Μια γυναίκα που γιόρτασε τα 105α γενέθλιά της αποκαλύπτει το μυστικό της μακροζωίας της και αυτό δεν είναι ούτε η υγιεινή διατροφή, ούτε η άσκηση.

Η Kathleen Hennings γιόρτασε τα γενέθλιά της στο γηροκομείο του Cheltenham, στην Αγγλία, με φίλους, συγκατοίκους και μέλη από το προσωπικό.

Αναλογιζόμενη τα ευτυχισμένα χρόνια της, η ίδια αποκάλυψε τη συνταγή για μια μακρά και γεμάτη ζωή. Ποια είναι αυτή;

Η μπύρα και η ελευθερία. «Πιείτε μαύρη μπύρα και μην παντρευτείτε», συμβούλεψε η Kathleen τους νεότερους.

Όπως αναφέρει η nypost, γεννημένη το 1919 στο Brixton, η Kathleen εργάστηκε ως λογίστρια στο Λονδίνο για πολλά χρόνια, περνώντας τα βράδια της χορεύοντας στο Covent Garden ή παρακολουθώντας όπερες και μπαλέτα.

Μετά την παραμονή της στο Λονδίνο κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, το 1965 αποφάσισε να μείνει στην εξοχή, μετακομίζοντας στα Cotswolds μαζί με τη μητέρα της και τον αδελφό της.

Η πρώτη γνωριμία με την μαύρη μπύρα

Η Kathleen «γνώρισε» για πρώτη φορά την μαύρη μπύρα σε ηλικία 18 ετών από τους γονείς της, οι οποίοι ήταν μεγάλοι οπαδοί του συγκεκριμένου ποτού.

«Όλοι πίναμε μπύρα στο σπίτι, σε όλους μας άρεσε… και ακόμα μου αρέσει. Μου σύστησαν τη μαύρη μπύρα στα τέλη της εφηβείας μου οι γονείς μου, οι οποίοι την έπιναν και οι δύο τακτικά στο σπίτι. Επίσης, ο μεγαλύτερος αδελφός μου, ο Τσάρλι, έπινε στο σπίτι, οπότε έγινε το ποτό της επιλογής στα οικογενειακά γεύματα και συνεχίζω να το πίνω μέχρι και σήμερα», διηγήθηκε η ίδια.

Η Malaika Charles, διευθύντρια του γηροκομείου, δήλωσε: «Μας αρέσει πολύ να γιορτάζουμε ειδικές στιγμές στο Sandfields και τα 105α γενέθλια της Kathleen σίγουρα απαιτούσαν μια γιορτή. Ήταν υπέροχο να βλέπουμε την Kathleen περιτριγυρισμένη από τους αγαπημένους της. Η ομάδα μας κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια, για να διασφαλίσει ότι η μέρα αυτή θα της μείνει αξέχαστη, και θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι συμμετείχαν και ύψωσαν ένα ποτήρι μπύρα προς τιμήν της Kathleen».