Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Τέσσερις για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ – Στο Συνέδριο η τελευταία «ζαριά» του Κασσελάκη

Τέσσερις για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ – Στο Συνέδριο η τελευταία «ζαριά» του Κασσελάκη

Κλείνει σήμερα το μητρώο εγγραφών για την εκλογή συνέδρων και ο εμφύλιος σπαραγμός στον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται γύρω από το καταστατικό και τα «ασημικά».

Όλα τα όπλα τους ρίχνουν στη μάχη τα αντιμαχόμενα στρατόπεδα στον ΣΥΡΙΖΑ την ώρα που το κλίμα βαραίνει επικίνδυνα στο εσωκομματικό πεδίο. Ο φάκελος του Στέφανου Κασσελάκη δεν θα είναι ανάμεσα στις υποψηφιότητες που θα πάρουν τον δρόμο πλέον για το Συνέδριο προκειμένου να πάρουν την έγκριση του ανώτατου οργάνου.

Η Πολιτική Γραμματεία έχοντας πάρει την εξουσιοδότηση από την Κεντρική Επιτροπή να οδηγήσει το κόμμα μέχρι το Συνέδριο, θα είναι και εκείνη που στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα ανακηρύξει και επίσημα τις υποψηφιότητες που θα φτάσουν στις 8 Νοεμβρίου στο Συνέδριο.

Φάμελλος, Πολάκης, Φαραντούρης και Γκλέτσος παίρνουν το «εισιτήριο» ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης θα περιμένει τις εκλογές Συνέδρων για να καθορίσει τη στάση του

Φάμελλος, Πολάκης, Φαραντούρης και Γκλέτσος παίρνουν το «εισιτήριο» ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης πατώντας στη γραμμή της αμφισβήτησης των αποφάσεων της Κεντρικής Επιτροπής θα περιμένει τώρα τις εκλογές Συνέδρων στις 2 και 3 Νοεμβρίου για να καθορίσει τη στάση του καλλιεργώντας παράλληλα τεχνηέντως τον κίνδυνο διάσπασης αν κοπεί και από το Συνέδριο, το οποίο αυτή την ώρα όλα δείχνουν ότι θα διεξαχθεί κανονικά.

Ακόμη και αν δεν έχει τον συσχετισμό ο κ. Κασσελάκης θε επιχειρήσει μέχρι την τελευταία στιγμή να ανατρέψει τις σε βάρος του αποφάσεις ρίχνοντας την τελευταία του ζαριά, ποντάροντας στον κίνδυνο μιας νέα διάσπασης και κατά άλλους νέας – αποστασίας όπως απειλούν βουλευτές που τον στηρίζουν.

Πόλεμος εντυπώσεων

Στην πλευρά της πλειοψηφίας επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία ότι οι δέκα ημέρες που απομένουν μέχρι τις εκλογές συνέδρων είναι αρκετές για να εμπεδωθεί το αίσθημα διάσωσης του ΣΥΡΙΖΑ από τον εκφυλισμό των τελευταίων 12 μηνών για τον οποίο μιλούν τα παλαιότερα στελέχη του κόμματος.

Από το στρατόπεδο του κ. Κασσελάκη έχουν ριχτεί και αυτοί με ό,τι μέσο διαθέτουν στη μάχη των εντυπώσεων επιδιδόμενοι σε ένα διαρκές επικοινωνιακό μπαράζ προκειμένου να αντιστρέψουν στη βάση το κύμα φυγής και απαξίωσης του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο κ. Κασσελάκης ένα 24ωρο πριν τη λήξη της προθεσμίας εγγραφής μελών είπε ότι «δεν είναι η ώρα της φυγής» επιλέγοντας ταυτόχρονα να κάνει μια ακόμη ανάρτηση με την γνωστή μωβ αφίσα του «είμαι εδώ» χωρίς αναφορά ωστόσο αυτή τη φορά στην παράλληλη πλατφόρμα της καμπάνιας odikomassyriza, αλλά με παραπομπή μόνο στον isyriza.

(αντι)Καταστατικό

Το στρατόπεδο Κασσελάκη αν κάτι κατάφερε να ελέγξει στον ένα χρόνο που βρέθηκε στο τιμόνι του κόμματος – και αυτό όχι σε απόλυτο βαθμό – ήταν η Επιτροπή Δεοντολογίας.

Η διαρροή της πλειοψηφίας του πειθαρχικού σε μια συνεδρίαση των 9 καθώς οι άλλοι 5 απουσίαζαν – ο 15ος Δημήτρης Μάρδας μονίμως απών – ήταν ένα σωσίβιο για τον κ. Κασσελάκη προσφέροντάς του μια «γνωμοδότηση» με θεσμική επικάλυψη το αυτονόητο επιχείρημα ότι το Συνέδριο είναι το ανώτατο όργανο του κόμματος.

Ο Στέλιος Παππάς μαζί με άλλους τέσσερις της μειοψηφίας της Επιτροπής Δεοντολογίας πήρε την κατάσταση στα χέρια του και με μια επιστολή στην ηγεσία του κόμματος φρόντισε να υπενθυμίσει στο στρατόπεδο Κασσελάκη τους λόγους για τους οποίους ο πρώην πρόεδρος τους ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να είχε τιμωρηθεί με ποινές από μια απλή επίπληξη, όπως ο Χρήστος Σπίρτζης γιατί δεν εξέφραζε τις θέσεις του κόμματος, μέχρι τη διαγραφή του από μέλος.

Τα πέντε μέλη του πειθαρχικού έπραξαν το καθήκον τους με αυτή την επιστολή επισημαίνουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ερμηνεύοντας την κίνηση των 5 του Πειθαρχικού ως μια υπενθύμιση προς την ΚΕ ότι το χαρτί της διαγραφής ακόμη κι αν το κόμμα βρίσκεται σε τροχιά εκλογών είναι πάντα πάνω στο τραπέζι.

Ο Στέφανος Κασσελάκης θα περιμένει τις εκλογές Συνέδρων για να καθορίσει τη στάση του

Η διαρροή τους γύρισε μπούμερανγκ τελικά σημειώνουν από την πλευρά της πλειοψηφίας, καθώς όπως αναφέρουν, η απόπειρα της «Επιτροπής Δεοντολογίας Κασσελάκη» να επηρεάσει τις εξελίξεις πέρα και έξω από το ρόλο της, έδωσε τελικά αίσθηση ότι λειτουργεί με βάση το δικό της (αντι)καταστατικό .

Όπως σχολίαζε με νόημα κορυφαίο στέλεχος, ενώ είναι σαφές ότι ο ρόλος του πειθαρχικού είναι να ελέγχει και να επιβάλλει ποινές, η πλειοψηφία του οργάνου επιλέγει να εκφράζει γνώμη με πρωτοφανή τρόπο για τις αποφάσεις κορυφαίων οργάνων και χωρίς καμία τέτοια εξουσιοδότηση. Όπως προσθέτουν αρμόδια για την τήρηση του καταστατικού είναι άλλη επιτροπή, η Επιτροπή Παρακολούθησης Κασταστατικού και η ο οποία δεν συγκροτήθηκε ποτέ.

«Θα μπορούσαμε να την συγκροτήσουμε και τώρα» επισημαίνει το ίδιο στέλεχος στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στον ίδιο τον κ. Κασσελάκη αλλά και στα στελέχη της μειοψηφίας.

Τα ασημικά

Όλα αυτά συντελούνται στο ΣΥΡΙΖΑ με τους εργαζόμενους στα Μέσα Ενημέρωσης του κόμματος να παραμένουν απλήρωτοι και ενώ από στιγμή σε στιγμή θα σκάσουν κανόνια σε Αυγή και «Στο Κόκκινο» σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της left media.

Η αναφορά του διευθύνοντος συμβούλου κ. Νικόλτσιου σε επενδυτή που ζητά να εξαγοράσει το ραδιόφωνο «Στο Κόκκινο» εξολοκλήρου μετά την επινοικίαση της συχνότητας για 7 ώρες το απόγευμα, έδωσε λαβές στην πλευρά Κασσελάκη να ισχυριστεί ότι είναι τώρα εκείνοι που κατηγορούσαν τον πρώην πρόεδρο για σχέδιο ξεπουλήματος του ραδιοφώνου, αυτοί που ξεπουλούν τα περιουσιακά στοιχεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα αφήνεται να εννοηθεί ότι πίσω από την εταιρεία στην οποία αναφέρεται ο κ. Νικόλτσιος βρίσκεται και εταιρεία media με παρελθόν στη συνεργασία της με την Αυγή και στο κομματικό ραδιόφωνο.

Ωστόσο αυτό που θυμίζουν από την άλλη πλευρά είναι ότι αντίστοιχο project επεξεργαζόταν και ο κ. Κασσελάκης και μάλιστα με άλλον επενδυτή με τον οποίο διαπραγματευόταν, ο ίδιος ο τότε πρόεδρος.

Στο ίδιο κλίμα μάλιστα υπενθυμίζουν όπως και ο κ. Νικόλτσιος, ότι ο κ. Κασσελάκης και η οικονομική του διαχείριση, έχουν σωρεύσει ακόμη περισσότερα βάρη στο κόμμα και στα μέσα ενημέρωσης που φέρνουν στη μνήμη και τις συζητήσεις περί αξιοποίησης στην αγορά του real estate του κτηρίου της Κουμουνδούρου.

Μάλιστα κάποιοι από την πλειοψηφία δεν αφήνουν να περάσει απαρατήρητο το συμπτωματικό γεγονός ότι και τα νέα γραφεία του κ. Κασσελάκη στον Ταύρο είναι νοικιασμένα σε εταιρεία που διαχειρίζεται ακίνητα.

Only in

Πόσα θα πληρώσουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες - Τι αλλάζει στις ασφαλιστικές εισφορές

Με αγωνία περιμένουν οι 750.000 μη μισθωτοί το «λογαριασμό» για τις ασφαλιστικές εισφορές – Τι εξετάζουν στο υπουργείο Εργασίας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2024