπέρ της Δικαιοσύνης και να λάμψει και να βγει και η αλήθεια και τα πάντα. Δεν είμαστε υπέρ της εργαλειοποίησης τέτοιων αποφάσεων για πολιτικούς σκοπούς. Άλλο αν θα κρίνουμε πώς κατέληξε και πώς έχει φτάσει. Βεβαίως και τις σεβόμαστε όλες».

Τέσσερις οι υποψήφιοι πρόεδροι και βλέπουμε…

Ο Παυσανίας Παπαγεωργίου, μιλώντας για τις εσωκομματικές διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε χαρακτηριστικά, ερωτηθείς πόσοι θα είναι οι υποψήφιοι πρόεδροι: «Όσους μπορέσει και επικυρώσει το συνέδριο και οι διαδικασίες της Κεντρικής Επιτροπής, οι οποίες έχουν προχωρήσει και έχουν συμπληρώσει και όλες τις προϋποθέσεις».

Και ανέφερε ότι έχουν καταθέσει έγγραφα υποψηφιότητας ο Σωκράτης Φάμελλος, ο Νικόλας Φαραντούρης, ο Απόστολος Γκλέτσος και ο Παύλος Πολάκης.

«Αυτοί οι τέσσερις και ο κύριος Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος είχε μεν καταθέσει τα έγγραφά του τα οποία δημοσιοποιήθηκαν, επήλθε όμως μια απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής με την οποία τίθεται εκτός της διαδικασίας και της κούρσας για την επιλογή του νέου αρχηγού», διευκρίνισε.

Στην ερώτηση αν θα αλλάξει στο συνέδριο η απόφαση της ΚΕ που αφορά τον κ. Κασσελάκη, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως «προσπαθούμε να εμπλέξουμε δύο πράγματα που το ένα δεν αναιρεί το άλλο. Η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής υπάρχει και εφόσον έχει επέλθει με δημοκρατικές διαδικασίες και με το αποτέλεσμα που είδαμε, εφαρμόζεται».

«Από εκεί και πέρα, εάν στο συνέδριο, όπως ακούω, θέλει να γίνει οποιαδήποτε συζήτηση, ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί δημοκρατικές διαδικασίες. Κακώς δημιουργήθηκε όλη αυτή η περιρρέουσα ατμόσφαιρα για το πώς παίρνονται οι αποφάσεις και ότι δεν είναι δημοκρατικό. Δεν μπορεί να ισχύσει κάτι τέτοιο σε κανένα κόμμα, πόσο μάλλον στον ΣΥΡΙΖΑ. Δημοκρατικές διαδικασίες, ακούγονται όλες οι απόψεις και το σώμα του συνεδρίου αποφασίζει πλειοψηφικά. Άρα να μη μιλήσουμε για μια διαδικασία η οποία δεν έχει ξεκινήσει καν. Δεν έχουν εκλεγεί καν οι σύνεδροι. Να μιλήσουμε για τις διαδικασίες που ισχύουν μέχρι τώρα. Η ημερομηνία ολοκληρώθηκε. Οι άνθρωποι προχώρησαν και κατέθεσαν τις προϋποθέσεις τους και πάνω σε αυτές τις προϋποθέσεις έχει βγει και μια απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής για έναν, επειδή τον κατονομάζει το λέω, με την οποία θεωρεί ότι δεν μπορεί να είναι υποψήφιος», σημείωσε καταληκτικά.

Only in

Quo vadis το πολιτικό σύστημα; – Κρίση αντιπροσώπευσης, αποχή, κατακερματισμός και ορατοί κίνδυνοι

Υπάρχει κρίση στο πολιτικό σύστημα; Θα μετεξελιχθεί σε κρίση διακυβέρνησης; Τρεις πολιτικοί επιστήμονες, ο Ηλίας Τσαουσάκης, ο Λευτέρης Κουσούλης και ο Παναγιώτης Κουστένης αναλύουν στο in τις πολιτικές εξελίξεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2024