Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Δύο γυναίκες άφησαν… ταπί τον πρώην δήμαρχο της Νέας Υόρκης Ρούντι Τζουλιάνι

ΗΠΑ: Δύο γυναίκες άφησαν… ταπί τον πρώην δήμαρχο της Νέας Υόρκης Ρούντι Τζουλιάνι

Ομοσπονδιακός δικαστής διέταξε την Τρίτη τον Ρούντι Τζουλιάνι να παραδώσει το πολυτελές διαμέρισμά του στο Μανχάταν στη Ρούμπι Φρίμαν και τη Σέι Μος, πρώην δημόσιους υπαλλήλους της πολιτείας Τζόρτζια

Δύσκολα τα πράγματα για τον πρώην δήμαρχο της Νέας Υόρκης Ρούντι Τζουλιάνι.

Ομοσπονδιακός δικαστής στη Νέα Υόρκη διέταξε τον Ρούντι Τζουλιάνι να παραδώσει ολόκληρη την περιουσία του σε δύο γυναίκες, τις οποίες είχε κατηγορήσει ψευδώς ότι νόθευσαν το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του 2020.

Η απόφαση για την περιουσία του Τζουλιάνι

Σε απόφαση που δημοσιεύθηκε την Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, ο δικαστής Λιούις Λίτμαν τον διέταξε να μεταβιβάσει την προσωπική του περιουσία.

Η Ρούμπι Φρίμαν και η Σέι Μος, μητέρα και κόρη, που εργάζονταν στην καταμέτρηση των ψήφων στην Ατλάντα της Τζόρτζια το 2020, κατηγορήθηκαν ψευδώς για απάτη από τον άλλοτε δικηγόρο και συποστηρικτή του Ντόναλντ Τραμπ και υπέστησαν έναν χείμαρρο παρενόχλησης και απειλών που τις ανάγκασαν να κρύβονται για πολύ καιρό, όπως γράφουν οι βρετανικοί Times.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, ένα σώμα ενόρκων στην Ουάσιγκτον επιδίκασε στις δύο γυναίκες 146 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση.

Ο 80χρονος πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης άσκησε έφεση κατά της ετυμηγορίας.

Η Ruby Freeman μιλά στις κάμερες για τα όσα έζησε μετά τις συκοφαντίες του Τζουλιάνι

Ωστόσο, όπως προαναφέραμε στις 22 Οκτωβρίου, ο δικαστής Λιούις Λίτμαν διέταξε τον Τζουλιάνι να παραδώσει το διαμέρισμά του.

Ρολόγια και συλλεκτικά αντικείμενα

Εκτός από την αμοιβή της εκστρατείας του Τραμπ και το διαμέρισμα στη Νέα Υόρκη, ο Τζουλιάνι πρέπει επίσης να παραδώσει μια συλλογή από πολλά ρολόγια, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που του έδωσαν οι Ευρωπαίοι πρόεδροι μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Επίσης, ο Τζουλίανι θα πρέπει να παραδώσει μια υπογεγραμμένη φανέλα από τον Joe DiMaggio και άλλα αθλητικά αναμνηστικά, αλλά και μια Mercedes του 1980 που κάποτε ανήκε στη σταρ του Χόλιγουντ Λορίν Μπακόλ.

Επιπλέον, ο δικαστής τον διέταξε να παραδώσει την τηλεόραση, τα έπιπλα και τα κοσμήματά του.

Ο Λίμαν δεν έχει αποφασίσει ακόμη εάν ο Τζουλιάνι θα μπορέσει να διατηρήσει τη συνιδιοκτησία στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα που έχει επίσης, ή τα τέσσερα δαχτυλίδια New York Yankees World Series, τα οποία ο γιος του Τζουλιάνι ισχυρίζεται ότι του έδωσε ο πατέρας του.

Η Ρούμπι Φρίμαν και η κόρη της, Γουάντρια Σαγιέ Μος, κατέθεσαν αγωγή για την κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων του πρώην δημάρχου της Νέας Υόρκης τον περασμένο Αύγουστο, σε μια προσπάθεια να αρχίσουν να εισπράττουν τα 146 εκατομμύρια δολάρια αποζημίωσης που τους επιδικάστηκαν πέρυσι, αφού δικαστής έκρινε ότι ο Τζουλιάνι ευθύνεται για την επανειλημμένη δυσφήμισή τους.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ως δικηγόρος του Ντόναλντ Τραμπ, ο κ. Τζουλιάνι διαδραμάτισε κεντρικό ρόλο στις προσπάθειες του πρώην προέδρου να ανατρέψει τα αποτελέσματα των εκλογών του 2020 και ενίσχυσε τους ψευδείς ισχυρισμούς του κ. Τραμπ ότι οι εκλογές του 2020 του ήταν προϊόν νοθείας.

Ο Ντόναλντ Τραμπ με το Τζουλιάνι

Του έχουν επίσης απαγγελθεί κατηγορίες σε μια ξεχωριστή υπόθεση παρέμβασης στις εκλογές που έχει ασκήσει ο Φάνι Γουίλις, ο εισαγγελέας της κομητείας Φούλτον της Τζόρτζια.

Μια ειδική μάρτυρας, η πρώην αστυνομικός του Σικάγο Ρετζίνα Σκοτ, κατέθεσε ότι οι γυναίκες, οι οποίες είναι μαύρες, είχαν κατακλυστεί από «ρατσιστικό και γραφικό υλικό» στο διαδίκτυο.

Οι γυναίκες, που συμμετείχαν στην καταμέτρηση των ψηφοδελτίων της Τζόρτζια μετά τις εκλογές του 2020, δικαιούνται επίσης περίπου 2 εκατομμύρια δολάρια σε νομικές αμοιβές, τις οποίες σύμφωνα με τον Τζουλιάνι η εκστρατεία του Τραμπ του χρωστάει ακόμη, αποφάσισε ο δικαστής.

Only in

Πόσα θα πληρώσουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες - Τι αλλάζει στις ασφαλιστικές εισφορές

Με αγωνία περιμένουν οι 750.000 μη μισθωτοί το «λογαριασμό» για τις ασφαλιστικές εισφορές – Τι εξετάζουν στο υπουργείο Εργασίας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2024