Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Φλώρινα: Πληροφορίες ότι το ξενοδοχείο λειτουργούσε χωρίς άδεια – Στη ΜΕΘ νοσηλεύεται ένας 48χρονος

Φλώρινα: Πληροφορίες ότι το ξενοδοχείο λειτουργούσε χωρίς άδεια – Στη ΜΕΘ νοσηλεύεται ένας 48χρονος

Χωρίς άδεια φαίνεται ότι λειτουργούσε το ξενοδοχείο στην Φλώρινα, στο οποίο δηλητηριάστηκαν 14 άτομα.

Νέα στοιχεία έγιναν γνωστά για το ξενοδοχείο στο Λιμνοχώρι της Φλώρινας, στο οποίο δηλητηριάστηκαν 14 άτομα από εισπνοή μονοξειδίου του άνθρακα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι λειτουργούσε χωρίς άδεια.

Μάλιστα, ένα από τα 14 άτομα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Το ξενοδοχείο έχει σφραγιστεί και ο ιδιοκτήτης συνελήφθη και κατηγορείται για επικίνδυνη βλάβη και για πρόκληση σωματικής βλάβης από αμέλεια και κρατείται στο Α.Τ. Αμυνταίου.

Χωρίς άδεια το ξενοδοχείο

Το ξενοδοχείο λειτουργούσε χωρίς άδεια ενώ λίγες ημέρες πριν το αρμόδιο τμήμα του ΕΟΤ βεβαίωσε πρόστιμο 10.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου και τη σχετική απόφαση υπέγραψε η ίδια η προϊσταμένη, σύμφωνα με το Kozanimedia.gr.

Ενήμερη για το θέμα είναι και η Π.Ε. Φλώρινας, όπως τόνισε στο ίδιο μέσο ο αντιπεριφερειάρχης Αθανάσιος Τάσκας, σημειώνοντας πως κλιμάκιο του υγειονομικού επισκέφθηκε την ξενοδοχειακή μονάδα και ήταν κλειστή, χωρίς δυνατότητα ελέγχου.

Στη ΜΕΘ ένας 48χρονος

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο 48χρονος μεταφέρθηκε αρχικά στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας όπου διασωληνώθηκε, ενώ στη συνέχεια διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο της Κοζάνης, όπου νοσηλεύεται στην ΜΕΘ.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή της ΜΕΘ η κατάσταση του 48χρονου είναι κρίσιμη και για τα επόμενα 24ωρα για τον άτυχο άνδρα που δίνει μάχη για την ζωή του, ενώ εννέα άτομα αναμένεται να λάβουν εξιτήριο απο το Νοσοκομείο της Φλώρινας και υπό παρακολούθηση θα παραμείνουν σήμερα 4 άτομα που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.

Αρκετά άτομα που νοσηλεύονταν στο Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας έλαβαν εξιτήριο και είναι καλά στην υγεία τους, ενώ επέστρεψαν στο ξενοδοχείο για να παραλάβουν τα προσωπικά τους αντικείμενα.

Η μαζική δηλητηρίαση

Αργά τη νύχτα οι επισκέπτες ένιωσαν δυσφορία, ναυτία και ζάλη. Ένα ζευγάρι από τη Θεσσαλονίκη ανέφερε ότι αρχικά θεώρησαν πως πρόκειται για τροφική δηλητηρίαση, αλλά άνοιξαν τα παράθυρα και αισθάνθηκαν καλύτερα.

Το συμβάν ήταν πιο σοβαρό για τους ενοίκους άλλων δωματίων, όπου χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, καθώς έσπασαν μια πόρτα για να απεγκλωβίσουν τους επισκέπτες.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, μόλις οι ένοικοι άναψαν τα καλοριφέρ λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών οι επισκέπτες ένιωσαν ξαφνικά αδιαθεσία από μια μυρωδιά που δεν τους επέτρεπε να ανασάνουν. Σύμφωνα με το ΕΚΕΠΥ Βορείου Ελλάδος οι ηλικίες όλων των ατόμων που νοσηλεύονται από το περιστατικό στο Λιμνοχώρι είναι άνω των 25 ετών. Από αυτούς 9 διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο Φλώρινας, οι τέσσερις στο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, ενώ ένα άτομο διακομίσθηκε διασωληνωμένο στην Κοζάνη.

Only in

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2024