«Απόφαση σταθμό» χαρακτήρισε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης την άρση του καθεστώτος προστασίας των δύο προστατευόμενων μαρτύρων στην υπόθεση Novartis.

Ο Παύλος Μαρινάκης είπε ότι υπάρχει μια μεγάλη διαφορά μεταξύ του προστατευόμενου μάρτυρα και του ψευδομάρτυρα. Σύμφωνα με τον ίδιο, «ο ψευδομάρτυρας δεν μπορεί να είναι προστατευόμενος. Γιατί ο προστατευόμενος ψευδομάρτυρας είναι δύο φορές ανήθικος, πέραν της νομικής, ποινικής διάστασης των πράξεων του».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν θίγει κανέναν θεσμό, αλλά αντίθετα τον θωρακίζει. Όπως είπε, «ο προστατευόμενος ψευδομάρτυρας πέραν της ποινικής αντιμετώπισης που θα έχει, κάνει δύο πράγματα τα οποία είναι πολύ χειρότερα από έναν απλό ψευδομάρτυρα».

«Ο απλός ψευδομάρτυρας πηγαίνει, ψευδομαρτυρεί, μπορεί αυτός ο οποίος θίγεται να κινηθεί εναντίον του -αναλόγως και με την κλιμάκωση της απαξίας αυτού που λέει- και αστικά και ποινικά», ισχυρίστηκε,

«Μαρτύρησαν ψευδώς, πήγαν να βάλουν στο κάδρο πολιτικούς αντιπάλους τής τότε κυβέρνησης»

Αντίθετα «ο προστατευόμενος ψευδομάρτυρας λέει ό,τι λέει -και εδώ υπάρχει και η διάσταση ποιος του είπε να πει ό,τι είπε- και ξέρει μέχρι να αρθεί το καθεστώς προστασίας ότι δεν έχει καμία συνέπεια» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Υποστήριξε ότι «δηλαδή, έρχεται για εσάς, για εμένα, για τους συνεργάτες σας να πει κάποιος ότι κλέψατε, ότι είστε απατεώνας, κάτι για την οικογένειά σας και εσείς να μην μπορείτε, προσέξτε, να μην μπορείτε να κινηθείτε εναντίον του. Για μένα, λοιπόν, αυτό το οποίο συνέβη με το «μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους», όπως είχε τότε ειπωθεί, ακριβώς έτσι, από τον κ. Παπαγγελόπουλο -δεν το είπα εγώ, δεν το είπατε εσείς- το είπε ο τότε αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης και αναφέρομαι στην πολιτική διάσταση της Novartis για να προλάβω κάποιους. Γιατί προφανώς η άλλη διάσταση είναι μια άλλη συζήτηση. Τι πήγαν να κάνουν κάποιοι άνθρωποι; Σίγουρα, απ’ ό,τι φαίνεται αυτοί οι οποίοι μαρτύρησαν ψευδώς, πήγαν να βάλουν στο κάδρο πολιτικούς αντιπάλους τής τότε κυβέρνησης για να δημιουργήσουν ένα ζήτημα μεγάλο».

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στην οικονομία, ο Παύλος Μαρινάκης παραδέχθηκε ότι υπάρχουν ακόμη αρκετά πράγματα να γίνουν.

«Προφανώς δεν φτάνουν και για αυτό και θα πρέπει να δώσουμε περισσότερα. Γιατί επιμένω σε αυτό; Γιατί με τις 500.000 θέσεις εργασίας, που σημαίνει περισσότερα χρήματα στην αγορά. Κάποιες εταιρείες ήρθαν, κάποιες που ήταν ήδη εδώ επένδυσαν περισσότερα. 500.000 άνθρωποι βρήκαν δουλειά με καλύτερους μισθούς απ’ ό,τι το 2019 -ο στόχος μας είναι να γίνουν ακόμη καλύτεροι- πληρώνουν φόρους, όχι αυξημένους αλλά μειωμένους, από τη δουλειά τους, και έτσι έχουμε δώσει 46% περισσότερο για την υγεία, 16% για την παιδεία. Και θα σας πω και κάτι ακόμα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης το 2023 εξελέγη με υπόσχεση ότι το 2027 η χώρα μας θα έχει μέσο μισθό 1.500 ευρώ. Και αυτή είναι μια ιερή υπόσχεση» είπε ο κ. Μαρινάκης.

«Είναι πολύ ευχάριστο πρόσκαιρα να παριστάνεις τον τσάμπα πατριώτη»

Για τα ελληνοτουρκικά ο Παύλος Μαρινάκης είπε ότι ο διάλογος ισχυροποιεί την Ελλάδα.

«Η διαφορά μας είναι ότι είναι πολύ ευχάριστο πρόσκαιρα να παριστάνεις τον τσάμπα πατριώτη. Είναι πολύ πιο ωφέλιμο όμως ισχυροποιώντας τη χώρα σου να προχωράς σε ενέργειες που την ενδυναμώνουν. Ξέρω ότι αυτό θέλει χρόνο αλλά αποτυπώνεται και ο κόσμος το καταλαβαίνει», κατέληξε.