Αγαπημένα μου golden boys, αδικημένοι μου μικροαστοί, φτωχοί μου προλετάριοι, λατρεμένες μου βιοπαλαίστριες, συμπάσχω με το δράμα της γνωστής ηθοποιού που ανέβηκε στο Κολωνάκι να φάει μια ομελέτα η έρμη και αρνήθηκε να την παραλάβει μόλις έμαθε την τιμή της, στα 18,90 ευρώ. Αλλά για στάσου ένα λεπτό αγαπητή μου. Κατάλογο δεν είδες πριν παραγγείλεις; Την τιμή δεν την πήρε το μάτι σου; Άρα, γιατί παραπονιέσαι; Και γιατί τα βάζεις με την υπάλληλο, αν θέλεις σώνει και ντε να τα βάλεις με κάποιον και όχι με την ιδιοκτησία; Στην τελική, το Κολωνάκι δεν είναι για όλους. Καπιταλισμός λέγεται αγάπη μου αυτό και καλώς ήλθες στην πραγματικότητα.

Τριήμερο

Τριήμερο ξεκίνησε και θαρρώ πως θα καταλαγιάσουν τα πολιτικά πάθη, τουλάχιστον έως την Τρίτη. Κόσμος κι ντουνιάς φεύγει να ηρεμήσει. Ο λατρεμένος Κυριάκος μαθαίνω ότι θα ξεκουραστεί κομμάτι, καθώς του έχει πέσει βαριά η κυβέρνηση και με όλους εκείνους που του ροκανίζουν την καρέκλα. Στη Μακεδονία θα βρεθεί και πάλι ο έτερος λατρεμένος ο Stefanos, που συνεχίζει αγόγγυστα τον προεδρικό του αγώνα. Τώρα, που θα είναι ακριβώς υποψήφιος δεν το ξέρω, αλλά συμπάσχω και μ’ αυτόν.

Παραμονή

Πάντως, οι συνεργάτες του Stefanos επιμένουν πως όλα θα κριθούν στο συνέδριο. Εμφανίζονται μάλιστα σίγουροι ότι έχουν ήδη την πλειοψηφία για να περάσουν τις αλλαγές και ν’ ανατρέψουν την απόφαση της ΚΕ ώστε το αγόρι από το Αμέρικα να είναι κανονικός υποψήφιος και να πάρει όλο το χαρτί στις εκλογές. Θα δείξει. Εγώ πιστεύω πάντως και μην με πείτε γρουσούζα, ότι η πορεία του Stefanos στην πολιτική και γενικότερα στην παραμονή του στην Ελλάδα έχει να κάνει και με άλλους, εξωπολιτικούς παράγοντες, που δεν είναι της παρούσης ν’ αναλύσουμε. Σε κάθε περίπτωση, εδώ θα είμαστε και θα τα δούμε όλα…

Λάθος

Άνθρωπος πάντως που πολύ εμπιστεύομαι την κρίση του μου εξομολογήθηκε κάτι που με παραξένεψε κι έχει άμεση σχέση με όλα όσα συμβαίνουν στο παρασκήνιο του ΣΥΡΙΖΑ. «Το μεγαλύτερο λάθος του Κασσελάκη ήταν που δεν έβαλε υποψηφιότητα για ευρωβουλευτής. Θα ήταν καβάλα στο άλογο τώρα».

Μετρήσεις

Τελειώνει ο μήνας και μαζί του οι δημοσκοπήσεις που ως γνωστόν έχουν μια εμμονή στο να δείχνουν τη ΝΔ πεσμένη και να μην μπορεί να σηκώσει κεφάλι. Σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ που δείχνει να παίρνει τα πάνω του, παρέα με τον Κανένα και τον Κυριάκο τον Βελόπουλο. Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ πιέζεται. Πότε θα σκάσει δεν ξέρω, αν κι έχω εμπιστοσύνη στο χάλι που επικρατεί στο χάνι της Κουμουνδούρου. Δεν θα μας απογοητεύσουν.

Σταθερότητα!

Εκεί λοιπόν, σταθερά! Στο 21,7% στην πρόθεση ψήφου και με την αναγωγή «σκαρφαλώνει» στο ποσοστό των ευρωεκλογών! Αναφέρομαι στις δημοσκοπικές επιδόσεις της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με την MRB για τον τηλεοπτικό σταθμό Open. Και φυσικά στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός, ο «Κανένας» σαρώνει. Λογικό. Με βάση τουλάχιστον τα όσα συμβαίνουν.

Ρευστότητα

Πρόκειται για την «βουβή» κοινωνική αντιπολίτευση, της οποίας ένα μεγάλο τμήμα «παραμονεύει» στην αδιευκρίνιστη ψήφο, η οποία ανέρχεται στο 22,7%. Δηλαδή το ποσοστό της είναι μεγαλύτερο από την πρόθεση ψήφου της Νέας Δημοκρατίας! Νομίζω πως είμαστε στην αρχή, θα δούμε πολλά και διάφορα στο επόμενο διάστημα. Και να είστε βέβαιοι ότι η ρευστότητα δεν αφορά μόνο τους χώρους εκ δεξιών και εξ αριστερών της Νέας Δημοκρατίας.

Εκλογικός νόμος;

Απλώς εκεί οι εξελίξεις εκδηλώνονται με ένα διαθλασμένο τρόπο, λόγω της κυβερνητικής εξουσίας! Και μετά μου λέτε για νέο εκλογικό νόμο. Είναι νωρίς ακόμη, πολύ νωρίς! Ας δούμε που θα καθίσει η «μπίλια» πρώτα και μετά βλέπουμε….

Το σύννεφο της Novartis

Εν τω μεταξύ η «πολιτική σκευωρία» της υπόθεσης Novartis, όπως την αποκαλούν η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, αρχίζει σιγά – σιγά και σηκώνεται. Την πολιτική διάσταση του θέματος δεν την έχουμε ακόμη αντιληφθεί. Αλλά στην «πολιτική πιάτσα» έχουν αρχίσει και κυκλοφορούν πολλά και διάφορα. Δεν μπορώ να βάλω «το χέρι μου στη φωτιά» για κανένα από αυτά. Ας περιμένουμε λίγο! Πολλά θρυλούνται και σχετικά με τους δύο μάρτυρες των οποίων αποκαλύφθηκε η ταυτότητα. Δεν θέλω εν προκειμένω να τα επαναλάβω. Αλλά το θέμα το παρακολουθώ του συστάδην! Θα πλημμυρίσουμε … Novartis στις προσεχείς εβδομάδες….

Ο κ. Μάκης Βορίδης

Ο υπουργός Επικρατείας κ. Μάκης Βορίδης – που αποτελεί τον «σηματωρό» του Μεγάρου Μαξίμου και «κουβαλάει την γραμμή» αδιαμεσολάβητα – χθες δεν απέκλεισε ακόμη και το ενδεχόμενο της συγκρότησης Εξεταστικής Επιτροπής στη Βουλή για το συγκεκριμένο θέμα. Εχουμε δρόμο ακόμη!

Ο κ. Αντώνης Σαμαράς

Όμως αυτό που μου έκανε περισσότερο εντύπωση από την συνέντευξη του κ. Βορίδη είναι το ενδεχόμενο – προκύπτει από τα υπονοούμενα που άφησε – ο πρώην πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, στην καλύτερη περίπτωση, να απουσιάζει από την ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό στη Βουλή! Καταλαβαίνετε δηλαδή ότι η κόντρα που είναι πλέον ανοιχτή μεταξύ του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και του κ. Σαμαρά θα έχει συνέχεια. Και μάλιστα αρκούντως ενδιαφέρουσα. Και δεν νομίζω το «πάθος» του μεσσήνιου πολιτικού να εκτονωθεί με την επίσημη αποκάλυψη των δύο μαρτύρων της υπόθεσης Novartis….

Μονοψήφιο

Τώρα το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης απολαμβάνουν την δημοσκοπική τους απογείωση. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά και την μονοψήφια διαφορά πλέον με τη Νέα Δημοκρατία. Το έδειξε η δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Mega και το επανέλαβε και η MRB. Και να σκεφτείτε ότι θέλουμε περίπου ακόμη 2,5 χρόνια ως τις εκλογές του 2027!