Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Αβραμόπουλος για υπόθεση Novartis: Δίνεται η δυνατότητα να προχωρήσουν οι μηνύσεις κατά των ψευδομαρτύρων

Αβραμόπουλος για υπόθεση Novartis: Δίνεται η δυνατότητα να προχωρήσουν οι μηνύσεις κατά των ψευδομαρτύρων

Ήρθε η ώρα να μάθουμε τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς, υπογράμμισε για τις εξελίξεις στην υπόθεση Novartis ο βουλευτής Ηλείας με τη ΝΔ Δημήτρης Αβραμόπουλος

Η Νέμεσις και η κάθαρση πάντα ακολουθούν, καθώς η τιμωρία είναι η αληθινή δικαιοσύνη, όχι η εκδίκηση, υπογράμμισε για την υπόθεση Novartis ο πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος, βουλευτής Ηλείας με τη ΝΔ Δημήτρης Αβραμόπουλος, αναφερόμενος στην απόφαση της Οικονομικής Εισαγγελίας, με την οποία αίρεται το καθεστώς προστασίας των δύο προστατευόμενων μαρτύρων.

Όπως τόνισε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος σε δήλωση που πραγματοποίησε, «ήρθε η ώρα να μάθουμε τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς». Όπως «και τα κίνητρα αυτής της εγκληματικής ενέργειας κατά της αξιοπρέπειας των θυμάτων τους, αλλά και των δημοκρατικών θεσμών».

«Δίνεται η δυνατότητα να προχωρήσουν οι μηνύσεις», λέει ο Αβραμόπουλος

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η απόφαση της Δικαιοσύνης ανοίγει τον δρόμο για την αποκάλυψη όλων των πτυχών της μεγαλύτερης σκευωρίας στην ιστορία του ελληνικού κράτους».

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος υπογράμμισε ακόμη πως «με την άρση της προστασίας, δίνεται η δυνατότητα να προχωρήσουν οι μηνύσεις, που εξαρχής υποβάλαμε κατά των κουκουλοφόρων ψευδομαρτύρων και να ξεκινήσει έρευνα για τους ηθικούς αυτουργούς, που επωφελήθηκαν από την παράνομη διακίνηση μεγάλων ποσών, που εισπράχθηκαν και μοιράστηκαν από ψευδομάρτυρες και άλλους συμμέτοχους και συνεργούς στη σκευωρία».

Πώς άρθηκε η ασυλία των προστατευόμενων μαρτύρων

Η άρση του καθεστώτος ασυλίας των προστατευόμενων μαρτύρων στην υπόθεση Novartis πραγματοποιήθηκε έπειτα από απόφαση της Οικονομικής Εισαγγελίας.

Έπειτα από εισήγηση της επίκουρης εισαγγελέως Ελένης Παπαδοπούλου αίρεται το καθεστώς προστασίας για τους δύο προστατευόμενους μάρτυρες.

Παράλληλα αναστέλλεται και το καθεστώς της προστασίας των δύο μαρτύρων από ποινικές διώξεις.

Η εισήγηση της επίκουρης εισαγγελέως έγινε δεκτή. Έτσι, η προστασία για τους δύο προστατευόμενους μάρτυρες στην υπόθεση της Νοvartis, αποφασίστηκε να αρθεί.

Υπενθυμίζεται ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες για τους οποίους αίρεται το καθεστώς έφεραν τις κωδικές ονομασίες «Αικατερίνη Κελέση» και «Μάξιμος Σαράφης».

Only in

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2024