Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Πικραμμένος για Novartis: Να βρούμε ποιοι και τι κρύβεται από πίσω – Τι είπε για την Προεδρία της Δημοκρατίας

Πικραμμένος για Novartis: Να βρούμε ποιοι και τι κρύβεται από πίσω – Τι είπε για την Προεδρία της Δημοκρατίας

Ο Παναγιώτης Πικραμμένος ανέφερε πως «αυτή η σκευωρία δεν στήθηκε τυχαία. Ήθελε να καλύψει κάτι άλλο», ενώ δήλωσε πως δεν πρόκειται να κινηθεί ποινικά

Για την υπόθεση Novartis μίλησε στην ο πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός, Παναγιώτης Πικραμμένος, με αφορμή την απόφαση της Οικονομικής Εισαγγελίας για την άρση του καθεστώτος προστασίας των δύο προστατευόμενων μαρτύρων, ξεκαθαρίζοντας πως ο ίδιος δεν σκοπεύει να κινηθεί ποινικά.

«Αυτή την ιστορία τη βίωσα πολύ άσχημα. Διότι ήταν κάτι που δεν το περίμενα καθόλου, μου έπεσε κεραμίδα. Από εκεί και πέρα προσπάθησα να αντιδράσω. Αντέδρασα με τους δικηγόρους μου. Άλλωστε αυτά που μου καταμαρτυρούσαν ήταν αστεία. Διότι η όλη κατηγορία, συγκεκριμένα εναντίον μου, ήταν μία παράγραφος η οποία είχε προστεθεί σε μία τρίτη μαρτυρική κατάθεση και η οποία έλεγε ότι άκουσα, ότι μου είπαν και λοιπά. Προφανώς τα είχε συντάξει δικηγόρος για να μην έχει ευθύνη ο μάρτυρας» τόνισε ο κ. Πικραμμένος, μιλώντας στην εκπομπή ΕΡΤNews Update

Σε ερώτηση για την απόφαση της Οικονομικής Εισαγγελίας απάντησε: «Αισθάνομαι ελαφρύτερος. Πρώτον διότι θα αρχίσει να ξετυλίγεται το κουβάρι. Και όχι μόνο να ξετυλίγεται το κουβάρι και να βρούμε ποιοι κρύβονται από πίσω. Εγώ θα προσθέσω και κάτι άλλο: Να βρούμε και τι κρύβεται από πίσω. Διότι αυτή η σκευωρία δεν στήθηκε τυχαία. Ήθελε να καλύψει κάτι άλλο. Αισθάνομαι ανακούφιση και ότι η δικαιοσύνη – και μπράβο της – έκανε το καθήκον της».

«Δεν θα κινηθώ ποινικά – Επιφυλάσσομαι ως προς την αγωγή αποζημιώσεως»

Ο Παναγιώτης Πικραμμένος σημείωσε ότι δεν πρόκειται να κινηθεί ποινικά, καθώς δεν θεωρεί ότι αυτός είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος.

«Δικαιολογώ τους άλλους συναδέλφους, οι οποίοι έχουν στραφεί ποινικά. Διότι αυτοί αντιμετώπιζαν πολύ σοβαρές κατηγορίες, και επειδή έχω διατελέσει πρόεδρος Ανωτάτου Δικαστηρίου, ε, δεν θέλω να οδηγηθώ ως κατήγορος ενώπιον δικαστηρίου. Δεν νομίζω ότι είναι αυτή η θέση μου. Τώρα ως προς την αγωγή αποζημιώσεως, επιφυλάσσομαι. Θα το μελετήσω και θα δω», εξήγησε.

Ο πρώην πρωθυπουργός σχολίασε και τα σχόλια που υποστηρίζουν πως αυτή η απόφαση πλήττει τον θεσμό της προστασίας μαρτύρων.

«Δεν θα συμφωνήσω με αυτό. Κάποιος ο οποίος έχει πραγματικά στοιχεία τα οποία μπορεί να προσκομίσει, οποιουδήποτε είδους, μπορεί να τα θέσει εδώ. Αυτοί οι άνθρωποι ήταν εξαρχής ψευδομάρτυρες. Αυτό προέκυπτε από τον αρχικό φάκελο που ξέραμε ότι είχαν πάρει χρήματα από την Αμερική. Προέκυπτε από το γεγονός ότι μετά από ένα διάστημα ενός έτους, ενάμιση έτους, οι εισαγγελείς άρχισαν να βγάζουν απαλλακτικό βουλεύματος. Συνεπώς, δεν μπορώ να καταλάβω πώς μπορεί να γίνεται σύγκριση μεταξύ κάποιου ο οποίος εξ αρχής είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία και λέει ψέματα, και ενός ανθρώπου ο οποίος όποιος έχει πραγματικά στοιχεία και τα προσκομίζει και ο οποίος βεβαίως πρέπει να προστατευθεί», υπογράμμισε.

«Η συζήτηση για ΠτΔ δεν πρέπει να γίνει τώρα»

Τέλος,. σε ερώτηση που δέχτηκε για το εάν τον ενδιαφέρει η Προεδρία της Δημοκρατίας ο Παναγιώτης Πικραμμένος απάντησε χαρακτηριστικά: «Με βάζετε σε πειρασμό. Ε, λοιπόν, πρώτα από όλα ο πρωθυπουργός μας έχει πει ότι αυτή η συζήτηση προσβάλλει την Πρόεδρο, ότι αυτή η συζήτηση πρέπει να κλείσει, δεν είναι σωστή για την τωρινή Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Και το δέχομαι αυτό. Βεβαίως, ενόσω είναι αυτή και ασκεί τα καθήκοντά της, δεν είναι ωραίο πράγμα να μιλάμε έτσι για την αντικατάστασή της. Και για να απαντήσω και στο πρώτο ερώτημα, ευθέως και σαφώς πιστεύω ότι κανένας Έλληνας πολίτης στον οποίο θα προσεφέρετο η Προεδρία της Δημοκρατίας δεν θα μπορούσε να το αρνηθεί. Διότι αυτό είναι μεγάλος τίτλος τιμής. Αλλά αυτό είναι γενικό και αόριστο. Η συζήτηση δεν πρέπει να γίνει τώρα», επισήμανε.

Only in

Quo vadis το πολιτικό σύστημα; – Κρίση αντιπροσώπευσης, αποχή, κατακερματισμός και ορατοί κίνδυνοι

Υπάρχει κρίση στο πολιτικό σύστημα; Θα μετεξελιχθεί σε κρίση διακυβέρνησης; Τρεις πολιτικοί επιστήμονες, ο Ηλίας Τσαουσάκης, ο Λευτέρης Κουσούλης και ο Παναγιώτης Κουστένης αναλύουν στο in τις πολιτικές εξελίξεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2024